«Χαμηλό… βαρομετρικό» στον μεταγραφικό ορίζοντα του ΠΑΟΚ

Δημήτρης Μπούζας20 Ιουνίου 2023

Πριν από λίγα 24ωρα οι έχοντες στενή σχέση και αμοιβαία εμπιστοσύνη με τον «όλο οργανισμό ΠΑΟΚ», εκπρόσωποι του ασπρόμαυρου ρεπορτάζ, με δικαιολογημένο… ενθουσιασμό, προανήγγειλαν την οριστική συμφωνία με έναν παίκτη από τους βασικούς που είχαν χαρακτηριστεί (ίσως και τον βασικότερο και από το πάνω ράφι), δακτυλοδείχνοντας και όχι υπονοώντας, τον φορ Γκαμπιαντίνι. 

Προσθέτοντας ότι ήταν θέμα ωρών… η επίσημη ανακοίνωση και ως εκ τούτου και η επιβεβαίωση της πολύ σημαντικής αυτής πληροφορίας. Έκτοτε και μέχρι στιγμής αυτή η επιβεβαίωση δεν έχει γίνει, χωρίς να δοθεί η παραμικρή εξήγηση για το τι ακριβώς συνέβη. Αντ΄ αυτής όμως της εξήγησης, είχαμε μια πολύ περίεργη «απομάκρυνση» από το όνομα του Γκαμπιαντίνι εκείνων που ανήγγειλαν την εντός ωρών επιβεβαίωση της, με μία άμεση στροφή και αναφορά στο ενδιαφέρον και στην προσπάθεια απόκτησης δύο παικτών για άλλες θέσεις. 

Δεν είναι στις προθέσεις μας να καταλογίσουμε σε κανέναν φτηνές σκοπιμότητες και επικοινωνιακά τρικ αποπροσανατολισμού. Όμως βρε αδερφέ δεν νιώθουν καμία υποχρέωση αυτοί που βγήκαν και θριαμβολογούσαν ανακοινώνοντας ότι από στιγμή σε στιγμή θα επιβεβαιωθεί η απόκτηση του Γκαμπιαντίνι, να βγουν και να πουν στον κόσμο ή να γράψουν δυο κουβέντες, για αυτή την έστω και απρόβλεπτη και πιθανότατα και προσωρινή ανατροπή; 

Αυτού του είδους οι συμπεριφορές σε μια περίοδο που η αγωνία των φίλων του ΠΑΟΚ χτυπά κόκκινο εξαιτίας της κρισιμότητας της κατάστασης και της πίεσης του χρόνου, το λιγότερο θα πρέπει να αποφεύγονται. Πάμε όμως στα τρέχοντα και αυτά δεν είναι άλλα όπως η «στροφή» προς τους δύο νέους στόχους Ντάλμπερτ, Μεϊτέ. 

Ο πρώτος είναι 29χρονος αριστερός οπισθοφύλακας και ο δεύτερος της ίδιας ηλικίας μέσος. Αξιόλογα τα βιογραφικά τους και ως εκ τούτου αναγκαία η όσο γίνεται πιο σύντομη απόκτηση τους. Όσο για τον Γκαμπιαντίνι, έχουμε αλλαγή σκηνικού. Με τις νεότερες πληροφορίες να αναφέρουν πως καλοβλέπει τώρα την πρόταση του ΠΑΟΚ, με συνέπεια να υπάρχει το ενδεχόμενο να αποφασίσει σύντομα Τούμπα. Μακάρι. Ίσως με την δική του απόκτηση «σπάσει και το ρόδι» και στη συνέχεια δούμε μια εικόνα διαφορετική σε ότι αφορά την μεταγραφική δραστηριότητα μέχρι τώρα του ΠΑΟΚ. 

Η οποία αν δεν αντιδράσει με ταχύτητα και με μεταγραφές της ποιότητας του Γκαμπιαντίνι, θα δυσκολευτεί πολύ να ολοκληρωθεί, όπως επιβάλλεται από τις μεγάλες ανάγκες που έχει το ρόστερ της ομάδας. Συνοψίζοντας και βλέποντας δεξιά και αριστερά και σε όλες τις άλλες ομάδες, επαναλαμβάνουμε ότι έχουμε καταθέσει και στα τελευταία μας σχόλια. Ότι δηλαδή φέτος οι μεταγραφές διαφέρουν πολύ από τις προηγούμενες. Δείτε τι γίνεται στις υπόλοιπες ομάδες – πλην του Παναθηναϊκού – μέχρι στιγμής βέβαια και θα μας δικαιολογήσετε. Οι φετινές μεταγραφικές κινήσεις, είναι παρόμοιες με τις αντίστοιχες ασταθείς καιρικές συνθήκες. 

ΥΓ1: Διαβάσαμε με προσοχή το χθεσινό σχόλιο στην τελευταία σελίδα της «Metrosport». Ανυπόγραφο, αλλά για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις, έχει φαρδιά - πλατιά την υπογραφή έγκριτου και έμπειρου δημοσιογράφου του ΠΑΟΚτσήδικου ρεπορτάζ. Συμφωνούμε και συνυπογράφουμε για την ανάγκη μιας άμεσης επαφής Ιβάν και λαού και για τις εξηγήσεις και τις διαβεβαιώσεις που πρέπει να δώσει ο ηγέτης του δικέφαλου. 

Κι αυτό γιατί ο μέχρι τώρα τρόπος επαφής εδώ και αρκετό καιρό και όχι μόνο τα τελευταία τρία χρόνια, μέσω skype και με την «μεταφορά» των απόψεων προφανώς και της δυσαρέσκειας του κόσμου, μέσω των γνωστών «εμπίστων», έχει προκαλέσει μια από τις πιο αρρωστημένες καταστάσεις. Μια παθογένεια που έχει στοιχίσει ακριβά. Και η οποία βόλευε τους επί μονίμου βάσεως διαμεσολαβητές, είτε αυτοί ήταν ικανοί, είτε παντελώς άσχετοι και αυτοκαταστροφικοί. Επιπρόσθετα βέβαια και τους πέριξ αυτών κινούμενους, σιτιζόμενους, αφελείς και ισαποστάκηδες του ασπρόμαυρου ρεπορτάζ. 

Ο Ιβάν επιβάλλεται να μιλήσει, να εξηγήσει και να διαβεβαιώσει ότι θα ακούει επιτέλους τον κόσμο όχι μέσω πειραγμένων διαύλων επικοινωνίας. Υπάρχει τρόπος να το κάνει, όσα προβλήματα και αν αντιμετωπίζει. Για τα οποία ευχόμαστε να είναι λίγα και να τα ξεπεράσει γρήγορα με την βοήθεια του Θεού, ο παθιασμένος ορθόδοξος Χριστιανός ηγέτης του ΠΑΟΚ. 

ΥΓ2: Απρόσμενη αποχώρηση του επί επτά χρόνια βοηθού και καλού συνεργάτη του Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο συμπαθέστατος Μπάτσι ξαφνικά αισθάνθηκε νοσταλγία για την οικογένεια του και ζήτησε να μην συνεχίσει στον ΠΑΟΚ. Και όλα αυτά παραμονές προετοιμασίας. Ανεξήγητη ως ένα σημείο η απόφαση. Ελπίζουμε να μην υπάρχει τίποτε σοβαρότερο πίσω από αυτήν.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.