Χαλκιδική: Καταδικάστηκε γιατί τραυμάτισε συνάδελφο που άκουγε δυνατά μουσική

Metrosport Team04 Ιουλίου 2024

Συνολική ποινή κάθειρξης 9,5 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε έναν Νιγηριανό για τον σοβαρό τραυματισμό ενός συναδέλφου του από τη Σιέρα Λεόνε, επειδή άκουγε δυνατά μουσική, στη Χαλκιδική.

 Κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία (4-3), για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, για οπλοφορία και οπλοχρησία. Το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση του να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής κι έτσι επέστρεψε στη φυλακή όπου ήταν έγκλειστος για άλλο αδίκημα.

 Κατά την απολογία του, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι σκόπευε να τραυματίσει σοβαρά τον παθόντα. Ισχυρίστηκε ότι εκείνος του επιτέθηκε πρώτος και ότι ο ίδιος προσπάθησε να αμυνθεί.

Το χρονικό

 Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το βράδυ της 18ης Σεπτεμβρίου 2022, στην περιοχή «Καλύβες», στο πίσω τμήμα του εργοστασίου επεξεργασίας ελαίων όπου εργαζόταν επέφερε χτύπημα με σιδερένιο αντικείμενο στο κεφάλι ενός άλλου εργαζόμενου. Προηγήθηκε έντονος διαπληκτισμός που ξεκίνησε από ασήμαντη αφορμή.

 Όπως κατήγγειλε ο παθών, ο οποίος κατάγεται από τη Σιέρα Λεόνε, διέμενε σε χώρο του παραπάνω εργοστασίου μαζί με άλλους δύο εργαζόμενους που κατάγονται από τη Νιγηρία. Ευρισκόμενος εντός του δωματίου χωρίς να ενοχλεί κάποιον και χωρίς να προκαλεί με τη συμπεριφορά του κανέναν, είχε την επιθυμία να ακούσει μουσική από το κινητό του τηλέφωνο, όντας ξαπλωμένος στο κρεβάτι του.

 Ξαφνικά, ο κατηγορούμενος τον προσέγγισε και τον απείλησε λέγοντας ότι θα τον σκοτώσει, αν δεν κλείσει αμέσως το τηλέφωνο, χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε προηγούμενη συζήτηση ή διαφωνία που να δικαιολογούσε αυτή τη συμπεριφορά. Έντρομος από τις απειλητικές φράσεις και διαθέσεις του κατηγορούμενου, ο παθών επιχείρησε να μιλήσει τηλεφωνικά με τον εργοδότη της επιχείρησης, στην οποία απασχολείτο, όταν δέχτηκε επανειλημμένα χτυπήματα στο κεφάλι, με αμβλύ σιδερένιο αντικείμενο, από τον Νιγηριανό.

 Λόγω του σοβαρού τραυματισμού του, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Πολυγύρου Χαλκιδικής όπου διαπιστώθηκε ότι έφερε μεγάλο αιμάτωμα στο κεφάλι και αιμορραγούσε από το αριστερό αφτί. Εισήχθη στη χειρουργική κλινική και νοσηλεύτηκε επί 12 μέρες, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, για την αντιμετώπιση της σοβαρής κατάστασης της υγείας του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.