Χαβίτο: «Αυτό μου αρέσει στον Άρη-Περιμένω έναν τίτλο»

Metrosport Team10 Οκτωβρίου 2024

Ο Φρανσίσκο Χαβίτο μίλησε στο Metropolis 95.5 για την ανανέωση του Μορόν με τον Άρη, τις φιλοδοξίες του για τους κιτρινόμαυρους και την ισπανική παροικία στο «Κλ. Βικελίδης».

«Προσπαθώ να δω τους αγώνες, και αν δεν μπορώ, προσπαθώ να δω τις φάσεις και τα νέα ή μιλάω με φίλους για να μάθω. Η ανανέωση του Μορόν είναι πολύ καλά νέα για τον Άρη, γιατί γενικά μόλις μία ομάδα έχει τέτοιον παίκτη μία μεγαλύτερη ομάδα με λεφτά τον παίρνει.

Αν θέλει, όμως, να πάρει τίτλους και να διεκδικεί πρέπει να τους κρατάει. Στο ποδόσφαιρο τα λεφτά κάνουν τα πάντα. Από τον Μορόν τα περιμέναμε αυτά που κάνει. Είναι Ισπανός, η κουλτούρα ταιριάζει, η Θεσσαλονίκη είναι ωραία πόλη και μάλλον είναι ευχαριστημένος» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Βοηθάει, φυσικά, και η ομάδα με τους Ισπανούς. Η φιλοσοφία του προπονητή και οι παίκτες που παίρνει, παίζουν ρόλο. Η Ισπανία έχει ποδοσφαιριστές που δεν μπορούν να παίξουν στη La Liga ή στη Β' και φεύγουν στην Αραβία ή αλλού και στην Ελλάδα ταιριάζουν. 

Το θέμα είναι να μην είναι τραυματίες, όπως ο Μανού που είναι πολύ καλός παίκτης. Το ζητούμενο είναι να μην είναι σοβαροί οι τραυματισμοί, αν χάσεις κάποιον για μεγάλη περίοδο χάνει και τον ρυθμό του».

Για την ποιότητα του Μόντσου σημείωσε: «Δεν ήξερα πολλά για τον Μόντσου, υπάρχουν πολλοί παίκτες καλοί χωρίς όνομα. Αν πας σε ακαδημίες της Ισπανίας θα βρεις καλούς ποδοσφαιριστές, που αν θέλει κάποια ομάδα τους παίρνει. 

Στη La Liga κάνουν κουμάντο τα λεφτά, γι' αυτό και παίρνουν πολλούς ξένους. Αν κάποιος Ισπανός είναι πολύ καλός πάει στην Αγγλία ή την Ιταλία. Το ποδόσφαιρο, πλέον, είναι business».

Για το φετινό Άρη υπογράμμισε ακόμη: «Μου αρέσει που κάνει πολλές ευκαιρίες με διαφορετικούς τρόπους, όχι μόνο με φάουλ ή κόρνερ, αλλά και με σέντρες, σουτ και στο ένας εναντίον εντός. Σε αυτόν τον τομέα, ο Ντιαντί είναι ήρεμος και πολύ καλός. 

Για τη σχέση του με τον κόσμο του Άρη τόνισε: «Είμαι ευχαριστημένος γιατί μου δείχνουν πολύ αγάπη. Περιμένω φέτος έναν τίτλο, αλλά χρειάζεται υπομονή και χρόνο η ομάδα. Θέλω ο κόσμος να συνεχίσει να ακολουθεί την ομάδα».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.