Champions League: Για τις παλιές αγάπες μην μιλάς…

Γιώργος Μάντζιος23 Οκτωβρίου 2024

Το γνωστό άσμα των Πυξ Λαξ μάλλον κολλάει… γάντι στην αποψινή μάχη της Μπαρτσελόνα με την Μπάγερν, αφού τόσο ο τεχνικός των «μπλαουγκράνα» Χάνσι Φλικ, όσο και ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, θα τεθούν αντιμέτωποι με την παλιά τους αγάπη, την γερμανική ομάδα.

Ο Χάνσι Φλικ υπήρξε παίκτης της Μπάγερν για μια πενταετία, ενώ δούλεψε εκεί ως προπονητής για δύο χρόνια, κατακτώντας μεταξύ άλλων και το Champions League. Ο δε Λεβαντόφσκι έπαιξε στο Μόναχο για 8 σεζόν και σημείωσε 344 (!) γκολ, όντας ο πρώτος ξένος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου. Στα του αγώνα, η Μπαρτσελόνα έχει μόνο μακροχρόνια προβλήματα απουσιών, αλλά ακολουθεί για αυτήν και το μεγάλο ντέρμπι με την Ρεάλ στη Μαδρίτη. Εκτός ο μέσος Πάβλοβιτς στην Μπάγερν, ενώ ο Μουσιάλα ακολούθησε μέρος του προγράμματος της προπόνησης και μπήκε στην αποστολή.

Στο μεταξύ η βραδιά ξεκινάει με δύο παιχνίδια στις 19:45, με την Αταλάντα να υποδέχεται για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδα από την Σκωτία, την Σέλτικ. Η τελευταία μετράει μόλις 1 νίκη στις 14 φορές που ταξίδεψε για να αγωνιστεί, επί ιταλικού εδάφους. Την ίδια ώρα η Μπρεστ αντιμετωπίζει την Λεβερκούζεν, με την γαλλική ομάδα να έχει επιστροφές βασικών στην ενδεκάδα, ενώ στην γερμανική ομάδα αμφίβολος δίνεται ο φορ Μπονιφέις, που ενεπλάκη σε αυτοκινητιστικό ατύχημα.

Με το μυαλό στη Γιουβέντους οι «νερατζούρι»

Στην Βέρνη δοκιμάζεται η Ίντερ, στο συνθετικό τερέν των Γιουνγκ Μπόις, με τον Ιντζάγκι να μην υπολογίζει τους Αρσλάν, Τσαλχάνογλου και Ατσέρμπι, ενώ η ομάδα του παίζει την Κυριακή και με την Γιουβέντους στην Ιταλία. Με τον υπηρεσιακό τεχνικό Μανίν συνεχίζει η Γιουνγκ Μπόις που προσπαθεί να καλύψει το χαμένο έδαφος στην Ελβετία.

Με ένα αήττητο σερί 9 αγώνων (8-1-0), η Μπενφίκα φιλοξενεί την Φέγενορντ. Παραμένουν εκτός οι πολύτιμοι Στενγκς, Χιμένες, Χάρτμαν και Νιούκοπ για τους Ολλανδούς, με τον Παυλίδη στην κορυφή της επίθεσης οι Πορτογάλοι.

Να δώσει συνέχεια στα φοβερά σερί που έχει δημιουργήσει επιθυμεί η Μάντσεστερ Σίτι, υποδεχόμενη την Σπάρτα Πράγας. Αισίως έφτασε τα 32 σερί παιχνίδια χωρίς ήττα εντός έδρας στην Ευρώπη (28-4-0), ενώ γενικά συμπλήρωσε 34 παιχνίδια αήττητη (26-8-0). Αναμένονται αλλαγές από τον Γκουαρδιόλα, παραμένει εκτός ο Ντε Μπρόινε, ενώ η Σπάρτα Πράγας είναι αήττητη φέτος ακόμη στον θεσμό (6-2-0).

Στην Γερμανία η Λειψία υποδέχεται την Λίβερπουλ. Η τελευταία θα παραταχθεί χωρίς τον βασικό γκολκίπερ Άλισον, με τον Κέλεχερ κάτω από τα δοκάρια, ενώ εκτός τέθηκε και ο φορ Ζότα.

Με καλή παράδοση απέναντι σε γαλλικές ομάδες και έχοντας μόνο μακροχρόνια προβλήματα απουσιών, η Ατλέτικο Μαδρίτης υποδέχεται την μαχητική Λιλ, ενώ η Σάλτσμπουργκ αντιμετωπίζει την Ντιναμό Ζάγκρεμπ.



Συνοπτικά το πρόγραμμα:

  • 19:45 Αταλάντα – Σέλτικ
  • 19:45 Κλαμπ Μπριζ – Λεβερκούζεν
  • 22:00 Ατλέτικο Μαδρίτης – Λιλ
  • 22:00 Γιουνγκ Μπόις – Ίντερ
  • 22:00 Λειψία - Λίβερπουλ
  • 22:00 Μάντσεστερ Σίτι – Σπάρτα Πράγας
  • 22:00 Μπαρτσελόνα - Μπάγερν
  • 22:00 Μπενφίκα - Φέγενορντ
  • 22:00 Σάλτσμπουργκ – Ντινάμο Ζάγκρεμπ

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.