Champions League-Μίλαν VS Λίβερπουλ: Οι μεγάλες μάχες του παρελθόντος

Δημήτρης Καλαϊτζής17 Σεπτεμβρίου 2024

Πρεμιέρα κάνει σήμερα (17/9) το νέο format του Champions League, με την αναμέτρηση, που ξεχωρίζει και τα φώτα πέφτουν όλα πάνω της είναι στο «Σαν Σίρο», με τη Μίλαν να υποδέχεται τη Λίβερπουλ, στα πλαίσια της πρώτης αγωνιστικής της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Όταν ακούς Μίλαν-Λίβερπουλ ή Λίβερπουλ-Μίλαν δεν μπορεί να μην σου έρχεται στο μυαλό ο καλύτερος τελικός όλων των εποχών που έλαβε χώρα στην Κωνσταντινούπολη πριν 19 ολόκληρα χρόνια. 

Οι «ροσονέρι» ξεκίνησαν εντυπωσιακά το παιχνίδι ανοίγοντας το σκορ μόλις στο πρώτο λεπτό με τον Μαλντίνι. Κάπου εκεί, ανέλαβε δράση ο Κρέσπο, ο οποίος με δύο γκολ (39΄, 44΄) ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0 κι όλοι πίστεψαν όσοι ήταν στο γήπεδο και όσοι παρακολουθούσαν τον αγώνα από την τηλεόραση ότι η κούπα θα καταλήξει σε ιταλικά χέρια.  

Ωστόσο, η Λίβερπουλ παρά το «σοκ» του πρώτου 45άλεπτου κατάφερε στο δεύτερο ημίχρονο να κάνει το ακατόρθωτο. Αρχικά, ο Τζέραρντ μείωσε σε 3-1 στο 54΄ και έδωσε το φιλί της ζωής που χρειαζόταν η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ για να ξυπνήσει. Δύο λεπτά μετά, ο Σμίτσερ έκανε το 3-2 και το εξάλεπτο της απίστευτης ανατροπής ολοκληρώθηκε με το γκολ του Τσάμπι Αλόνσο που αρχικά αστόχησε από την άσπρη βούλα αλλά στην επαναφορά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 3-3 και τους φίλους της Λίβερπουλ στα ουράνια. 

Ο συγκλονιστικός τελικός δεν ανέδειξε νικητή ούτε στην κανονική διάρκεια, ούτε στην παράταση και το ματς οδηγήθηκε στη ρώσικη ρουλέτα. Ο Ντούντεκ μιμήθηκε τον Γκρόμπελαρ στην εστία των Άγγλων και η Λίβερπουλ στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης μετά από 21 χρόνια. Το έπος της Πόλης ολοκληρώθηκε και γράφτηκε στην ιστορία με χρυσά γράμματα! 




Η εκδίκηση ήρθε δύο χρόνια μετά 

Η εκδίκηση της Μίλαν ήρθε δύο χρόνια μετά στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Ο Ιντσάγκι ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής των Ιταλών, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ του τελικού. Ο Κάιτ μείωσε σε 2-1 στο 89ο λεπτό και ξύπνησε μνήμες από το 2005, όμως στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι και η Μίλαν έραψε το έβδομο αστέρι στη φανέλα της. 

Γενικά, η Αθήνα έχει αποδειχθεί γουρλίδικη για τη Μίλαν, καθώς είχε σηκώσει και το βαρύτιμο τρόπαιο του 1994, όπου σάρωσε με το εντυπωσιακό 4-0 την Μπαρτσελόνα. 


Ο σημερινός αγώνας είναι τελείως διαφορετικός με αυτούς του παρελθόντος. Μιλάμε για δύο τεράστια club του κόσμου που φέτος έχουν αλλάξει προπονητή και προσπαθούν να βρουν την ταυτότητά τους και να διεκδικήσουν τίτλους είτε εγχώριους, είτε ευρωπαϊκούς. Η προϊστορία δείχνει Λίβερπουλ με δύο νίκες. Την ίδια ώρα η Μίλαν έχει μία νίκη κόντρα στους reds, ενώ ένα ματς έχει λήξει ισόπαλο. Τα γκολ είναι υπέρ της Λίβερπουλ με 9-8...

Οι πιθανές ενδεκάδες:

Μίλαν (4-2-3-1): Μενιάν – Έμερσον, Τομόρι, Πάβλοβιτς, Τερατσάνο – Φοφανά, Ρέιντερς – Τσουκβουέζε, Λόφτους-Τσικ, Πούλισιτς – Όκαφορ.

Λίβερπουλ (4-2-3-1): Άλισον – Αλεξάντερ-Άρνολντ, Κονατέ, φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον – Χράφενμπερχ, ΜακΆλιστερ – Σαλάχ, Σόμποσλαϊ, Ντίας – Ζότα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρεμιέρας:

Τρίτη 17/9

Γιούνγκ Μπόις – Άστον Βίλα (17/09)

Γιουβέντους – Αϊντχόφεν (17/09)

Μίλαν – Λίβερπουλ (17/09)

Μπάγερν Μονάχου – Ντιναμό Ζάγκρεμπ (17/09)

Ρεάλ Μαδρίτης – Στουτγάρδη (17/09)

Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Λιλ (17/09)

Μπολόνια – Σαχτάρ Ντόνετσκ (18/09)

Σπάρτα Πράγας – Σάλτσμπουργκ (18/09)

Μάντσεστερ Σίτι – Ίντερ (18/09)

Κλαμπ Μπριζ – Μπορούσια Ντόρτμουντ (18/09)

Παρί Σεν Ζερμέν – Τζιρόνα (18/09)

Σέλτικ – Σλόβαν Μπρατισλάβας (18/09)

Ερυθρός Αστέρας – Μπενφίκα (19/09)

Φέγενορντ – Λεβερκούζεν (19/09)

Αταλάντα – Άρσεναλ (19/09)

Ατλέτικο Μαδρίτης – Λειψία (19/09)

Μονακό – Μπαρτσελόνα (19/09)

Μπρεστ – Στουρμ Γκρατς (19/09)

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.