Ένα ακόμη αστέρι γεννήθηκε στον ασπρόμαυρο ποδοσφαιρικό ουρανό

Στέλιος Γρηγοριάδης06 Μαρτίου 2023

Δεν γίνεται να μην πονάω. Δεν γίνεται να μην έχω θυμό. Δεν μπορώ να ξεχάσω. Ούτε να συγχωρήσω. Τίποτε δεν μπορεί να πάρει τη σκέψη μου από το έγκλημα στα Τέμπη. Τίποτε... Η ζωή συνεχίζεται, όμως, για όσους δεν έκοψαν το νήμα της δικής τους κάποιοι εγκληματίες. 

Και η χθεσινή καθημερινότητα περιελάμβανε και ποδόσφαιρο. Στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ έκανε επίδειξη ισχύος με θύμα τον Ιωνικό. Πήρε τους τρεις βαθμούς, χόρτασε τους οπαδούς του με θέαμα και πάει με ηθικό στον πρώτο αγώνα Κυπέλλου με τη Λαμία και στον τελευταίο της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος με τον Βόλο. Το κυριότερο, ίσως, σκόραρε ο Τζίμας. 

Για να πιστοποιήσει ότι ένα ακόμη αστέρι γεννήθηκε στον ασπρόμαυρο ποδοσφαιρικό ουρανό... Το πάρτι άρχισε από πολύ νωρίς. Με την πρώτη... ασίστ του Νάρει στο αυτογκόλ του Ρομαό με το οποίο προηγήθηκε ο ΠΑΟΚ πριν καν συμπληρωθεί το δεύτερο λεπτό. Ακολούθησε ένα γκολ του Τόμας που για λίγα χιλιοστά δεν “μέτρησε” ως οφ σάιντ, αλλά τα καλύτερα ήρθαν αμέσως μετά. Ντάντας, Νάρει, Κωνσταντέλιας, 2-0. Κεντζιόρα, Νάρει, Τόμας 3-0. Και Νάρει, Ζίβκοβιτς, 4-0. 

Τρία γκολ με θαυμάσιους συνδυασμούς. Και στα τρία η ασίστ απ τον Νάρει. Και το γκολ του Ζίβκοβιτς απολαυστικό. Ενα γκολ από αυτά που μόνο ο... Μέσι συνηθίζει. Το... φεστιβάλ ασίστ από τον Νάρει και γκολ από τον ΠΑΟΚ συνεχίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο με το 5-0 από τον Κεντζιόρα. Ο Τάισον ατύχησε όταν το φοβερό σουτ που έπιασε αποκρούστηκε από το οριζόντιο δοκάρι και μετά το ματς άρχισε να σβήνει. Μέχρι που, κάπου στο 70', αποφασίζει επιτέλους ο Λουτσέσκου να περάσει στο παιχνίδι τον Τζίμα. 

Αμέσως ξαναφούντωσε το ενδιαφέρον, γιατί παρουσιαζόταν στον πιτσιρικά η ευκαιρία να γράψει ιστορία. Και, ναι, ένα λεπτό πριν από τη λήξη το κατάφερε. Στην πολύ ωραία σέντρα του Ράφα Σοάρες έπεσε με δύναμη πάνω στην μπάλα και την κάρφωσε με κεφαλιά στα δίχτυα του Ιωνικού. Εγινε έτσι ο νεώτερος σκόρερ στην ιστορία του ΠΑΟΚ, παίρνοντας το ρεκόρ, μετά από 59 ολόκληρα χρόνια από τον μεγάλο Γιώργο Κούδα!

Αυτά που ακολούθησαν στους πανηγυρισμούς με τον Τζίμα και στο καθιερωμένο πια τρελό γλέντι των παικτών μπροστά στη θύρα 4, ήταν συγκινητικά. Ολοι οι παίκτες του ΠΑΟΚ χάρηκαν με την επιτυχία του μικρού λες και είχαν κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ. Και όλοι τον έβαλαν μπροστά, ηγέτη, στους πανηγυρισμούς με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Συγκινητικό και απόλυτα ενδεικτικό της πολύ όμορφης ατμόσφαιρας που επικρατεί στην ομάδα. Αυτά που είδαμε χθες, με αφορμή το γκολ του Τζίμα, σημαίνουν, με μία λέξη, υγεία. 

Κι αυτή η υγεία είναι πολύ σημαντική υπόθεση για τον ΠΑΟΚ. Πάρα πολύ σημαντική

. ΥΓ. Με 7-0 οι παίκτες που έπαιξαν χθες θα έγραφαν όλοι μαζί ιστορία. Θα ήταν η μεγαλύτερη σε σκορ νίκη του ΠΑΟΚ στο Πρωτάθλημα. Αλήθεια, όμως: Το ήξεραν; Φρόντισε, κάποια στιγμή, έστω μετά το 5-0, να τους το πει κανείς; Το ήξερε κανείς για να τους το πει και να το προσπαθήσουν έχοντας ένα έξτρα κίνητρο; Με το συμπάθιο, αλλά έχω αυτή την απορία. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.