Χεφτέ Μπετανκόρ: Το ισπανικό κανόνι των Σερρών μπαίνει σφήνα στους «μεγάλους»

Κωστής Παναγιώτου20 Οκτωβρίου 2024

Ο Πανσερραϊκός κατάφερε να περάσει από την έδρα του Βόλου και να σημειώσει τη δεύτερη νίκη του στη Stoiximan Super League, με τον Χεφτέ Μπετανκόρ να πετυχαίνει ακόμη ένα γκολ, βάζοντας σοβαρή υποψηφιότητα για τον πρώτο σκόρερ της σεζόν. 


Ο 31χρονος Ισπανός βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση και σημειώνει το ένα γκολ μετά το άλλο, φιγουράροντας πλέον στη δεύτερη θέση των σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος.

  • Το MetroAnalysis σας παρουσιάζει τις εντυπωσιακές επιδόσεις του Χεφτέ Μπετανκόρ, οποίος μπαίνει σφήνα για το βραβείο του πρώτου σκόρερ στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Τον περασμένο Γενάρη ο Πανσερραϊκός φέρνει στην Ελλάδα τον άσημο, για τους περισσότερους Έλληνες φιλάθλους, Χεφτέ Μπετανκόρ.

Ο 31χρονος επιθετικός με θητεία σε Ισπανία, Αυστρία και Ρουμανία έδειξε άμεσα την επαφή που έχει με τα αντίπαλα δίχτυα, σκοράροντας στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Πανσερραϊκού, πετυχαίνοντας το γκολ της ισοφάρισης στην αναμέτρηση με την Κηφισιά.

Την περασμένη σεζόν ο Μπετανκόρ σημείωσε τέσσερα τέρματα σε 13 αγώνες (9 ως βασικός) του ελληνικού πρωταθλήματος, αφήνοντας υποσχέσεις για τη νέα σεζόν.

Ο χρόνος προσαρμογής, αλλά και οι ποιοτικές προσθήκες του Πανσερραϊκού, έχουν μετατρέψει τον άσημο Χεφτέ σε ισπανικό κανόνι. Ο 31χρονος φορ κατάφερε για τέταρτη συνεχόμενη αγωνιστική βρήκε το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, φτάνοντας τα πέντε γκολ σε οκτώ αγώνες, ενώ αν υπολογίσουμε και τον αγώνα Κυπέλλου με την ΑΕΛ, μετράει 6 τέρματα σε 9 συμμετοχές.

Το εντυπωσιακό με τον Ισπανό επιθετικό είναι το γεγονός ότι έχει μπει σφήνα στους κορυφαίους ποδοσφαιριστές των μεγάλων του ελληνικού πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα, ο επιθετικός του Πανσερραϊκού βρίσκεται στην πέμπτη θέση των παικτών με τις περισσότερες τελικές ανά αγώνα, έχοντας 2.8, όσες έχει και ο Πιερό, ενώ παράλληλα είναι τρίτος στις τελικές εντός εστίας ανά αγώνα, με 1.4.

Στην πρώτη θέση με τις περισσότερες τελικές ανά αγώνα είναι ο Λιβάι Γκαρσία με 4.8, ακολουθεί ο συμπαίκτης του στην ΑΕΚ, Κοϊτά με 3.3, στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Ελ Κααμπί με 3.1 και στην τέταρτη ο Μορόν με 3.0.

Όσον αφορά τις τελικές εντός εστίας ανά αγώνα, πρώτος είναι ο Ελ Κααμπί (1.7), δεύτερος ο Μορόν (1.6) και στην τρίτη θέση ο Μπετανκόρ, μαζί με τον Τετέ του Παναθηναϊκού.

Οι αριθμοί του Μπετανκόρ στην Stoiximan Super League:

Ανά αγώνα

Ενέργειες με τη μπάλα

31.3

Πάσες

13.5 (70%)

Πάσες-κλειδιά

0.9

Τελικές (εντός εστίας)

2.8 (1.4)

Κερδισμένες μονομαχίες

2.8 (35%)

Ντρίμπλες

1.0 (57%)


Αξίζει να σημειώσουμε, πως το φετινό ξεκίνημα του Μπετανκόρ είναι το δεύτερο πιο παραγωγικό στην καριέρα του. Η μοναδική φορά που έχε σημειώσει περισσότερα γκολ, στις πρώτες οκτώ αγωνιστικές, ήταν με τη φανέλα της ρουμάνικης Φάρουλ Κονστάντσα τη σεζόν 2021/22, πετυχαίνοντας 7 γκολ.

Εκείνη τη σεζόν πήρε το βραβείου του κορυφαίου σκόρερ του ρουμανικού πρωταθλήματος, με 15 τέρματα. Θα καταφέρει φέτος να πετύχει το ίδιο; Το χορτάρι, για ακόμη μια φορά, θα μας δώσει την απάντηση.

Data: SofaScore

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.