«Έχουμε δώσει πάνω από 7 εκατ. ευρώ για τα χρέη της ΚΑΕ ΠΑΟΚ»- «Ήρθα πρώτος στον πόλεμο»

Metrosport Team13 Ιουλίου 2023

Στην απολογιστική συνέντευξη της σεζόν, ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ θανάσης Χατζόπουλος μίλησε για τα χρέη, το αγωνιστικό, για το αν σκέφτηκε ποτέ να φύγει και για άλλα πολλά.

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ μίλησε για όλους και για όλα στην συνέντευξη τύπου που πραγματοποίησε η ΚΑΕ και αναφέρθηκε στα χρέη της ομάδας, πόσα απομένουν και τους στόχους της νέας σεζόν.

Αναλυτικά όσα είπε ο Θανάσης Χατζόπουλος:

Στην αρχική του τοποθέτηση ο κ. Χατζόπουλος ανέφερε:

«Τελείωσε η τρίτη χρονιά της διοίκησης. Ήταν η καλύτερη χρονιά της ομάδας, παρά την αμφισβήτηση που υπήρχε από το ξεκίνημα. Στο τέλος τα παιδιά μας έκαναν περήφανους. Όλοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και τους είμαι ευγνώμων. Περάσαμε δύσκολες στιγμές με τρομερή αμφιβολία επιβίωσης και βγάλαμε τη χρονιά.

Ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο. Καταφέραμε να ξεχρεώσουμε 3 ρυθμίσεις από τις 7 στην εφορία και 1 από τις 3 ρυθμίσεις του ΙΚΑ. Να συνεχίσουμε στο κομμάτι διαγραφής των χρεών μήνα-μήνα, όπως πηγαίνουμε. Ξεκινήσαμε και νωρίς τα διαρκείας, ήδη ξεπεράσαμε τα 300. Ίσως είναι και διπλάσιος αριθμός από την περσινή σεζόν. Μπορούμε να δημιουργήσουμε ανταγωνιστικό σύνολο που θα μας δώσει αντίστοιχες χαρές με πέρσι και ακόμα μεγαλύτερες.

Στη συνέχεια απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων…

Για τα χρέη και το χρονοδιάγραμμα της ΚΑΕ:

«Το δημόσιο που μας μένει είναι 1.300.000 ευρώ. Κάποιες ρυθμίσεις παίρνουν περισσότερο χρόνο. Με τα περσινά έσοδα πληρώναμε τις δόσεις μας κάθε μήνα και να έχουμε πληρωμένη την ομάδα. Υπάρχουν άλλα 500.000 σε παλιά χρέη και σε προμηθευτές (σ.σ. υπάρχει και η βοήθεια Σαββίδη που υπολογίζεται λίγο πάνω από 2.000.000). Τα τρία χρόνια που είμαστε στη διοίκηση: Μόνο στην εφορία έχουμε πληρώσει 2.000.000,σε αθλητές 2.500.000, σε προμηθευτές 1.500.000. Μιλάμε συνολικά για ένα ποσό πάνω από 7.000.000».

Το χρονοδιάγραμμα εξαρτάται καθαρά από τα έσοδα. Θα ήταν πιο σύντομο αν είχαμε περισσότερα διαρκείας. Τώρα θα πληρώσουμε την 35η δόση από τις 120. Αν βρεθούν κι άλλα χρήματα, θα θέλαμε να κλείσουμε άμεσα την ρύθμιση. Τα έσοδα όμως είναι για να πληρώνουμε και την ομάδα μαζί με της “ενέσεις” από δικής μου πλευράς».

Για τα έσοδα:

«Χωρίζονται στις χορηγίες, τα εισιτήρια διαρκείας ή μεμονωμένα, το έσοδο του τηλεοπτικό και το έσοδο της φορολογίας του στοιχήματος. Αυτά κινούν κυρίως την ομάδα και τα έξοδά μας. Η ομάδα αξίζει την στήριξη του κόσμου, βλέποντας και την προσπάθειά μας».

