Χατζηνικολάου: «Λίγος για την Μπάγερν ήταν ο Τούχελ, πρέπει να καθαρίσει η κλίκα»

Δημήτρης Καλαϊτζής31 Μαΐου 2024

Η Μπάγερν Μονάχου απέτυχε παταγωδώς τη φετινή σεζόν μένοντας άτιτλη για πρώτη φορά μετά από 12 ολόκληρα χρόνια. Με αφορμή την τραγική χρονιά των Βαυαρών, ο επίτιμος προέδρος και ιδρυτής του πανελλήνιου συνδέσμου της Μπάγερν στην Ελλάδα, Αχιλλέας Χατζηνικολάου (FIFA Agent) μίλησε στο metrosport.gr και ανέλυσε τις αιτίες που οδήγησαν τον σύλλογο στην αποτυχία.

''Δυστυχώς η κλίκα κάποιων παικτών (Νόιερ, Κίμιχ, Σανέ) που κάνουν κουμάντο ακόμα για το ποιος θα είναι ο επόμενος προπονητής της Μπάγερν προκαλούν κακό και τοξικότητα στον σύλλογο. Αν δεις τη Ρεάλ όλα αυτά τα χρόνια ποτέ δεν υπήρχε κλίκα ποδοσφαιριστών παρά τα μεγάλα ονόματα που έχουν περάσει από τη ''Βασίλισσα''. Από τον πρώτο αγώνα του Σούπερ Καπ με τη Λειψία κατάλαβα πολλά. Μπήκε ο Κέιν και δεν πήρε ούτε μία πάσα. Το καλοκαίρι πρέπει να φύγει αυτή η κλίκα για να καθαρίσουν τα αποδυτήρια και να απελευθερωθεί η ομάδα. Ο Τούχελ που ήρθε στο μισό της περσινής περιόδου πήρε κατά τύχη το Πρωτάθλημα και φέτος έδειξε ότι είναι πολύ λίγος για την Μπάγερν, η οποία δεν κατάφερε να πανηγυρίσει ούτε έναν τίτλο μετά από 12 ολόκληρα χρόνια. Οι μορφασμοί του προσωπού του, η ομιλία του σώματος δείχνει πολλά για τον χαρακτήρα του και για την ψυχοσύνθεσή του. Ακόμα και από τις δηλώσεις που έκανε για κάποιους παίκτες, αλλά και για την ίδια ομάδα έδειχναν ότι τα πράγματα δεν βαδίζουν στο σωστό μονοπάτι. Οι αλλαγές του ήταν ακατανόητες και ειδικά στον επαναληπτικό με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη. Ευτυχώς έφυγε από την Μπάγερν. 

Ο πρόεδρος των Βαυαρών είναι ένας τεχνοκράτης και CEO της Adidas όμως άλλο Adidas κι άλλο Μπάγερν. Ο άνθρωπος δεν ξέρει καθόλου από ποδόσφαιρο. Έφυγαν δύο τεχνικοί διευθυντές και γενικά όλη η κατάσταση δείχνει ότι επικρτεί ένα μπάχαλο στην ομάδα. Ο πρόεδρος της Μπάγερν προκαλεί προβλήματα και εμπλέκεται σε πράγματα που δεν είναι αρμόδιος.

Η Μπάγερν πρέπει να βρει ξανά το DNA της και να επιστρέψει στην κορυφή. Πρέπει να αποκτήσει την ταυτότητά της. Δεν έχω δει ποτέ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο τόσους πολλούς τραυματισμούς. Σε κάθε αγώνα έβλεπες έναν-δύο παίκτες να αποχωρούν τραυματίες, αυτά δεν τα συναντάς ούτε σε ερασιτεχνική ομάδα. Η Μπάγερν πρέπει να χτιστεί από το μηδέν και να δώσει βαρύτητα σε νέα παιδιά όπως τον Μουσιάλα και τον Τελ και μαζί με τους έμπειρους να φέρουν ξανά την ομάδα στην ελίτ της Ευρώπης. Θα ήθελα να δω τον Φλικ ξανά στην Μπάγερν, αλλά δυστυχώς αυτό δεν έγινε. Φέτος γιορτάζουμε τα 30χρόνια του συνδέσμου και το μόνο ευχάριστο τη φετινή σεζόν ήταν ότι πήγαμε στο Μόναχο και μας βράβευσε ο σύλλογος σε ειδική εκδήλωση''.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.