Χαμάς: Ποιος είναι ο αντικαταστάτης του Χανίγια, Μοχαμάντ Ισμαήλ Νταρουίς

Metrosport Team06 Αυγούστου 2024

Στον θώκο της πολιτικής πτέρυγας της Χαμάς αναρριχήθηκε μετά τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια ο Μοχαμάντ Ισμαήλ Νταρουίς.

Σύμφωνα με το σαουδαραβικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, o Νταρουίς θα είναι ο διάδοχος του Χανίγια, που θα ηγηθεί του πολιτικού γραφείου του παλαιστινιακού κινήματος μέχρι να διεξαχθούν νέες εκλογές.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, τόνισε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA ότι η δολοφονία του Χανίγια περιπλέκει τις συνομιλίες για την επίλυση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σκοπός της δολοφονίας» του ηγέτη του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος «ήταν να παραταθεί και να επεκταθεί ο πόλεμος.

Θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις για να τερματιστεί η επίθεση και να αποσυρθούν τα ισραηλινά στρατεύματα από τη Γάζα.

Οι ισραηλινές αρχές κατοχής πρέπει να εγκαταλείψουν τις φιλοδοξίες τους και να τερματίσουν την επίθεσή τους εναντίον του λαού μας και της υπόθεσής μας, να συμμορφωθούν προς το διεθνές δίκαιο και να εφαρμόσουν την αραβική πρωτοβουλία για την ειρήνη, καθώς και άμεση και διαρκή κατάπαυση του πυρός και απόσυρση (των ενόπλων δυνάμεών τους) από τη Λωρίδα της Γάζας», επεσήμανε ο Αμπάς. 


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.