Χέντερσον για το γιουχάρισμα: «Φυσικά είναι απογοητευτικό αλλά δεν θα αλλάξει αυτό που κάνω εδώ»

Metrosport Team16 Οκτωβρίου 2023

Ο Τζόρνταν Χέντερσον εξέφρασε την απορία του για τις αποδοκιμασίες από το κοινό στο Γουέμπλεϊ κατά τη νίκη της Αγγλίας με την Αυστραλία, ενώ είπε πως νιώθει εκτεθειμένος σε κατηγορίες για προδοσία της LGBTQ+ κοινότητας λόγω της μεταγραφής του στη Σαουδική Αραβία.

Αυτή ήταν η πρώτη αναμέτρηση του Τζόρνταν Χέντερσον με την εθνική Αγγλίας αφότου πήγε στην Αλ-Ετιφάκ, καθώς ο πρώην αρχηγός της Λίβερπουλ μετακόμισε στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας το περασμένο καλοκαίρι.

Στο 62ο λεπτό ο μέσος πέρασε έξω ως αλλαγή και αποδοκιμάστηκε έντονα από όσους παραβρέθηκαν «Γουέμπλεϊ». Στο γιουχάρισμα αντέδρασαν οι Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ και Κίραν Τρίπιερ, δείχνοντας την υποστήριξη τους στον Τζόρνταν Χέντερσον, ο οποίος μάλιστα ήταν και αρχηγός κόντρα στην Αυστραλία. 

Ακούγεται πως το “επικοινωνιακό φάουλ” του Άγγλου έγινε στην συνέντευξη του στο Athletic, στην οποία αρνήθηκε πως το μεγάλο συμβόλαιο τον ώθησε στην Saudi Pro League. Επίσης ο Τζόρνταν Χέντερσον ήταν μεγάλος υποστηρικτής των δικαιωμάτων της LGBTQ+ κοινότητας, όμως το γεγονός πως επέλεξε να παίξει σε μία χώρα που η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη έχει φέρει έντονες αντιδράσεις.

Κάνοντας δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα, ρωτήθηκε σχετικά με τις αποδοκιμασίες και αν γνωρίζει τα αίτια τους, με τον ίδιο να απαντά: «Όχι πραγματικά… Δεν γνωρίζω το γιατί, Εσύ;».

Ο Δημοσιογράφος του είπε πως ίσως το γιουχάρισμα οφείλεται στην χώρα που επέλεξε να αγωνίζεται αυτή την σεζόν με τον 33χρονο να λέει χαρακτηριστικά: «Αν οι άνθρωποι θέλουν να αποδοκιμάζουν επειδή παίζω σε διαφορετική χώρα, είναι εντάξει. Όλοι θα έχουν άποψη για το παιχνίδι στη Σαουδική Αραβία. Έχω μιλήσει στο παρελθόν για τους λόγους για αυτό. Το αν μας πιστεύει ο κόσμος ή όχι εξαρτάται από αυτούς. Αλλά όταν είμαι εδώ με την Αγγλία, δεν αλλάζει τίποτα. Δίνω τα πάντα. Φυσικά είναι απογοητευτικό, αλλά δεν θα αλλάξει αυτό που κάνω εδώ. Θέλω να συνεχίσω να παίζω και να βοηθήσω την ομάδα να γίνει επιτυχημένη».

Ενώ πρόσθεσε: «Παίζω ποδόσφαιρο σε μια διαφορετική χώρα όπου θέλω να προσπαθήσω να βελτιώσω το παιχνίδι στο γήπεδο αλλά και τα πράγματα εκτός γηπέδου. Δεν είμαι πολιτικός. Δεν πρόκειται να μπω στην πολιτική. Το μόνο που έχω κάνει είναι να επικεντρωθώ στο ποδόσφαιρό μου και να προσπαθώ να βοηθήσω τους ανθρώπους που ζήτησαν τη βοήθειά μου. Όταν βγαίνω εκεί έξω, απλώς παίζω ποδόσφαιρο, προσπαθώ να βελτιώσω το πρωτάθλημα, προσπαθώ να βελτιώσω τη δική μου ομάδα και προσπαθώ να κερδίζω παιχνίδια. Το ίδιο κάνω όταν έρχομαι εδώ».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.