Χαρτς: Οι επιλογές του Μακ Αβόι και το 4-2-3-1

Γιώργος Μάντζιος24 Αυγούστου 2023

Λίγες μόνο ώρες πριν την πρώτη «μάχη» του ΠΑΟΚ με την Χαρτς στο Εδιμβούργο, η «Μ» και το metrosport.gr επιχειρούν να σκιαγραφήσουν τις επιλογές που έχει αυτή τη στιγμή στην διάθεση του ο κόουτς Μακ Αβόι και τον τρόπο που πιθανότατα σκέφτεται να παρατάξει την ομάδα του, απέναντι στον δικέφαλο του βορρά.

Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Κλαρκ που από πέρυσι πήρε φανέλα βασικού, μετά τον τραυματισμό του 40άρη πια Γκόρντον, έχοντας ξεκινήσει και φέτος βασικός στα πρώτα 5 επίσημα παιχνίδια της ομάδας του. Πέρυσι μέτρησε 7/23 clean sheets και φέτος μετράει 3/5. Δεξιά στην άμυνα ο Αυστραλός Άτκινσον, στον 3ο χρόνο του στην ομάδα και αριστερά ο Σκωτσέζος Κίνγκσλεϊ με καλά πόδια και καλή σέντρα (μετρά ήδη δύο ασίστ στα ματς με την Ρόζενμποργκ). Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο απαρτίζουν ο Άγγλος Κεντ που ήρθε ως μεταγραφή από την Πιτέρμπορο (πέρυσι έκανε συνολικά 49 παιχνίδια) και ο Αυστραλός Ρόουλς, βασικός στόπερ της ομάδας από πέρυσι.

Προσοχή σε Ντέβλιν – Σάνκλαντ

Στην μεσαία γραμμή ο ένας σίγουρος είναι ο Αυστραλός Ντέβλιν που έχει ξεκινήσει ήδη με 2 γκολ την σεζόν, ενώ πέρυσι είχε 2 γκολ και 7 ασίστ. Ίσως το πιο ποιοτικό «μηχανάκι» στον χώρο του κέντρου. Την άλλη θέση δίπλα του, διεκδικούν ο συμπατριώτης του Αυστραλός Νιούβενοφ, φετινή μεταγραφή από την Γουέστερν Σίντνεϊ και ο πιτσιρικάς 19χρονος Ντένχολμ. 

Από εκεί και πέρα, στο 4-2-3-1, αγαπημένο σύστημα του κόουτς ΜακΑβόι, δεξιά στην επίθεση θα δούμε τον Ιαπωνέζο Όντα, περσινή μεταγραφή από την Βισέλ Κόμπε και αριστερά τον Σκωτσέζο Άλαν Φόρεστ, παίκτη που βοηθάει και στην μεσαία γραμμή, κάνοντας πολλές δουλειές του προπονητή του. Πίσω από τον φορ θα δούμε πιθανότατα τον νεαρό Λόουρι με 1 γκολ και 3 ασίστ ήδη στην σεζόν, παίκτη που θεωρείται ταλέντο από τις ακαδημίες της Ρέιντζερς. 

Φυσικά στην κορυφή ο αρχηγός και πιο επικίνδυνος παίκτης της ομάδας, ο Λόρενς Σάνκλαντ, που μέτρησε 28 γκολ και 4 ασίστ πέρυσι και φέτος μετράει ήδη 4 γκολ και 1 ασίστ. Σε όλα τα παραπάνω δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε και την επιλογή του ΜακΑβόι να παίξει κάποια στιγμή με δύο καθαρούς φορ σε ένα 4-4-2 και τον Βορειοιρλανδό Μπόις, στο πλάι του Σάνκλαντ στην επίθεση (σ.σ το δοκίμασε στον επαναληπτικό με την Ρόζενμποργκ).

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ 4-2-3-1

ΤΕΡΜΑ

Κλαρκ

ΑΜΥΝΑ (ΑΠΟ ΔΕΞΙΑ ΠΡΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ)

Άτκινσον

Κεντ

Ρόουλς

Κίνγκσλεϊ

ΜΕΣΑΙΑ ΓΡΑΜΜΗ (ΑΠΟ ΔΕΞΙΑ ΠΡΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ)

Ντέβλιν

Νιούβενοφ (Ντένχολμ)

ΕΠΙΘΕΣΗ (ΑΠΟ ΔΕΞΙΑ ΠΡΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ)

Όντα

Λόουρι

Φόρεστ

ΚΟΡΥΦΗ

Σάνκλαντ

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.