Χασάν Νασράλα: Ποιοι τον αντικαθιστούν στην ηγεσία της Χεζμπολάχ

Παναγιώτα Απέργη29 Σεπτεμβρίου 2024

Το επόμενο πρόσωπο που θα μπορέσει να αντικαταστήσει τον Χασάν Νασράλα στην ηγεσία της Χεζμπολάχ, μετά τον θάνατό του κατά τη διάρκεια των ισραηλινών δολοφονιών, φαίνεται πως αναζητά η οργάνωση.

Ο πρώην  Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ ανέλαβε την ηγεσία της οργάνωσης το 1992, όταν ήταν 30 ετών, και ηγήθηκε του κινήματος για το μεγαλύτερο μέρος της ύπαρξής του, καθιστώντας την εύρεση ενός αντικαταστάτη με παρόμοιο ανάστημα μάλλον δύσκολη.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής, υπάρχουν δυο πρόσωπα που θα μπορούσαν να διεκδικήσουν τη θέση του: ο λόγος για τους Χασέμ Σαφιεντίν και Ναΐμ Κάσεμ.

Μάλιστα, ο Σαφιεντίν έχει διατελέσει εΕπικεφαλής του εκτελεστικού συμβουλίου της Χεζμπολάχ και είναι ξάδελφος του Νασράλα, γι' αυτό και θεωρείται ευρέως ότι βρίσκεται σε θέση πόλου για να γίνει ο επόμενος Γενικός Γραμματέας του κινήματος.

Παράλληλα, ο Σαφιεντίν είναι σημαντικό μέλος του Συμβουλίου Σούρα της ομάδας και επικεφαλής του Συμβουλίου Τζιχάντι, θέση που τον έχει καταστήσει εχθρό για τους ξένους αντιπάλους της Χεζμπολάχ, όπως οι ΗΠΑ και η Σαουδική Αραβία, που τον έχουν χαρακτηρίσει τρομοκράτη και έχουν παγώσει τα περιουσιακά του στοιχεία.

Την ίδια στιγμή, ο Κάσεμ είναι αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ και συχνά αναφέρεται ως το «νούμερο δύο» του κινήματος, έχοντας εκλεγεί στο πόστο του το 1991, υπό τον τότε γενικό γραμματέα Αμπάς αλ-Μουσαβί, ο οποίος επίσης δολοφονήθηκε από το Ισραήλ.

Μεταξύ άλλων, διαδραμάτισε σημαντικό δημόσιο ρόλο στη Χεζμπολάχ όλα αυτά τα χρόνια, ενώ είναι επίσης μέλος του Συμβουλίου Σούρα της ομάδας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.