Ηλίας Χαραλάμπους: Στην Τούμπα ένας φίλος από τα παλιά

Γιώργος Καστάνης01 Οκτωβρίου 2024

Ο προπονητής της Στεάουα Βουκουρεστίου, αντιπάλου του Δικεφάλου το βράδυ της Πέμπτης για τη δεύτερη αγωνιστική του Europa League, ο Κύπριος, Ηλίας Χαραλάμπους είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην Τούμπα. Και δικαιολογημένα. Όταν έπαιζε ποδόσφαιρο, ο ΠΑΟΚ είναι η δεύτερη ομάδα, στην οποία είχε τις περισσότερες συμμετοχές.

Ο Ηλίας Χαραλάμπους έπαιξε σε 72 ματς με την φανέλα του Δικεφάλου, πέτυχε δύο γκολ και μοίρασε τρείς ασίστ. Η πρώτη ομάδα με την οποία κατέγραψε τις περισσότερες συμμετοχές ήταν η Ομόνοια, όπου έπαιξε σε 87 ματς και πέτυχε εννέα γκολ. Ακολούθησε ο ΠΑΟΚ, όπως προαναφέραμε.

Στην ΑΕΚ Λάρνακας, έπαιξε σε 57 παιχνίδια, πέτυχε δύο γκολ, μοίρασε μία ασίστ. Στην Ελλάδα αγωνίστηκε και με την φανέλα του Λεβαδειακού έχοντας 15 ματς ενεργά και μοιράζοντας μία ασίστ. Γενικά, στην Τούμπα ήταν αγαπητός καθώς έβγαζε πάθος στο παιχνίδι του ενώ και η ποιότητά του, ως αριστερού μπακ ήταν υψηλή.

Ως προπονητής έδειξε σε διάφορες ομάδες την αξία του, με τη Στεάουα Βουκουρεστίου όμως κατάφερε να κερδίσει τον τίτλο του πρωταθλήματος. Κάτι το οποίο δεν είναι τυχαίο, ειδικά όταν ο πρόεδρος και ισχυρός άνδρας της ομάδας, είναι ο Τζίτζι Μπεκάλι. Ένας απαιτητικός και ιδιόρρυθμος παράγοντας.

Ο Χαραλάμπους θα είναι παρών στην Τούμπα, για πρώτη φορά ως αντίπαλος προπονητής και τα συναισθήματα του είναι έντονα. Δεν κρύβει, στο πολύ στενό του περιβάλλον, τη συγκίνηση και την προσμονή που τον διακατέχει. Από την άλλη, όμως, ως επαγγελματίας προπονητής, έρχεται στην Τούμπα για να διεκδικήσει την νίκη, καθοδηγώντας τους παίκτες της Στεάουα Βουκουρεστίου. Ο Χαραλάμπους είχε αναδειχθεί και προπονητής της χρονιάς στην Ρουμανία, μία ιδιαίτερα τιμητική επίδοση.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.