Χαραλαμπίδης: Η σφραγίδα του Σπανούλη και ο τρόπος παιχνιδιού του Αντετοκούνμπο

Metrosport Team09 Ιουλίου 2024

Ο συνεργάτης του Βασίλη Σπανούλη στην Εθνική Ελλάδος, Κώστας Χαραλαμπίδης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή "Τρίτο Ημίχρονο" στο Metropolis 95.5 και μίλησε για την πρόκριση της "γαλανόλευκης" στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, τη σφραγίδα του Σπανούλη και τον τρόπο παιχνιδιού του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε: «Είναι μια πολυ μεγάλη επιτυχία για το ελληνικό μπάσκετ, η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ήταν ένας πολύ μεγάλος στόχος και θεωρώ ότι δίκαια προκριθήκαμε. Η απαίτηση του Προολυμπιακού είναι να είσαι προετοιμασμένος για όλες τις καταστάσεις και ήμασταν προετοιμασμένοι. 

Σίγουρα θα είμαστε καθ' όλα προετοιμασμένοι για τα παιχνίδια των Ολυμπιακών Αγώνων, γιατί θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε διαφορετικές σχολές μπάσκετ. Είναι σημαντικό ότι όλοι στην ομάδα έχουν αποδεχτεί το ρόλο τους».

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Η προσαρμογή από το NBA στο ευρωπαϊκό μπάσκετ δεν είναι εύκολη. Στην προετοιμασία ήταν πολύ σημαντικό να εντάξουμε το παιχνίδι μας στο παιχνίδι του Γιάννη και αντίστοιχα ο Γιάννης να προσαρμόσει το παιχνίδι του στο τρόπο που πρέπει να παίξουμε. Δεν ήταν ο Γιάννης και μια ομάδα, πρώτα ήταν η ομάδα, στην οποία είχε ενταχθεί ο Γιάννης».


Για τον Βασίλη Σπανούλη: «Αν δεν ζήσεις την καθημερινότητα του Σπανούλη δεν μπορεί να αντιληφθείς πως μετουσιώνει στην πράξη αυτό που σκέφτεται. Ήταν σαν να ήταν έτοιμος από πάντα να γίνει προπονητής. 

Ο τρόπος που αντιμετωπίζει τα πράγματα είναι ο ορισμός για το πως πρέπει ένας επαγγελματίας να βλέπει τα πράγματα. Έχει κάνει πολύ καλά, που δεν έχει σκοτώσει τον παίκτη μέσα του και έχει κάνει πολύ καλά. Δεν χρειάζεται να σκοτώσεις τον παίκτη μέσα σου για να γίνει προπονητής, γιατί ξέρεις τι χρειάζεται κάθε στιγμή. Είναι τεράστιο μέγεθος ο Σπανούλης, έχει τον απεριόριστο σεβασμό απ' όλους».

Για τον Τολιόπουλο: «Ο Βασίλης είναι χαρισματικός παίκτης, είναι εξαιρετικό παιδί, έχει ανοικτά τα αυτιά του να ακούσει τα πάντα. Βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας του, δικαίως βρίσκεται στην Εθνική ομάδα, είναι πολύ σημαντικό του παζλ, γιατί έχει στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.