Χάρβαρντ: Μήπως τελικά η ζωή στη Γη ξεκίνησε από... κεραυνούς

Metrosport Team12 Αυγούστου 2024

Μια νέα θεωρία φαίνεται πως φέρνει στο φως η επιστημονική κοινότητα, με μελέτη του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ να περιλαμβάνει εικασίες ότι η ζωή στη Γη ξεκίνησε από... κεραυνούς.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην εν λόγω μελέτη, τα ισχυρά φυσικά φαινόμενα θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν τις χημικές αντιδράσεις που ήταν απαραίτητες για τη δημιουργία των δομικών στοιχείων της ζωής πριν από δισεκατομμύρια χρόνια.

«Η προέλευση της ζωής είναι ένα από τα μεγάλα αναπάντητα ερωτήματα», υποστήριξε ο κύριος συγγραφέας της μελέτης και καθηγητής χημικής βιολογίας, Τζορτζ Γουάιτσαιντ.

Μάλιστα, η μελέτη βασίζεται σε μια υπάρχουσα υπόθεση ότι τα πρώτα βιομόρια σχηματίστηκαν μέσω της αλληλεπίδρασης του νερού, των ηλεκτρολυτών και των κοινών αερίων. 

Έτσι, οι ερευνητές κατέληξαν σε ένα νέο συμπέρασμα ότι ο κεραυνός θα μπορούσε να έχει παράσχει την απαραίτητη ενέργεια για την εκκίνηση αυτών των χημικών αντιδράσεων, καθώς και μια πηγή αερίων άνθρακα και αζώτου που είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση των βιομοριακών δομών.

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής συγγραφέας Χαιχούι Τζόι Γιανγκ εξήγησε ότι αστραπές έχουν παρατηρηθεί και σε άλλους πλανήτες, όπως ο Δίας και ο Κρόνος, και ότι η χημεία που προκαλείται από πλάσμα θα μπορούσε να υπάρχει σε περιβάλλοντα πολύ πέρα από το ηλιακό μας σύστημα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.