Χαλκιδική: Στο «σκοτάδι» η οικογένεια της 8χρονης

Metrosport Team15 Αυγούστου 2024

Μουδιασμένο παρακολουθεί το πανελλήνιο τις εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου του 8χρονου κοριτσιού, το οποίο πνίγηκε στην πισίνα της κατασκήνωσης στην οποία βρισκόταν, στη Χαλκιδική.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η 8χρονη εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της στην πισίνα και παρά τις προσπάθειες ανάνηψης, δεν κατέστη δυνατό να σωθεί, με τον πατέρα της ανήλικης να σημειώνει ότι η κόρη του ενδεχομένως να έχασε τη ζωή της ενώ κολυμπούσε.

«Δεν ξέρω αν υπήρχε επίβλεψη. Δεν μας έχουν πει τίποτα από την κατασκήνωση. Φοβάμαι ότι το παιδί μπορεί να πνίγηκε καθώς κολυμπούσε με τα άλλα παιδιά και να μην το κατάλαβαν εκείνη την ώρα, αλλά πολύ αργότερα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, η ναυαγοσώστρια της κατασκήνωσης κατέθεσε ότι την ώρα που τα παιδιά τελείωσαν την κολύμβηση, δεν είχε μείνει κανείς στην πισίνα, υποστηρίζοντας ότι αφού δεν είδε κανένα, κλείδωσε τη διπλή πόρτα εισόδου. 

Στο μεταξύ, οι αρμόδιες αρχές προχώρησαν στην ανάκληση των αδειών και των δυο πισίνων της κατασκήνωσης, σε μια εκ των οποίων εντοπίστηκε νεκρή η 8χρονη.

Κι αυτό γιατί στη μια εξ αυτών διαπιστώθηκε κατά τον επιτόπιο έλεγχο ότι ένα μέρος της περίφραξης δεν ήταν όπως προβλέπεται σε οριοθετημένο και ασφαλή χώρο για τα παιδιά. Μάλιστα, σύμφωνα με την ΚΥΑ του 2016, η πισίνα πρέπει να βρίσκεται σε χώρο ασφαλή και κατάλληλα περιφραγμένο με σταθερή περίφραξη ύψους 1,20 μέτρων, προκειμένου να διασφαλίζεται η χρήση της υπό την επίβλεψη του απαιτούμενου προσωπικού, όπως ναυαγοσώστες.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.