Κυρίαρχος παντός καιρού και ανεξαρτήτως προβλημάτων ο ΠΑΟΚ

Δημήτρης Μπούζας19 Δεκεμβρίου 2023

Μεγάλη εμφάνιση και θριαμβευτική επικράτηση, παρά τα προβλήματα με την απουσία δύο υπερπολύτιμων βασικών (Τάισον, Ζίβκοβιτς). Από δύο γκολ ο Μουργκ με τον Ντεσπόντοφ, στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων Κωνσταντέλιας, Κουλιεράκης, Σαμάτα και Σβαμπ.

Ανησυχία υπήρχε και δικαιολογημένη για το προχθεσινό δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι στην Τρίπολη. Όχι μόνο γιατί οι γηπεδούχοι αποτελούν έναν αξιόμαχο και ως εκ τούτου και επικίνδυνο αντίπαλο, αλλά επιπρόσθετα γιατί σε αυτό το τόσο κομβικό παιχνίδι προέκυψαν δύο σοβαρά προβλήματα στον κόουτς, σχεδόν απρόβλεπτα. Η απουσία δυο εκ των πλέον φορμαρισμένων παικτών του (Τάισον και Ζίβκοβιτς) προσέθετε και μια επίσης φυσιολογική ερώτηση, για το πως θα καλύψει τα κενά τους. 

Η απάντηση σε αυτό το τελευταίο δόθηκε προχθές στο «Θόδωρος Κολοκοτρώνης» με το θριαμβευτικό θα το χαρακτηρίζαμε πέρασμα του, που δεν διέφερε σε τίποτε από μια «καταιγίδα» που ξέσπασε, μέσα στο χαμηλό βαρομετρικό που είχε σκεπάσει την Πελοπόννησο. Κυρίαρχοι λοιπόν και νικητές… παντός καιρού και ανεξαρτήτως των όποιων – ακόμη και σοβαρών – προβλημάτων, οι παίκτες που χρησιμοποίησε ο Λουτσέσκου σε αυτή την τόσο δύσκολη κι επικίνδυνη αποστολή, έδωσαν την απάντηση τους με ένα εκκωφαντικό τρόπο και με το ανάλογο σκορ. Και με μια απόδοση που μάλλον θα μετέφερε πολλά μηνύματα και μια κάποια ανησυχία στα βαθμολογικά ρετιρέ του πρωταθλήματος. Χρεώστε μας οτιδήποτε εσείς θεωρείτε υπερβολικό επιστρατεύουμε για την προχθεσινή εμφάνιση του δικέφαλου. 

Όταν μια από τις δύο ομάδες έχει την εικόνα και την απόδοση των νικητών, ο έπαινος δεν θεωρείται ποτέ υπερβολή. Είναι αλήθεια πως βλέποντας στη διάρκεια του 90λεπτου τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζονταν ο κάθε παίκτης των φιλοξενούμενων σε επίπεδο πάθους και αγωνιστικής πειθαρχίας, ιδιαίτερα κάποια στιγμή περνούσε από το μυαλό σου πως πιθανό να υπήρχε μια παρότρυνση (πώρωση αν θέλετε) από μέρους του κόουτς, ο οποίος είχε ζητήσει από όλους να παίξουν και με ένα ιδιαίτερα κίνητρο, όπως το να προσπαθήσουν να καλύψουν την απουσία των δύο σημαντικών συμπαικτών τους. Προφανώς λοιπόν ο Ραζβάν στο περιθώριο της προετοιμασίας, να τους «πέρασε» το συγκεκριμένο κίνητρο.

Η απόλυτη κυριαρχία των νικητών δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης αλλά και της όποιας συζήτησης για τακτικές και ότι άλλο συναφές. Σε ατομικό επίπεδο ο Κοτάρσκι χρεώνεται με ένα σοβαρό λάθος που έφερε το μοναδικό γκολ των γηπεδούχων, αλλά και πιστώνεται με τρεις αντίστοιχες πολύ καλές επεμβάσεις. Ο αρχηγός όσο έπαιξε κατέθεσε ποιότητα, αλλά κα γενναιοψυχία. Πολύ καλός ο Κουλιεράκης, το ίδιο και ο Κετζιόρα. Βρίσκει τον καλό εαυτό του ο Μπάμπα. Ο Σβαμπ σε πολύ καλή μέρα. Μαχητικός ο Οζντόεφ. Στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων Κωνσταντέλιας και οι δύο σκόρερ (Μουργκ και Ντεσπόντοφ). 

Γεμάτο παιχνίδι από τον Σαμάτα, τον οποίο όπως αποδείχθηκε δεν τον συμπαθούν καθόλου οι VARίστες. Δεν του επιτρέπουν να χαρεί μερικά από τα εξαιρετικά γκολ που έχει πετύχει. Η διαιτησία δεν είχε να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα. Τα λίγα που παρουσιάστηκαν – ιδιαίτερα στον πειθαρχικό τομέα – ο εξ Ημαθίας Μαλούτας τα μοίρασε κάπως δύσκολα και ως ένα σημείο και άδικα. Δεν θα τον κρίνουμε από το προχθεσινό παιχνίδι. Θα περιμένουμε από αυτά που θα ακολουθήσουν. Ωστόσο είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε την εμμονή που επέδειξε το VAR με τον γνωστό κύριο Κουμπαράκη να συζητά επί ώρα το πεντακάθαρο πρώτο γκολ που πέτυχε ο Μουργκ. Τι ήθελαν να μας πουν με αυτό οι… ποιητές; Ίσως κάτι που εμείς δεν κουραστήκαμε να το επισημαίνουμε, με τους επιλεκτικούς ορισμούς από την ΚΕΔ στα παιχνίδια του ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.