Χριστόπουλος: «Άλλαξε επίπεδο ο ΠΑΟΚ, αλλά δέχεται πολλές τελικές και πρέπει να το λύσει»

Metrosport Team26 Σεπτεμβρίου 2024

Έκανε το παιχνίδι του, προσαρμοσμένος στα δεδομένα ενός απαιτητικού αγώνα, αλλά δίχως να φοβηθεί τον ποιοτικά ανώτερο αντίπαλό του.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να ηττήθηκε από την Γαλατάσαραϊ όμως «άλλαξε επίπεδο» όπως παρατήρησε ο Γιάννης Χριστόπουλος μιλώντας στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Στη Σέντρα».

Η ποιότητα αναμφισβήτητη, ο αντίπαλος δυνατός, οι συνθήκες ιδιαίτερες και το παιχνίδι σπουδαίο. Ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα στην πρεμιέρα του στην League Phase του Europa League με 3-1 από την Γαλατάσαράι στην Κωνσταντινούπολη, με τον Γιάννη Χριστόπουλο να σχολιάζει πως πλέον, ο Δικέφαλος του Βορρά είναι μια ανταγωνιστική ομάδα, καλού επιπέδου του Europa League.

Ο Έλληνας τεχνικός ανέλυσε τη συμπεριφορά του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με τη Γαλατά, στάθηκε στον Γιάννη Κωνσταντέλια και σχολίασε το πρόβλημα που πρέπει να λύσει ο Δικέφαλος του Βορρά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τον αγώνα και τον τρόπο προσέγγισης του ΠΑΟΚ: «Αρχικά να πούμε ότι ευχαριστηθήκαμε το παιχνίδι, όχι το αποτέλεσμα. Για να συμβεί αυτό πρέπει και οι δύο ομάδες να παίξουν καλά. Ο ΠΑΟΚ ήταν καλός. Ο ΠΑΟΚ είχε 8 σουτ και 25 η Γαλατά. Αν δούμε τα στατιστικά η Γαλατά κέρδισε δίκαια και είχε τις φάσεις. Ας σκεφτούμε και την απόδοση του Κοτάρσκι. Ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε πάρα πολύ δυνατός, είχε δύναμη και ποιοτικά τρεξίματα. Μπόρεσε απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα του Europa League να αντιπαρατεθεί. Αγωνίστηκε με δύο εξαρο-οκτάρια και ένα 10αρι τον Κωνσταντέλια. Δεν προτίμησε να παίξει πιο κλειστά στα χαφ και πιο συντηρητικά. Το ρόστερ του ΠΑΟΚ είναι πάρα πολύ καλό, με καλές κινήσεις σε άμυνα και επίθεση, ειδικά οι Οζντόεφ και Καμαρά. Ξέρουν πότε να κλείσουν το κενό, πως να αντιμετωπίσουν τον αντίπαλο, είχαν τακτική και ατομική συμπεριφορά καταπληκτική. Ο ΠΑΟΚ έχει αλλάξει επίπεδο και είναι μια ανταγωνιστική ομάδα καλού επιπέδου Europa League που δεν το είχε τα προηγούμενα χρόνια».

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ στις δύο φάσεις, επιθετικά και ανασταλτικά: «Στο επιθετικό κομμάτι ο ΠΑΟΚ πρέπει να βρει τρόπο να κρατήσει περισσότερο την μπάλα και να κάνει παιχνίδι τακτικής. Θαυμάζω τον Κωνσταντέλια, είναι παίκτης που μου δείχνει τα χαρακτηριστικά του Τάισον. Προσπαθώ να καταλάβω το ρόλο και τη θέση του. Έχει ταχύτητα, γκολ, ένας με έναν και την πάσα. Δεν είναι ο εγκεφαλικός παίκτης που θα μοιράσει το παιχνίδι, ο playmaker. Ίσως σ’ αυτό να ήταν καλύτερος ο Μουργκ για να «ανασάνει» περισσότερο η ομάδα. Όσο στο αμυντικό κομμάτι ο ΠΑΟΚ δέχεται πολλές τελικές. Τακτικά ήταν σωστά οι παίκτες του. Το ένα πρόβλημα είναι τα ατομικά λάθη από την αρχή της χρονιάς. Είναι και θέμα χρόνου προσαρμογής κάποιων παικτών. Ο ΠΑΟΚ δέχεται πολλές τελικές και γκολ από στατικές φάσεις και με κεφαλιές, με σέντρες στο δεύτερο δοκάρι. Κάπως πρέπει να λύσει αυτό το πρόβλημα. Αν συνεχίσει να δέχεται 1 και 2 γκολ σε κάθε ματς θα έχει πρόβλημα».

Για το αν ο Λουτσέσκου άργησε να φρεσκάρει την ομάδα του: «Δε γνωρίζω για ποιο λόγο έκανε τότε τις αλλαγές. Έχει τα στοιχεία, τα τρεξίματα, ξέρει καλύτερα από τον καθένα αν υπάρχει κόπωση σε κάποιον παίκτη. Υπάρχουν διάφορες αλλαγές που κάνει ένας προπονητής: Αν κάποιος παίκτης υστερεί σε τακτική ή αν κάποιος έχει κόπωση. Αυτά τα γνωρίζουν οι γυμναστές την ώρα του αγώνα με στοιχεία μέσω τεχνολογίας on line στη διάρκεια του αγώνα».

Για το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρη και πόσο μπορεί να επηρεαστεί ο ΠΑΟΚ: «Μπορεί να έχει αποτύπωμα στον ΠΑΟΚ αυτή η προσπάθεια. Γι’ αυτό γίνεται αποκατάσταση και κατάλληλη προπόνηση ή το rotation. Επηρεάζεται μια ομάδα όταν παίζει Κυριακή-Τετάρτη-Κυριακή. Γι’ αυτό ομάδες κάνουν rotation και μοιράζουν το χρόνο».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.