Χαριτόπουλος: «Ο ΠΑΟΚ έχει την πίεση, ο Άρης τη σκληρή άμυνα»

Metrosport Team18 Νοεμβρίου 2023

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο έμπειρος μπασκετμπολίστας Δημήτρης Χαριτόπουλος και μίλησε για το πού θα κριθεί το ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής της Basket League ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη στο PAOK Sports Arena.

Αρχικά ο Δημήτρης Χαριτόπουλος μίλησε για το ποια από τις δύο ομάδες έχει τη μεγαλύτερη πίεση: «Πάντα αυτός που παίζει στην έδρα του. Είναι στάνταρ γιατί αυτός έχει να χάσει πολλά παραπάνω από τον φιλοξενούμενο. Είναι και θέμα γοήτρου. Όταν πας στην έδρα του αντιπάλου και κερδίζεις είσαι πρώτος μάγκας. Πρέπει να υπερασπιστείς την έδρα σου κόντρα στον μεγάλο αντίπαλο».

Αν είναι βασικό ένα καλό ξεκίνημα: «Ναι, ένα παιχνίδι αν ξεκινήσει πολύ στραβά και βλέπει ό,τι ομάδα χωλαίνει, πολλές φορές ο κόσμος δεν αντιδράει καλά. Οπότε είναι απαραίτητο για να πας καλά».

Τι θα δώσει τη νίκη αν στο φινάλε ο αγώνας είναι αμφίρροπος: «Όταν ένας αγώνας είναι τσίμα-τσίμα στο τέλος μια καλή άμυνα σε φέρνει στον στόχο αλλά πρέπει να σκοράρεις για να φτάσεις στη νίκη. Έτσι σε μια κακή μέρα η πίεση του κόσμου δεν ξέρεις πόσο θα σε βοηθήσει. Αν το αποτέλεσμα είναι καλό ο κόσμος βοηθάει γιατί αν έρθει η νίκη θα είναι επιτυχία».

Αν είδε παιχνίδια του ΠΑΟΚ και του Άρη φέτος και πού θα κριθεί το ματς: «Δεν έχω δει πολλά αλλά είδα τα τελευταία ευρωπαϊκά τους παιχνίδια. Είναι διαφορετικές ομάδες. Θεωρώ τον ΠΑΟΚ μια καθαρά επιθετική ομάδα που εξαρτάται από το σκοράρισμα, στις καλές του βραδιές είχε καλά ποσοστά στα σουτ. Ο Άρης δεν έχει αλλάξει πολύ, έχει προσθέσει κάποια άτομα με παραστάσεις, ιδίως στα γκαρντ που δίνουν πράγματα που δεν φαίνονται. Ο Άρης θα μπορεί να πιέσει τον Φρίντρικσον με πολλούς παίκτες. Θέλω να πιστεύω θα είναι πολύ σκληρό παιχνίδι γιατί αν ο ΠΑΟΚ δεν ξεκινήσει εύστοχα ο Άρης με τη σκληρή άμυνα μπορεί να έχει τύχη. Γιατί ο Άρης τα τελευταία χρόνια δεν εμφανίζεται στο Παλατάκι. Ο ΠΑΟΚ μπαίνει πολύ δυνατά ενώ ο Άρης είναι απών. Ο Τολιόπουλος είναι καθαρός σουτέρ μπορεί να σκοράρει από οπουδήποτε. Όσο και να τον περιορίσεις δεν μπορείς να τον σταματήσεις γιατί παίρνει και αψυχολόγητα σουτ. Ο ΠΑΟΚ βασίζεται στο επιθετικό κομμάτι και θα προσπαθήσει να αποφύγει την άμυνα του Άρη».

Ποια ομάδα έχει πλεονέκτημα στους ψηλούς: «Ο ΠΑΟΚ έχει πολλή εμπειρία και ο Άρης πολλή ενέργεια. Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ έχει ατού τον Τσαϊρέλη και τον Μαργαρίτη που τα ξέρουν καλά αυτά τα παιχνίδια. Αλλά πιστεύω ότι θα είναι παιχνίδι κοντών. Μακάρι να γίνει ένα καλό παιχνίδι με πολλούς πόντους και σε αθλητικά πλαίσια».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.