Χαλκιδική: Πότε και πώς θα λυθεί το πρόβλημα λειψυδρίας μέσω της ΕΥΑΘ

Metrosport Team15 Οκτωβρίου 2024

Οι καλοκαιρινοί μήνες είναι οι πλέον δημοφιλείς στη Χαλκιδική που… βουλιάζει από κόσμο, αλλά παράλληλα «στερεύει» από νερό.

Πώς και πότε θα λυθεί το πρόβλημα της λειψυδρίας μέσω της ΕΥΑΘ;

Στην πρόσφατη σχετικά, προ μηνών, τοποθέτησή του, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης, ανακοίνωσε την αναδιάρθρωση του χάρτη όσον αφορά στον «κύκλο του νερού», την ύδρευση και την αποχέτευση.

Στόχος είναι η συνένωση ανά περιφέρεια των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης, για την καλύτερη διαχείριση των υδάτινων πόρων και την πραγματοποίηση μεγάλων επενδύσεων, για την επάρκεια του νερού και την προστασία του περιβάλλοντος.

Το νομοσχέδιο δεν έχει κατατεθεί προς διαβούλευση. Σ’ αυτό τον στόχο πάντως η Χαλκιδική θα ενταχθεί στην Εταιρεία Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, σχέδιο φιλόδοξο για το οποίο απαιτούνται κεφάλαια και δράσεις.

Η εμπλοκή της ΕΥΑΘ στην υδροδότηση της Χαλκιδικής παραμένει μέχρι στιγμής ασαφής. Όπως μεταφέρει σχετικά η Voria, πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοίκηση της εταιρείας τηρεί στάση αναμονής, ώστε να ξεκαθαριστούν απολύτως οι προθέσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Στο όλο πλάνο ωστόσο αποτελεί ιδιαιτερότητα το γεγονός ότι στους δήμους Κασσάνδρας και Σιθωνίας δεν υπάρχουν ΔΕΥΑ και η ύδρευση και η αποχέτευση λειτουργούν ως απευθείας υπηρεσίες του δήμου.

Ένα σενάριο-λύση που δεν έχει πέσει στο τραπέζι, αλλά δεν μπορεί να αποκλειστεί, είναι της διαδικασίας αφαλάτωσης σε εκτεταμένο βαθμό.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.