Για τα διαρκείας:

«Στην Παρτιζάν είχαν 10.700 εισιτήρια διαρκείας. Αν πηγαίναμε και εμείς αντίστοιχα στα 5.000 θα ήταν μεγάλη βοήθεια. Σου δίνουν την ευκολία τα διαρκείας να τρέχεις από νωρίς τη χρονιά σου με διάφορα έξοδα. Το καλοκαίρι ειδικά δεν υπάρχουν έσοδα και τα διαρκείας βοηθούν να ξεκινήσεις τη χρονιά πιο ομαλά. Αν δεν μπορούμε να έχουμε 5.000 διαρκείας ως ΠΑΟΚ τι να λέμε… Οι παίκτες μας ξέρουν τη δυναμική που δημιουργείται στο γήπεδο. Πρέπει να προσπαθήσουμε να φέρουμε τον κόσμο πίσω.

Βγάλαμε και την εγγυητική των 40.000 ευρώ, χρήματα που θα κλειστούν μέχρι τον Απρίλιο. Αν δεν πληρώσεις έχεις τελειώσει. Ένα μεγάλο πράγμα που έχουμε πετύχει είναι η συνέπεια στο οικονομικό κομμάτι και ξέρουν όλοι ότι ο ΠΑΟΚ είναι μια φερέγγυα ομάδα».

Για τον δικό του στόχο:

«Το όραμα ήταν ένα από τη μέρα που ανέλαβα: Να ξεχρεώσει πρώτα η ομάδα. Το να κάνεις οικονομική εξυγίανση με τα σημερινά δεδομένα και όχι τα παλιά των παχιών… αγελάδων. Οι σημερινές μέρες είναι δύσκολες και το καταλαβαίνει ο καθένας από το σπιτικό του και την καθημερινότητά του. Το ίδιο συμβαίνει και με τον ΠΑΟΚ και τις ομάδες».

Και συνέχισε ξεσπώντας:

«Ήρθα εδώ να παλέψω, με τα σημερινά δεδομένα, για να σώσω την ομάδα. Ήρθα πρώτος στον πόλεμο. Αν δεν τους αρέσει, να μην ασχολούνται, αλλιώς ας έρθουν μαζί μας. Βγαίνω έξω από τα ρούχα μου με ορισμένους γελοίους τύπους που μόνο ξέρουν να κράζουν και να κρύβονται πίσω από ένα πληκτρολόγιο».

Υπήρχαν αυτά τα χρέη που αναλάβαμε. Πρέπει να κοιτάξουμε το μέλλον. Αν θέλουμε η ομάδα να πάει μπροστά… Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα. Μιλάω για επιφανείς ΠΑΟΚτσήδες και όχι για όλο τον κόσμο. Τα χρέη δημιουργήθηκαν πολλά χρόνια πισω. Δεν έχει σημασία ποιος τα δημιούργησε. Να δούμε μπροστά. Να βρεθεί ένας επενδυτής και να πάει την ομάδα στο επόμενο επίπεδο και να δούμε ημέρες δόξας. Εγώ είμαι ως ένα σημείο, δεν μπορώ να υπερβώ το μπάτζετ. Έχω σκεφτεί να σηκωθώ να φύγω και να τα τινάξω όλα στον αέρα. Ή θα πέσω ή θα τελειώσει το χρέος. Αλλά δεν πέφτω. Δεν έχω πολιτική μέσα μου. Είμαι ωμός. Η πολιτική μας είναι όλοι να πληρώνονται».

Για βοήθεια από επενδυτή ή συμπαίκτη και χορηγίες:

«Ο κ. Τσαλόπουλος που με βοηθάει, ανανέωσε για άλλη μία χρονιά και με μεγαλύτερο ποσό. Συζητάμε για τη χορηγία της φανέλας. Δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω. Είμαστε σε καλό δρόμο. Παίζουν ρόλο οι συγκυρίες, παλεύουμε όλοι για να φέρουμε περισσότερα έσοδα και στο κομμάτι των χορηγιών».

