Champions League: «Deja Vu» τελικού στη Μαδρίτη με Ρεάλ-Ντόρτμουντ

Γιώργος Μάντζιος22 Οκτωβρίου 2024

Περίπου 4,5 μήνες μετά τον μεταξύ τους τελικό στο «Γουέμπλεϊ», Ρεάλ Μαδρίτης και Ντόρτμουντ τα λένε και πάλι, αυτή τη φορά για την φετινή League Phase της διοργάνωσης στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» και στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής.

Η «βασίλισσα» παραμένει αήττητη για 14 σερί παιχνίδια στην έδρας της (11-3-0) και δεν θα έχει εκ νέου Καρβαχάλ, Αλάμπα και Μπραχίμ Ντίαθ. Με άσχημη παράδοση και χωρίς τον πολύτιμο εξτρέμ Αντεγέμι η Ντόρτμουντ στην Ισπανία.

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής ανοίγουν δύο αναμετρήσεις στις 19:45. Η Μίλαν φιλοξενεί στο «Σαν Σίρο» την Κλαμπ Μπριζ χωρίς τους Καλάμπρια, Μπενασέρ και Γιόβιτς, ενώ οι Βέλγοι ταξίδεψαν χωρίς τον βασικό τους επιθετικό Νίλσον. Αντίθετα στο βασικό σχήμα αναμένεται ο Χρήστος Τζόλης, σε ένα ακόμη παιχνίδι – πρόκληση για τον ίδιο. Παράλληλα η Μονακό υποδέχεται τον Ερυθρό Αστέρα, με τους Μονεγάσκους να παραμένουν ακόμη αήττητοι στην σεζόν (7-3-0). Με αρκετές απουσίες οι Σέρβοι, σε όλες τις γραμμές στη Γαλλία και με μόλις 1 νίκη απέναντι σε γαλλική ομάδα σε 16 αγώνες!

Λίγο αργότερα στις 22:00, η Άρσεναλ αντιμετωπίζει στην Σαχτάρ, λίγες ημέρες πριν το ντέρμπι με την Λίβερπουλ στην Αγγλία. Δεν αποκλείεται μερικό rotation από τον Αρτέτα, ενώ ο Σάκα είναι αμφίβολος. Χωρίς προβλήματα οι Ουκρανοί, αλλά με κακή παράδοση επί αγγλικού εδάφους.

Η Παρί φιλοξενεί την Αϊντχόφεν, λίγες ημέρες πριν το μεγάλο ντέρμπι με την Μαρσέιγ στη Γαλλία, με τον Λουίς Ενρίκε πάντως να διαθέτει σχεδόν ένα γεμάτο «οπλοστάσιο». Με απουσίες οι Ολλανδοί στο Παρίσι (Λοσάνο, Σχούτεν, Κάρσντορπ, Ντεστ, Φέιρμαν).

Τιμωρημένος ο βασικός γκολκίπερ της Γιουβέντους


Χωρίς τον τιμωρημένο γκολκίπερ Ντι Γκριγκόριο, η Γιουβέντους υποδέχεται την Στουτγάρδη στο Τορίνο και με τον Περίν κάτω από τα δοκάρια. Ακολουθεί ντέρμπι με την Ίντερ για την ομάδα του Τιάγκο Μότα την Κυριακή. Με κακή παράδοση επί ιταλικού εδάφους η Στουτγάρδη και χωρίς τον καλό μεσοεπιθετικό Φίριχ.

Με αλλαγές και φρεσκάρισμα στην ενδεκάδα η Άστον Βίλα που φιλοξενεί την Μπολόνια, με την ιταλική ομάδα να μην έχει σκοράρει ακόμη στη διοργάνωση. Στην Αυστρία απέναντι στην Στουρμ Γκρατς δοκιμάζεται η Σπόρτινγκ Λισσαβόνας που παραμένει για 24 παιχνίδια αήττητη (19-5-0), ενώ οι Αυστριακοί μετρούν 9 σερί ήττες στο Champions League. Τέλος, η Χιρόνα μετράει ένα… σωρό απουσίες (Αμπέλ Ρουίθ, Τσιγκάνκοφ, Οριόλ Ρομέου, Μπλιντ, Σολίς, Πόρτου, Χιλ, Πάου Λόπεθ, Ασπρίγια, Μιζεχούι) υποδεχόμενη την Σλόβαν Μπρατισλάβας, η οποία με την σειρά της δεν θα έχει τους έμπειρους Κούτσκα και Μακ.


Συνοπτικά το πρόγραμμα:

  • 19:45 Μίλαν – Κλαμπ Μπριζ
  • 19:45 Μονακό – Ερυθρός Αστέρας
  • 22:00 Ρεάλ Μαδρίτης - Ντόρτμουντ
  • 22:00 Άρσεναλ – Σαχτάρ Ντόνετσκ
  • 22:00 Παρί Σεν Ζερμέν - Αϊντχόφεν
  • 22:00 Στουρμ Γκρατς – Σπόρτινγκ Λισσαβόνας
  • 22:00 Άστον Βίλα - Μπολόνια
  • 22:00 Γιουβέντους - Στουτγάρδη
  • 22:00 Χιρόνα – Σλόβαν Μπρατισλάβας

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.