Champions League: Η ώρα του μεγάλου τελικού, Ντόρτμουντ VS Ρεάλ Μαδρίτης

Metrosport Team01 Ιουνίου 2024

Η ώρα του μεγάλου τελικού έφτασε, Ντόρτμουντ και Ρεάλ Μαδρίτης (1/6, 22:00, COSMOTE SPORT 1HD, MEGA) κοντράρονται στο "Γουέμπλεϊ" για πολυπόθητο τρόπαιο του UEFA Champions League.


Η "βασίλισσα" για 18η φορά θα δώσει το παρών στον τελικό, έχοντας κατακτήσει 14 τρόπαια. Αντίθετα οι Βεστφαλοί  βρίσκονται για τρίτη φορά στην ιστορία τους σε τελικό Champions League, έχοντας μία κατάκτηση το 1997 κόντρα στη Γιουβέντους και μία ήττα το 2013 απέναντι στη Μπάγερν Μονάχου.

Πως έφτασαν στον τελικό

Η ομάδα του Έντιν Τέρζιτς πέρασε από όμιλο-φωτιά, καθώς αντιμετώπισε τις Παρί Σεν Ζερμέν, Μίλαν και Νιουκάστλ. Μάλιστα, οι Γερμανοί τερμάτισαν πρώτοι, έχοντας τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και μόλις μια ήττα, στην πρεμιέρα από την Παρί. 

Η Ντόρτμουντ στις φάσεις των νοκ άουτ απέκλεισε κατά σειρά τις Αϊντχόφεν, Ατλέτικο Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν, την οποία κέρδισε και στους δύο αγώνες, φτάνοντας στο μεγάλο τελικό του "Γουέμπλεϊ".

Η Ρεάλ στους ομίλους έκανε το απόλυτο 6/6, έχοντας μόνο νίκες κόντρα σε Νάπολι, Μπράγκα και Ουνιόν Βερολίνου. Στα νοκ άουτ ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της Λειψίας (με άγχος), στη συνέχεια απέκλεισαν τη Μάντσεστερ Σίτι, σε δύο συγκλονιστικά παιχνίδια, με συνολικό σκορ 5-4, ενώ στα ημιτελικά πέταξαν εκτός τη Μπάγερν Μονάχου και εξασφάλισαν μια θέση στον τελικό του Λονδίνου.

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.