Χάθηκε στο Χαριλάου, αναζητείται στο Πανθεσσαλικό ο ειρμός του ΠΑΟΚ

Αρις Νικολάκης10 Ιανουαρίου 2024

Πέραν όλων των άλλων κακών, στραβών κι ανάποδων του ΠΑΟΚ την περασμένη Κυριακή, οφείλουμε, να τονίσουμε και την σχετική αλαζονεία θέλετε; Υπεροψία, θέλετε; Χαλαρότητα, θέλετε; Υποτίμηση του Άρη, θέλετε; Ό, τι και να θέλετε ο ΠΑΟΚ ως ομάδα προσέγγισε λαθεμένα τον αγώνα στο Χαριλάου. Τούτο φάνηκε κυρίως στο Α΄ ημίχρονο. Τότε, ο ΠΑΟΚ αν κι είχε σαφή κατοχή μπάλας, δεν πίεσε. Δεν πάτησε την περιοχή του Άρη.

Θύμισε τον μύθο του Αισώπου με τον αγώνα δρόμου του λαγού και τη χελώνα. Στην… έκδοση με την ήττα του υπερόπτη λαγού. Κι ήρθε η απώλεια των τριών βαθμών.

Κάθε απώλεια στο Πρωτάθλημα δεν παύει, να είναι απώλεια. Δεν μπορεί ο ΠΑΟΚ, να βρει ξανά αυτούς τους βαθμούς. Καθώς όμως, το Πρωτάθλημα είναι ένας μαραθώνιος ο ΠΑΟΚ μπορεί σε σχετικό βάθος χρόνου, να ωφεληθεί με την απώλεια βαθμών από αντιπάλους του. Αυτούς με οποίους μάχεται στο «μέτωπο» για τον θρόνο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αυτό ισχύει στο Πρωτάθλημα. Στο Κύπελλο; Δεν υπάρχει μαραθώνιος. Αγώνες ταχύτητας υπάρχουν. Έχασες; Χάθηκες. Βάθος χρόνου ακόμη και σχετικό στο Κύπελλο, δεν υφίσταται….

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε με τη φωτιά στον αγώνα της Τούμπας, με τον Βόλο. Δεν κάηκε μεν. Δεν την έσβησε, δε ενόψει ρεβάνς στο Πανθεσσαλικό. Τυχόν… Αλαζονεία θέλετε; Υπεροψία, θέλετε; Χαλαρότητα, θέλετε; Υποτίμηση του Βόλου, θέλετε; Θα είναι λάδι στη φωτιά! Κι ο κίνδυνος να καεί ο ΠΑΟΚ τεράστιος. Θα παίξει άραγε με αυτήν ο ΠΑΟΚ πάλι;

Ως εκ τούτων θεωρούμε πως – αν μη τι άλλο – ο ΠΑΟΚ θα είναι σήμερα σοβαρός. Και σοβαρός σημαίνει πως θα παίξει, για να αποδείξει στο γήπεδο την ανωτερότητα του. Έξω από το γήπεδο δεν υπάρχει ανωτερότητα με αποδείξεις. Με ενδείξεις υπάρχει…

Δεν μπορεί ο ΠΑΟΚ, να διάβηκε την πόρτα του 2024 αφήνοντας στο 2023 τη σοβαρότητα του ως ακρογωνιαίο λίθο της ανωτερότητας του. Κάτι πρέπει να συνέβη. Τι συνέβη; Προπονητές και παίκτες καλούνται σήμερα, να απαντήσουν. Κι όχι για το τι συνέβη αλλά για το εάν πρόκειται, να συμβεί ξανά…

Κι όπως ανέφερε συνάδελφος – του οποίου την άποψη μετρούμε πολύ – είναι κατά βάση θέμα ειρμού σκέψης του ΠΑΟΚ η απόδοση του. Η ισχύς είναι δεδομένη. Δεν αποδίδεται η ισχύς και δεν παράγεται έργο με το πάτημα ενός κουμπιού. Άνθρωποι παίζουν μπάλα. Δεν παίζουν μηχανές! Η σύνθεση, η ακολουθία σκέψη του καθορίζει την απόδοση.

Ο ειρμός του ΠΑΟΚ, ως ομάδας – ήτοι, ως σύνολο παικτών και ο προπονητών - χάθηκε στο Χαριλάου για κάπου 68 λεπτά. Έτσι χάθηκε η νίκη. Ο ειρμός του ΠΑΟΚ στον Βόλο δεν πρέπει. Χαθεί ούτε καν για 68 δευτερόλεπτα. Για να μη χαθεί η πρόκριση!

Τούτο δε, επειδή ο ΠΑΟΚ δεν ήταν σοβαρός στην Τούμπα. Δεν έσβησε τη φωτιά. Και τρέχει, να την σβήσει στο Πανθεσσαλικό…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.