Champions League: Η UEFA γεμίζει «χρυσάφι» τις ομάδες του League Stage

Metrosport Team29 Αυγούστου 2024

Το νέο format του League Stage του Champions League δίνει περισσότερους αγώνες στη διάρκεια της σεζόν, αλλά και περισσότερα χρήματα στις ομάδες.

Η UEFA γεμίζει «χρυσάφι» τους συλλόγους που θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση με τη νέα της μορφή. Πόσα εκατομμύρια ευρώ θα πάρουν οι ομάδες ανάλογα με την πορεία τους;

Με το νέο σύστημα διεξαγωγής του Champions League η UEFA δίνει ακόμη περισσότερα εκατομμύρια εσόδων στα ταμεία των ομάδων που θα συμμετάσχουν στην υψηλότερη ποδοσφαιρική διοργάνωση της Ευρώπης.

Οι 36 ομάδες που προκρίθηκαν στο League Stage θα λάβουν 18,62 εκ. ευρώ (17,87 εκ. ευρώ σε αρχική καταβολή και ακολούθως 750.000 ευρώ). Κάθε νίκη αποφέρει στις ομάδες 2,1 εκ. ευρώ και κάθε ισοπαλία 700.000 ευρώ.

Στις ομάδες θα μοιραστεί μπόνους κατάταξης στη φάση του πρωταθλήματος. Η ομάδα με τη χαμηλότερη θέση θα λάβει 275.000 ευρώ, ενώ η καλύτερη 9,9 εκ. ευρώ.

Επίσης οι ομάδες που θα τερματίσουν από τις θέσεις 1 ως 8 στη βαθμολογία θα λάβουν επιπλέον 2 εκ. ευρώ και οι ομάδες που θα βρεθούν στις θέσεις 9 ως 16 θα κερδίσουν πρόσθετα 1 εκ. ευρώ.

Οι ομάδες που θα παίξουν στον γύρο των «16» θα κερδίσουν 11 εκ. ευρώ, θα λάβουν ακόμη 12,5 εκ. ευρώ αν προκριθούν στα προημιτελικά, άλλα 15 εκ. ευρώ αν αγωνιστούν στον ημιτελικό, ενώ από 18,5 εκ. ευρώ θα λάβουν οι δύο φιναλίστ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.