Χαριτόπουλος: «Άνοδος με οποιονδήποτε τρόπο, ενωμένοι ως το τέλος»

Metrosport Team16 Απριλίου 2023

Για την προσπάθεια ανόδου του Ηρακλή, την επιτυχία του γυναικείου τμήματος και το πόσο χρειάζεται η ομάδα τους φιλάθλους στο πλευρό της μέχρι το φινάλε μίλησε ο Δημήτρης Χαριτόπουλος. 

Για τα πολλά προβλήματα: «Ο στόχος μας είναι ένας και μοναδικός: Θέλουμε την άνοδο με οποιονδήποτε τρόπο. Θέλουμε να φτάσουμε ως το τέλος και να τα καταφέρουμε, αλλιώς δε θα μπορούμε να πούμε τίποτα. Και έτσι όπως είναι η κατάσταση φέτος όλα μοιάζουν με μια λεπτή γραμμή, που χωρίζει τα πάντα από το τίποτα. Έχουμε περάσει από πολλά κύματα φέτος, όμως καταφέραμε να είμαστε μέσα στον στόχο μας στο κρισιμότερο σημείο της χρονιάς. Πρέπει να πάρουμε και τα αποτελέσματα που θέλουμε, αλλά και να παίξουμε ακόμα καλύτερο μπάσκετ για να έρθουν αυτά». 

Για τα κρίσιμα τελευταία παιχνίδια για το τέλος της κανονικής περιόδου απέναντι σε Αγρίνιο, Ψυχικό και Τρίτωνα: «Είναι δύσκολα παιχνίδια και τα τρία. Δεν έχω συναντήσει εύκολα παιχνίδια με καμία ομάδα ως τώρα στην κατηγορία. Είναι πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Δεν έχει σημασία με ποιον παίζουμε, αλλά το θέμα είναι πως εμφανιζόμαστε εμείς και πρέπει να στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις. Βλέπουμε πως βελτιωνόμαστε και έχουμε πίστη. Παλεύουμε για να πιάσουμε το μέγιστο της απόδοσής μας, κάτι που όμως είναι πολύ δύσκολο με όσα έχουν συμβεί. Απλοποιήσαμε κάποια πράγματα με τον κόουτς Μπούτσκο και προσπαθούμε για το καλύτερο».

Για την αλλαγή προπονητή (Μπούτσκος - Ντάγιος - Γυμνόπουλος - Μέξας - Μπούτσκος) και το πόσο δύσκολο είναι αυτό για έναν παίκτη; «Καθένας μπορεί να καταλάβει ότι είναι αδύνατο να προσαρμοστεί οποιοσδήποτε παίκτης στη διαφορετική φιλοσοφία που φέρνει κάθε προπονητής και τόσο γρήγορα. Δεν στήθηκε έγκαιρα και σωστά η ομάδα το καλοκαίρι. Από εκεί ξεκίνησαν όλα. Δε γίνεται να ξεκινάς με αυτόν τον τρόπο… Βέβαια και εμείς έχουμε κατανοήσει την κατάσταση, περιμέναμε αυτό το σενάριο, ότι δε θα υπάρχει σταθερότητα. Ωστόσο, υπάρχει ένα φανταστικό γκρουπ παικτών. Έγινε τρομερή επιλογή των παικτών και αγωνιστικά αλλά και σε χαρακτήρα είναι όλοι διαμάντια. Έχουμε εξαιρετικό κλίμα και σε αυτό οφείλεται εν πολλοίς ότι έχουμε μείνει ενωμένοι παρά τα πολλά προβλήματα».

Για την επιστροφή του γυναικείου τμήματος στην Α1 κατηγορία αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για εσάς; «Χαρήκαμε πάρα πολύ για τα κορίτσια. Και για τον σύλλογο και για τις παίκτριες που πέρασαν πολλές δύσκολες στιγμές και τις βλέπαμε να μάχονται καθημερινά. Ήταν μεγάλο κατόρθωμα. Τους αξίζει τώρα ένα ξεκούραστο και ήρεμο καλοκαίρι. Όσον αφορά εμάς είναι διαφορετική κατάσταση. Ελπίζουμε να τα καταφέρουμε και εμείς. Έχουμε εγωισμό, θέλουν όλα τα παιδιά την επιτυχία για να ανταμειφθεί ο κόπος τους».

Για το αν θα είναι και τη νέα σεζόν ο Χαριτόπουλος στα παρκέ; «Το μπάσκετ είναι κάτι που μου αρέσει πάρα πολύ. Το κάνω με πάθος. Μου αρέσει όταν έρχονται δύσκολες στιγμές και το πώς τις αντιμετωπίζω. Μου αρέσει η πίεση ως ένα σημείο. Φέτος ως ομάδα απογοητευτήκαμε αρκετές φορές, όμως μου αρέσει να αποδεικνύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Όσον αφορά εμένα, ακόμα αντέχω. Δεν ξέρω τι θα κάνω του χρόνου, γιατί δεν κοιτάω ούτε μέρα παραπάνω. Δεν έχω προσωπικούς στόχους, χαρά μου θα είναι να ανέβει η ομάδα στην Α1, αυτό και μόνο. Εγώ θέλω να παίζω μπάσκετ, το λατρεύω, όμως έχω στερήσει πολλές στιγμές από την οικογένειά μου. Μόνο αυτό με απασχολεί».

Για το μήνυμα που θα έστελνε στους φίλους της ομάδας: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα. Τους θέλουμε δίπλα μας όπως είναι πάντα, στα καλά και τα άσχημα. Να μείνουμε όλοι ενωμένοι, κόσμος και ομάδα ως το τέλος και μακάρι μαζί να χαμογελάσουμε».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.