Για το αγωνιστικό κομμάτι:

«Ανανεώσαμε για δύο χρόνια με τον κ. Τακιανό. Σε ένα χρόνο τι να προλάβει να δείξει. Πρέπει να έχει ένα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και για αυτό κάναμε τα δύο χρόνια. Έχουμε κλείσει τη θέση στο «4» με τον Γκίλμορ και τον Μαργαρίτη, στον «1» με Φρίντρικσον και Τσιακμά, πήραμε και τον Τσαϊρέλη. Έχουμε κλείσει το «3» (Φλάτεν), θέλουμε και «2» και «5». Στο σέντερ είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Μακάρι να μπορούσαμε να δώσουμε μεγαλύτερα συμβόλαια, αλλά από την στιγμή που υπαρχει οικονομική στενότητα, θέλει ψάξιμο. Δεν είμαστε κοντά στο να ανακοινώσουμε κάποιο παίκτη άμεσα. Ο Φρίντρικσον και ο Φλάτεν είναι δύο πολύ ποιοτικοί παίκτες. Το ζήτημα είναι να γίνει μία ομάδα, μία οικογένεια».

Για τον στόχο της ομάδας:

«Πάμε με ένα χαμηλό μπάτζετ ξανά. Στόχος μας είναι η εξάδα. Ότι καλύτερο θέλει, ας προκύψει. Δεν έχουμε κλείσει το ρόστερ, να δούμε τους παίκτες μας, την πορεία μας και… τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Υπάρχουν πράγματα που δεν μπορείς να υπολογίσεις. Θεωρητικά το να μπεις στην εξάδα είναι ένας εφικτός στόχος. Στην Ευρώπη θέλουμε να περάσουμε στους «16». Το παλεύουμε τα τελευταία χρόνια, θα με έκανε χαρούμενο».

Για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου:

«Υπήρχε ένας ενθουσιασμός στην πρώτη ΑΜΚ. Μετά τη δεύτερη χρονιά, κάπου τα πράγματα πάγωσαν κάπως, και αυτό το έδειξε η δεύτερη αύξηση. Ίσως περιμένουν την αγωνιστική επιτυχία.

Για κάποια εκδήλωση όπως τη βραδιά για τον Μπάνε Πρέλεβιτς:

«Σκέψεις υπάρχουν, να δούμε πως μπορούν να γίνουν πραγματικότητα».

Για τις υποχρεώσεις της νέας σεζόν:

«Έχουμε καταθέσει τους φακέλους μας και για την προαδειοδότηση του ΕΣΑΚΕ και την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και τη δεύτερη εγγυητική και όλες τις υποχρεώσεις μας για τη νέα σεζόν.

Για το τι μπορεί να έχει μετανιώσει:

«Η προπέρσινη αγωνιστική μας χρονιά ήταν μια χρονιά που δεν πήγαμε καλά. Μετάνιωσα φέτος που δεν πούλησα τον Χαντς. Έπρεπε να το κάνω και να μην ακούω τις φωνές που μου έλεγαν να μη χαλάσω την ομάδα. Λειτουργούμε με γνώμονα το καλύτερο της ομάδας.

Για την επένδυση σε νέους παίκτες:

«Είναι ένα θέμα που με έχει πικράνει. Δύο συνεχόμενες χρονιές προσπαθήσαμε να βγάλουμε νέα παιδιά (σ.σ. Ρούμογλου, Καλλιοντζής), αλλά τους πήρε ο μάνατζερ και τους πήγε στις ΗΠΑ. Τα είχα από κοντά αυτά τα παιδιά, τους πλήρωνα το σπίτι».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.