Χριστόπουλος: «Κράτησε τον κορμό του ο ΠΑΟΚ, ο Ματαρίτα θα βοηθήσει τον Άρη με την ποιότητα και τα τρεξίματά του»

Metrosport Team22 Ιουνίου 2023

Ο Γιάννης Χριστόπουλος μίλησε στο Metropolis 95.5 για τις κληρώσεις των ελληνικών ομάδων στα ευρωπαϊκά κύπελλα και τον βαθμό ετοιμότητάς τους.

Αρχικά ρωτήθηκε για τον Πορτογάλο μέσο, Παλίνια, που παλαιότερα ο Αμπέλ Φερέιρα επέμενε να αποκτήσει ο ΠΑΟΚ: «Είναι ενδιαφέρον παίκτης. Τον έχω δει, όχι αρκετές φορές. Αυτά συμβαίνουν, ειδικά για τις ελληνικές ομάδες που δεν κάνουν μεγάλες επενδύσεις. Και αυτό είναι λογικό ως ένα σημείο. Αν δεν πήγαινε στην Αγγλία, βέβαια, θα κόστιζε λιγότερα τώρα».

Τόνισε ότι: «Πέρσι τόσο από τον ΠΑΟΚ, όσο και από τον Άρη, περίμενα περισσότερα και ιδιαίτερα στα πλέι οφ. Τον ΠΑΟΚ τον πίστευα στα ντέρμπι, με βάση αυτά που είχε δείξει στην κανονική διάρκεια, ενώ ο Άρης είχε ικανότατο ρόστερ, όμως, δεν με δικαίωσαν. Αν πήγαιναν καλύτερα θα είχε άλλο ενδιαφέρον το πρωτάθλημα.»

Για τις κληρώσεις των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη σημείωσε: «Του Ολυμπιακού είναι πονηρή. Απέναντι στην Γκενκ θα έχει δύσκολο έργο. Όσον αφορά την Ντνίπρο, φίλος μου από την Ουκρανία με είπε ότι είναι σε κακό επίπεδο, έχει μόνο ντόπιους παίκτες και μικρούς σε ηλικία και καθόλου ξένους. Δεν ξέρουμε, πάντως, πώς θα παρουσιαστούν και οι ομάδες.

Σίγουρος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις δεν είναι κανείς. Απλά θεωρώ ότι οι κληρώσεις του ΠΑΟΚ και του Άρη και του Παναθηναϊκού βάσει των πληροφοριών που έχω, είναι πιο βατές».

Για την ημερομηνία έναρξης του ελληνικού πρωταθλήματος: «Η προσωπική μου άποψη ότι τα πρωταθλήματα καθορίζονται ανάλογα με τις συνθήκες κάθε χώρας. Στην Ελλάδα είναι δύσκολο να παίζεις αρχές Αυγούστου, ακόμη και τέλη Αυγούστου είναι «απάνθρωπο». Συνήθως οι ομάδες είναι έτοιμες μέσα στο καλοκαίρι γιατί συνεχίζουν οι ίδιες με την περασμένη σεζόν, με κάποιες προσθήκες. Ο Παναθηναϊκός έχει ένα κλασικό ρόστερ, το περσινό και βρίσκονται μαζί από το ξεκίνημα της προετοιμασίας και λογικά θα παρουσιαστεί όπως έπρεπε.»

Κατέληξε λέγοντας: «Οταν μία ομάδα έχει ευρωπαϊκούς αγώνες και χάνει 7-8 και 10 παίκτες τότε σίγουρα θα υπάρχουν κάποια προβλήματα, στη συνοχή της. Ο ΠΑΟΚ έχει κρατήσει τον κορμό του, ενώ τον αριστερό μπακ του Άρη, τον Ματαρίτα, τον ξέρω από την Ουκρανία. Ο χαρακτήρας, η ποιότητά του και τα τρεξίματά του με κάνουν να νομίζω ότι θα βοηθήσει τον Άρη. Το ανταγωνιστικό πρωτάθλημα το χαιρόμαστε εμείς και αυτή είναι και η δυσκολία των παικτών. Χρειάστηκε μέχρι την τελευταία αγωνιστική να είναι στα κόκκινα και να παίζουν ντέρμπι. Ολες οι ομάδες επωφελούνται από αυτό.»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.