Χάμιλτον για Φερστάπεν: «Τον πλησίαζα στο τέλος, αλλά δεν είχα περισσότερους γύρους για να τον πιέσω»

Metrosport Team24 Οκτωβρίου 2023

Ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής μπορεί να ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του πόντιουμ και λίγο αργότερα να αποκλείστηκε από τον Grand Prix του Τέξας, όμως αποκόμισε κάτι θετικό από τον αγώνα.

Ο Λιουίς Χάμιλτον ήταν μόλις 2,2 δευτερόλεπτα μακριά από την πρώτη του νίκη όχι απλά την σεζόν αλλά τα τελευταία δύο χρόνια στην Formula 1. Ο Βρετανός ήταν ο ταχύτερος οδηγός του αμερικανικού αγώνα αλλά δεν μπόρεσε να ξεπεράσει και να προσπεράσει τον νικητή, Μαξ Φερστάπεν.

Η αμφισβητούμενη στρατηγική της Mercedes σε συνδυασμό με τα αργά pit-stops των μηχανικών της γερμανικής ομάδας, δυσχέραιναν τις συνθήκες για τον 38χρονο πιλότο της F1. Ο Λιουίς Χάμιλτον μιλώντας μετά την ολοκλήρωση του Grand Prix αλλά και πριν τον αποκλεισμό του - λόγω παρατυπίας στη σανίδα προστασίας του πατώματος-, είχε εμφανιστεί πολύ χαρούμενος.

Αναλυτικότερα είπε:

«Πρέπει να συγχαρώ τη Red Bull Racing και τον Φερστάπεν. Όλη τη σεζόν έχουν κάνει τρομερή δουλειά και έχουν κυριαρχήσει. Ο Μαξ είναι αλάνθαστος. Τον πλησίαζα στο τέλος του αγώνα και ήλπιζα να είχα περισσότερους γύρους για να τον πιέσω. Η ομάδα μας όλο το τριήμερο έκανε φοβερή δουλειά. Δούλεψαν πολύ σκληρά για να φέρουν εδώ τη νέα αναβάθμιση. Ειλικρινά, τα πράγματα μετά τον τελευταίο αγώνα ήταν πολύ δύσκολα. Πρώτα απ’ όλα με όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στον κόσμο και δεύτερον για το λάθος που έκανα στο Κατάρ. Απογοήτευσα την ομάδα και ήθελα να τους το ανταποδώσω. Ήθελα να παλέψω εδώ, ένιωσα φοβερά και είμαι πολύ χαρούμενος με το αποτέλεσμα αυτό».

Ενώ ρωτήθηκε από τον Τζένσον Μπάτον γιατί είναι πάντα τόσο γρήγορος στις πίστες της Αμερικής, με τον Άγγλο να απαντά: «Λατρεύω να οδηγώ στην Αμερική. Είναι όλοι τόσο φιλικοί εδώ. Είμαι πραγματικά ευγνώμων για τη στήριξη που έχω στις ΗΠΑ».

Στην ενημερωμένη βαθμολογία μετά τον αποκλεισμό του Χάμιλτον, ο Βρετανός απομακρύνθηκε από τον δεύτερο Σέρχιο Πέρεζ, από τον οποίο τον χωρίζουν 39 βαθμοί.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.