Champions League: «Πάρτι» της Μπρεστ, «σκόνταψε» η Στουτγκάρδη

Χρύσανθος Δοβλέτογλου01 Οκτωβρίου 2024

Μετά από απίστευτη εμφάνιση η Μπρεστ πέτυχε ιστορική νίκη με 0-4 στην έδρα της Σάλτσμπουργκ, για τη 2η αγωνιστική της League Phase, καθώς ήταν η πρώτη μακριά από το σπίτι της στο Champions League. Έτσι, διπλασίασε τις επιτυχίες της, μετά το 2-1 της πρεμιέρας κόντρα στη Στουρμ Γκρατς.

Η γαλλική ομάδα βρήκε το 0-1 στην αντεπίθεση με τον Σιμά, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα τον Μπλάσβιτς. Το τέρμα αυτό τους έδωσε άλλον... αέρα και στο δεύτερο μέρος έστησαν πραγματικό «πάρτι». 

Στο 66' ο Μπαλντέ έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Μοργκάλα δεν έδιωξε καλά με αποτέλεσμα η μπάλα να στρωθεί στον Καμαρά, ο οποίος σημείωσε το 0-2. Έχοντας το τάιμινγκ υπέρ της, η Μπρεστ έστειλε ξανά την μπάλα στα δίχτυα στο 70' έπειτα από νέο λάθος της άμυνας των γηπεδούχων. Ο Μαγκνέτι σούταρε, ο Μπλάσβιτς απέκρουσε ακριβώς πάνω στον Σιμά που δεν είχε πρόβλημα να πετύχει το δεύτερο γκολ του.

Μάλιστα, «χτύπησε» και με τον Λάζε στο 75'. Ο Μπαλντέ έστρωσε στον 27χρονο Πορτογάλο και εκείνος με πλασέ από το ύψος της περιοχής έγραψε το 0-4, ολοκληρώνοντας τον θρίαμβο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

Σάλτσμπουργκ: Μπλάσβιτς, Μοργκάλα (77' Μπάιτσετιτς), Πιατκόφσκι, Μπαϊντού (77' Μπλανκ), Ντέντιτς, Μπίντστρουπ (60' Νενέ), Γκουρνά, Ντουάθ (77' Ντιαμπού), Κλαρκ (60' Καπάλντο), Νταγκίμ, Κονατέ, Γκλουκ.

Μπρεστ: Μπιζό, Αϊνταρά, Λε Καρντινάλ, Κουλιμπαλί, Λαλά, Μαγκνέτι, Φερνάντες (70' Μαρτέν), Καμαρά (75' Ντουμπιά), Σιμά (70' Λάζε), Αγιορκέ (85' Φαβρ), Ντελ Καστίγιο (70' Μπαλντέ).

«Σκόνταψε» η Στουτγκάρδη

Στο δεύτερο παιχνίδι που ξεκίνησε στις 19:45, η Στουτγκάρδη τα βρήκε σκούρα και έμεινε στο 1-1 με αντίπαλο τη Σπάρτα Πράγας.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν μόλις στο 7ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Μαξιμίλιαν Μίτελσταντ βρήκε από τα αριστερά τον Ενζό Μιγιότ, ο οποίος με δυνατή κεφαλιά μέσα από την καρδιά της μικρής περιοχής σημείωσε το 1-0.

Στο 14' η Σπάρτα Πράγας προσπάθησε να απαντήσει, ωστόσο, η κεφαλιά του Μάτιν Βιτίκ χτύπησε στο δεξί δοκάρι. Στο 32', όμως, ο Καϊρίνεν, δεν αστόχησε και ισοφάρισε με απίθανη απευθείας εκτέλεση φάουλ. 

Μάλιστα, η Σπάρτα παραλίγο να σκοράρει και δεύτερο τέρμα, αλλά η κεφαλιά του Μπιρμάντσεβιτς βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στην επανάληψη, η Στουτγκάρδη κυριάρχησε, έχασε πολλές ευκαιρίες, ωστόσο, οι τελικές προσπάθειες δεν ήταν οι ιδανικές.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Στουτγκάρδη: Νίμπελ, Στένζελ (62' Τσέις), Ρουόλ, Σαμπό, Μίτελσταντ, Καραθόρ (76' Τουρέ), Στίλερ, Σιλότ, Ουντάβ, Λιούινγκ (84' Ρίεντερ), Ντεμίροβιτς (62' Φούριχ)

Σπάρτα Πράγας: Βίνταλ, Ζελενί, Πανάκ, Βιτίκ, Ρίνες, Καϊρίνεν, Λάτσι (70' Σάντιλεκ), Πρεσιάντο, Χαρασλίν (81' Κρασνίκι), Ραχμάνι (70' Ολατούνι), Μπιρμάντσεβιτς

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.