Χουτεσιώτης: «Ο Μάντζιος ήθελε να μείνω - Δεν μίλησα με τον Καρυπίδη»

Metrosport Team20 Ιουνίου 2024

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο πρώην τερματοφύλακας του Άρη, Λευτέρης Χουτεσιώτης, που εδώ και λίγες μέρες φοράει την φανέλα του Ατρόμητου. Ο Έλληνας «πορτιέρο» μίλησε για το διάστημα που πέρασε στη Θεσσαλονίκη, τα όσα θετικά έχει να θυμάται με τα «κιτρινόμαυρα» αλλά και τα όσα ελπίζει για το μέλλον του στο Περιστέρι.

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε στον αέρα του Metropolis 95.5: Αρχικά, μίλησε για την απόφασή του να αποχωρήσει από τον Άρη και να συνεχίσει τη καριέρα του στον Ατρόμητο: «Ήταν όλα καλά. Ένας κύκλος που έκλεισε και τώρα κοιτάμε μπροστά. Το ποδόσφαιρο τρέχει, οι συνθήκες τρέχουν! Κοιτάμε μπροστά και προχωράμε. Πέρασα πολύ ωραία, έκανα φίλους, αγάπησα την πόλη. Αλλά αυτά έχει το ποδόσφαιρο, πρέπει να συνεχίσουμε!

Δεν έχω μιλήσει με τον κόουτς Γκαρσία, πριν λίγε ημέρες τελείωσε η μεταγραφή. Είναι μέσα στα πλάνα να επικοινωνήσω με τα σταφ, έχω μιλήσει μόνο με τον προπονητή τερματοφυλάκων».

Για τον αν είχε συζητήσει με τον Άρη, προκειμένου να μείνει στη Θεσσαλονίκη: «Ο κόουτς Μάνζτιος είχε εκφράσει την επιθυμία του να μείνω και τον ευχαριστώ για αυτό, όμως δεν απέδωσε αυτό στο τέλος. Δεν έχει να κάνει με τον κόουτς, οι σχέσεις μας ήταν και παραμένουν άριστες.

Ήταν ένας κύκλος που έκλεισε, δεν θα μπορούσα να συνεχίσω σε αυτό το καθεστώς. Χωρίς να έχω παράπονο  ή δυσαρέσκεια. Ήταν μια επιλογή στην οποία ήθελα να επιμείνω και να την στηρίξω. Δεν είχα μιλήσει με τον πρόεδρο, μόνο με ανθρώπους της ομάδας. Δεν ξέρω αν ήταν στο πλάνο να γίνει ή όχι. 

Εγώ από την ώρα που τελείωσε η σεζόν, και μάλιστα με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, ήμουν ανοιχτός σε κάθε συζήτηση, από τη στιγμή που ήμουν και ελεύθερος. Αυτό δεν πραγματοποιήθηκε και εγώ έψαξα το επόμενο βήμα στη καριέρα μου. Δεν είχα μπει καν σε διαδικασίες διαπραγμάτευσης, δεν είχαμε μιλήσει καθόλου για οικονομικά. Απλά αιωρούνταν μια θετική διάθεση. Ήξερα ότι οι άνθρωποι της ομάδας με θέλανε, αλλά αυτό δεν απέδωσε και δεν προχώρησε ποτέ.

Βρέθηκε η συγκεκριμένη επιλογή, πολύ άξια για μένα, σκεπτόμενος το καλό το δικό μου αλλά και της οικογένειάς μου».

Για το συναρπαστικό παιχνίδι που έκανε με την ΑΕΚ: «Η αλήθεια είναι ότι περίμενα να κάνω ένα τέτοιο παιχνίδι και το κυνηγούσα όλη τη σεζόν. Ήταν μια εμφάνιση που λειτούργησε θετικά για πολλούς λόγους. Είναι κάτι για το οποίο αγωνίζομαι καθημερινά, για μένα δεν ήταν κάτι πρωτόγνωρο. 

