Χανιά: Ασθενής της ψυχιατρικής κλινικής επιτέθηκε σε γιατρό

Metrosport Team24 Αυγούστου 2024

Αναστάτωση επικράτησε στην Ψυχιατρική κλινική του ΓΝ Χανίων, όταν γιατρός δέχθηκε επίθεση από ασθενή.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα χειρότερα απετράπησαν με παρέμβαση ενός ειδικευόμενου ψυχιάτρου, που βρισκόταν στον χώρο και του μοναδικού άνδρα νοσηλευτή βάρδιας, με το συμβάν να αφορά σε άσκηση σωματικής βλάβης στον διευθυντή της κλινικής, Γουλιέλμο Γεώργιο.

«Το περιστατικό συνέβη, λήφθηκαν τα μέτρα που έπρεπε ενώ άμεσα δύο νοσηλευτές άνδρες που έρχονται ως μόνιμοι στο Νοσοκομείο από τη σχετική προκήρυξη θα στελεχώσουν το Ψυχιατρικό τμήμα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του ΓΝΧ Γιώργος Μπέας.

Μάλιστα, με ανακοίνωσή του, το προσωπικό της Ψυχιατρικής Κλινικής αποκάλυψε ότι αντίστοιχα περιστατικά έχουν συμβεί στο πρόσφατο παρελθόν, με την κλινική να λειτουργεί με έναν μόνο ειδικό ψυχίατρο, τον διευθυντή της κλινικής, ο οποίος επιβαρύνεται τόσο με το διοικητικό, όσο και με το θεραπευτικό κομμάτι. 

«Έχουμε προκηρύξει 7 θέσεις μόνιμες ιατρών για το ψυχιατρικό τμήμα, βγήκαν όλες άγονες, με τις δύο τελευταίες να αφορούν το Μάρτιο του 2024. Παράλληλα προκηρύξαμε και πέντε θέσεις παιδοψυχιάτρων οι οποίες και αυτές βγήκαν άγονες». Στο μεταξύ στο νοσοκομείο Χανίων καταλαμβάνουν μόνιμες θέσεις 52 νοσηλευτές που αφορούν όπως εξήγησε ο διοικητής: «Οκτώ Δ.Ε, 42 Τ.Ε και δύο Π.Ε. Εκ των οποίων θα αναλάβουν υπηρεσία στην ψυχιατρική κλινική οι δύο άνδρες. Από τους 52 μόνιμους 24 εργάζονται ήδη ως επικουρικοί και θα καταλάβουν μόνιμη θέση», εξήγησε ο κ. Μπέας.

Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν τη μη ύπαρξη προσωπικού ασφαλείας «σε μία κλινική που λειτουργεί σε διαρκή υπερπλήρωση θέτει καθημερινά σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα νοσηλευομένων και εργαζομένων». 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.