Χάπι αμνησίας!

Metrosport Team20 Ιουνίου 2024

Γράφει ο Θάνος Μπούζας

Όλοι μας αντιμετωπίζουμε προκλήσεις, προβλήματα και ζητήματα που προσδοκούν άμεσα την διευθέτηση ή επίλυσή τους. Φυσικά αν και αρθρογραφούμε σε αθλητική ιστοσελίδα, δε μπορούμε να συγκρίνουμε τα προβλήματα της καθημερινής ζωής μας, μικρά ή μεγάλα, με αυτά του ποδοσφαίρου. 

Ακόμη κι αν αυτά προκύπτουν από τον αγαπημένο μας σύλλογο με τον οποίο ασχολούμαστε νύχτα μέρα. Ωστόσο είναι άκρως θετικό για τον καθένα μας κάποια γεγονότα, ιδίως ποδοσφαιρικά, να μεταβάλλουν την ποδοσφαιρική κατεύθυνση του μυαλού μας προς το καλύτερο και την ενασχόλησή του με το θέαμα που προσφέρουν μικρές και «μεγάλες» ομάδες.

Τα 2-3 δίωρα της καθημερινότητάς μας, ανάλογα με τη χρονική δυνατότητα του καθενός, είναι μια οπτασία, μια διαφορετικότητα που μας επηρεάζει μόνο θετικά. Χωρίς να υποστηρίζουμε την Αγγλία ή την Ιταλία για παράδειγμα, εισερχόμαστε στο πνεύμα του κάθε αγώνα και το μυαλό μας αντανακλά τις συνεχείς εναλλαγές , τις φάσεις , τα δοκάρια, τις αντιδράσεις παικτών και προπονητών, τις διαιτησίες, το «διαστημικό» Var. Αυτό που δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε και να κρίνουμε είναι η συμμετοχή φιλάθλων τόσο μέσα στο γήπεδο όσο και κυρίως εκτός αυτού. Αναφερόμαστε σε δεκάδες- εκατοντάδες χιλιάδες για κάθε ομάδα ξεχωριστά. Το πιο «απίστευτο» σύνολο οπαδών που ταξίδεψε στην Γερμανία είναι αυτό των Σκοτσέζων.

Πάνω από 200.000 κόσμος με την δυνατότητα το πολύ 40-50.000 να βρεθούν στο γήπεδο. Αναφορά αξίζει να γίνει και για οπαδούς που το ταξίδι τους ήταν πολύ μακρύτερο, η οικονομική κατάσταση της χώρας και η δική τους προφανώς, δυσμενής και η παρακολούθηση των 3 έστω αγώνων συνδυάζεται με οικονομική θυσία. 

Είδαμε την Τρίτη τους Γεωργιανούς να αντιμετωπίζουν ισόνομα αγωνιστικά και στην κερκίδα τους Τούρκους που στη Γερμανία ξεπερνούν τα 4 εκατομμύρια και το έξοδο τους για το γήπεδο είναι σχεδόν μόνο το εισιτήριο. Ενώ όλοι περίμεναν μετά το 1-0 και το ακυρωθέν γκολ της Τουρκίας ότι θα ήταν ένας περίπατος για τους γείτονες, έγινε ακριβώς το αντίθετο. Φάσεις, δυο δοκάρια και πίεση ασφυκτική από μια ομάδα που ακόμη και μέσα στο ματς οι περισσότεροι από εμάς υποστήριζαν ότι η Γεωργία είναι ένας απλός κομπάρσος. Συνοψίζοντας θεωρούμε ότι το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ήρθε σε μια στιγμή που όλοι μας το χρειαζόμασταν προκειμένου να ξεχάσουμε για λίγο έστω αυτά που μας απασχολούν.

Για παράδειγμα ο ΠΑΟΚτσής φανατικός και μη φίλαθλος διαπιστώνει ότι η ομάδα δυσκολεύεται να διατηρήσει το υπάρχον υλικό και να προσθέσει σ’ αυτό τους απαραίτητους παίκτες που θα την ενισχύσουν ενόψει Ευρωπαϊκών υποχρεώσεων και πρωταθλήματος. 

Ο Μεϊτέ είτε θέλει να κάνει κι άλλες διακοπές έχοντας εξασφαλισμένο συμβόλαιο στην Μπενφίκα είτε -και μάλλον αυτό συμβαίνει- αναζητεί μια διπλάσια ή πολλαπλάσια προσφορά. Όπως και να έχει το ζήτημα η μόνη απάντηση των επόμενων ημερών, πριν ο ΠΑΟΚ ταξιδέψει στο εξωτερικό για προετοιμασία την 1η Ιουλίου, είναι να έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις και να έχουν πραγματοποιηθεί οι προσήκουσες ενέργειες. 

Η ομάδα επιβάλλεται να παρουσιαστεί το δυνατόν πιο πλήρης και έτοιμη στους Ευρωπαϊκούς αγώνες. Μπορεί η Μπάνια Λούκα ή η Εγκνατία να μη θεωρούνται δυνατοί αντίπαλοι αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο ΠΑΟΚ πρόσφατα αποκλείστηκε από την Λέφσκι Σόφιας. Θεωρούμε ότι διοίκηση, παίκτες και φίλαθλοι θα είναι άκρως προετοιμασμένοι και συγκεντρωμένοι για τις προκρίσεις.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.