Ήταν μια επιβράβευση και για μένα, για την προσπάθεια που έκανα κάθε μέρα. Η διάρκεια είναι αυτή που σε καθιερώνει σε υψηλό επίπεδο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω για την υποστήριξη και τον προπονητή τερματοφυλάκων, που με κρατούσε όλο αυτό το διάστημα, ώστε να είμαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και να αποδώσω»

Για την σχέση που είχε με τον Χουλιάν Κουέστα: «Πολύ αξιόλογος τερματοφύλακας, πολλά χρόνια παρουσίας στην ομάδα και πολύ καλό παιδί. Υψηλός ανταγωνισμός, αυτό έκανε καλό και στους δύο. Έπαιζε αυτός που πίστευε ο προπονητής ότι είναι σε καλή κατάσταση. Ο πάγκος χτίζει χαρακτήρες, αλλά ποιος δεν θέλει να παίζει. Ο χαρακτήρας του τερματοφύλακα χτίζεται όμως και όντας στον πάγκο».

Για τις φιλίες που έκανε στα αποδυτήρια του Άρη αλλά και την επικοινωνία που είχε με τον Άκη Μάντζιο: «Είμαι από τα παιδιά που κάνουν φιλίες στα αποδυτήρια. Περισσότερη παρέα έκανα με τον Φέτφατζίδη, τον Δεληζήση, τον Λάζαρο, τον Παναγίδη. Αλλά δεν λέω μόνο για τα ελληνόπουλα, αλλά και με τον Χουλιάν, και με τον Μπράμπετς, με όλους είχα εξαιρετικές σχέσεις

Με τον κόουτς μιλούσαμε. Καταλαβαίνει και ξέρει ότι ήταν το καλύτερο για μένα. Θέλω και εύχομαι το καλύτερο και για αυτόν, όπως νομίζω και αυτός για εμένα. Θεωρώ ότι ήταν επιλογή του να μείνει στην ομάδα»

Για το πως θα χαρακτήριζε τη φετινή σεζόν: «Αποτυχημένη δεν ήταν, απλά έκλεισε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Για εμάς που ήμασταν μέσα στην ομάδα, δεν θα έλεγα ότι ήταν αποτυχημένη. Θα έλεγα ότι κύλησε ομάδα, στην καθημερινότητά μας υπήρχε ηρεμία και συνοχή. Το αποτέλεσμα σίγουρα δε μ μας έδωσε αυτό για το οποίο παλεύαμε. Όντας παίκτης της ομάδας και μιλώντας εκ των έσων, δεν θα έλεγα ότι ήταν αποτυχημένη σεζόν, ασχέτως αν μας άφησε όλους δυσαρεστημένους»

Για το αν Άρης και Ατρόμητος θα έχουν βαθμολογικό ανταγωνισμό την επόμενη σεζόν: «Μιλάμε για δύο εξίσου μεγάλες ομάδες, ο ανταγωνισμός θα είναι σε υψηλό επίπεδο. Ο Ατρόμητος δείχνει να θέτει πολύ ψηλά τον πήχη, πιστεύω ότι θα έχει ενδιαφέρον το αποτέλεσμα. Αυτό γεμίζει με ευθύνες τους παίκτες της ομάδας, για να δείξουν την αξία τους. Θα έχουν πολύ ενδιαφέρον οι θέσεις για την Ευρώπη».

Τέλος, για το τι κρατάει από το πέρασμά του στους «κιτρινόμαυρους»: «Πέρασα όμορφα, έκανα φίλους. Κρατάω το παιχνίδι με την ΑΕΚ, δεν έχω ξανακάνει τόσο καλό παιχνίδι σε τέτοιο βαθμό. Αυτό είναι ένα σημάδι για τη συνέχεια της καριέρας μου. Αφήνω την ομάδα με θετικό πρόσημο, και εύχομαι τα καλύτερα στην ομάδα. Κλείνω τον κύκλο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο

Ο κόσμος ήταν φιλόξενος, δεν έχω κανένα παράπονο. Έχω εστιάσει στη καινούρια μου ομάδα και το νέο περιβάλλον, εκεί είναι η συνέχεια για μένα. Αλλά έχω μόνο θετικά πράγματα να θυμάμαι από την παρουσία μου στον Άρη».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.