Christina O: «Ζαλίζει» το κόστος αγοράς της θρυλικής θαλαμηγού του Ωνάση

Metrosport Team02 Ιουλίου 2024

Έναντι ενός ποσού με... πολλά μηδενικά πωλείται η εμβληματική θαλαμηγός του Αριστοτέλη Ωνάση, που ακούει στο όνομα «Christina O».

Το θρυλικό σκάφος, που έχει φιλοξενήσει προσωπικότητες όπως η Elizabeth Taylor, η Grace Kelly, ο Frank Sinatra, η Maria Callas, ο Richard Burton, ο John Wayne, ο Winston Churchill κ.ά.. έχει μήκος 99,1 μέτρα και κατασκευάστηκε από τους Cãsar Pinnau και την Howaldtswerke, ενώ ο εξωτερικός σχεδιασμός είναι έργο του Costas Carabelas. 

Η θαλαμηγός είχε αγοραστεί έναντι του ποσού των 4.000.000 ευρώ από τον Ωνάση και μέχρι σήμερα γνώρισε αρκετούς ιδιοκτήτες, όπως ο John Paul Papanicolaou, ο οποίος επένδυσε περίπου 50.000.000 δολάρια για την αποκατάστασή της.

Μετά από αυτόν, ένα συνδικάτο Ιρλανδών επιχειρηματιών, με επικεφαλής τον Ivor Fitzpatrick, πραγματοποίησε μια σημαντική ανακαίνιση πριν το προσφέρει στην αγορά, διατηρώντας πάντα την πισίνα με το αλμυρό νερό που μετατρέπεται με έξυπνο τρόπο σε πίστα χορού και τα σκαμπό με ταπετσαρία από δέρμα φάλαινας στο Ari's Bar, που πήρε το όνομά του από τον Ωνάση.

Πλέον, οι λάτρεις των σκαφών θα μπορούν να την αγοράσουν εάν διαθέσουν... 90.000.000 ευρώ.

 Συνολικά, το υπερπολυτελές σκάφος έχει 17 καμπίνες, ανακαινισμένες ώστε να αντικατοπτρίζουν τη διακόσμηση που είχε αρχικά επιλέξει η Τζάκι Ωνάση, ένα πολυτελές εσωτερικό διατηρεί το πιάνο Steinway, ενώ η σουίτα του Ωνάση κοσμείται με τζάκι από όνυχα και κρυστάλλινα φωτιστικά Baccarat. 

Παράλληλα, το Christina O διαθέτει καταλύματα για έως και 39 μέλη πληρώματος, αν και μπορεί να φιλοξενήσει παράκτιες κρουαζιέρες με έως και 157 επισκέπτες επί του σκάφους.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.