Χριστόφορος Κολόμβος: Ποια είναι η αληθινή καταγωγή του διάσημου εξερευνητή

Metrosport Team13 Οκτωβρίου 2024

Την αληθινή εθνικότητα του Χριστόφορου Κολόμβου υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν - με τη βοήθεια του DNA - επιστήμονες, που εμφανίστηκαν σε ισπανικό τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στο  «Columbus DNA: His True Origin», ένα πρόγραμμα που μεταδόθηκε από τον εθνικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα RTVE, οι επιστήμονες ο διάσημος εξερευνητής ήταν Εβραίος από την Ισπανία, σχολιάζοντας ότι βάσισαν τα ευρήματά σε μικροσκοπικά δείγματα λειψάνων που εντοπίστηκαν στον καθεδρικό ναό της Σεβίλλης.

Τα εν λόγω δείγματα συνεκρίθησαν με εκείνα γνωστών συγγενών και απογόνων, επιβεβαιώνοντας ότι ο Κολόμβος δεν ήταν γενουάτης από τη βορειοδυτική Ιταλία.

Μάλιστα, εκτός από την παραδοσιακή θεωρία ότι ο Κολόμβος καταγόταν από τη Γένοβα, ιστορικοί έχουν κατά καιρούς ισχυριστεί ότι ο εξερευνητής ήταν Ισπανός Εβραίος, Έλληνας, Βάσκος ή Πορτογάλος, με την ελληνική, ωστόσο, καταγωγή να μην έχει καμιά βάση αλήθειας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χριστόφορος Κολόμβος πέθανε σε ηλικία 55 ετών στην Βαγιαδολίδ, το 1506, αλλά επιθυμούσε να ταφεί στο νησί Ισπανιόλα που σήμερα μοιράζονται η Δομινικανή Δημοκρατία και η Αϊτή. Σχεδόν τέσσερις δεκαετίες αργότερα, τα λείψανά του μεταφέρθηκαν στην  Κούβα και από εκεί στη Σεβίλλη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.