Champions League: Το ρεκόρ Οφορίκουε-Φατί που δεν θα καταρρίψει ποτέ ο Γιαμάλ

Χρύσανθος Δοβλέτογλου17 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Λαμίν Γιαμάλ έχει σπάσει αρκετά ρεκόρ με την Μπαρτσελόνα τις τελευταίες σεζόν, αλλά υπάρχει ένα που ο ταλαντούχος εξτρέμ δε θα μπορέσει ποτέ να καταρρίψει, γιατί δεν έβαλε γκολ την περασμένη σεζόν στο Champions League!

Έτσι, ο Ανσού Φατί εξακολουθεί να είναι ο νεότερος παίκτης που έχει σκοράρει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, σε ηλικία 17 ετών και 40 ημερών, αφού πέτυχε το πρώτο του τέρμα στην ευρωπαϊκή διοργάνωση την 6η αγωνιστική κόντρα στην Ίντερ στη φάση των ομίλων, τη σεζόν 2019/20. Το έκανε με ένα υπέροχο σουτ έξω από την περιοχή που ξάφνιασε τους πάντες. 

Με αυτό το γκολ, ο Φάτι ξεπέρασε κατά 154 ημέρες τον πρώην επιθετικό του Ολυμπιακού, Πίτερ Οφορίκουε, ο οποίος κατείχε το ρεκόρ από το 1997, όταν την 1η Οκτωβρίου εκείνου του έτους είχε βρει δίχτυα στο εκτός έδρας ματς με τη Ρόζενμποργκ.

Να σημειωθεί, ότι ο Λαμίν Γιαμάλ εξακολουθεί να κατέχει το ρεκόρ του νεότερου παίκτη που έκανε ντεμπούτο στο Champions League, σε ηλικία 16 ετών και 68 ημερών, στην επικράτηση με 5-0 κόντρα στην Αντβέρπ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.