Χαλκιδική: Η άγνωστη διαμάχη του λούνα παρκ με τον δήμο Θερμαϊκού

Metrosport Team24 Αυγούστου 2024

Σε διαμάχη με τον δήμο Θερμαϊκού φέρεται πως ήταν μπλεγμένος ο 58χρονος ιδιοκτήτης του μοιραίου λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο 19χρονος.

Σύμφωνα με το Thesstoday.gr, ξ επιχείρηση υπέγραψε με τον δήμο συμφωνητικό μίσθωσης διάρκειας 60 ημερών, αλλά ενεπλάκη σε ένα άνευ προηγουμένο «κυνηγητό» με αστυνομία, αυτοδιοίκηση και έπειτα μια δικαστική διαμάχη με τον δήμο, προκειμένου να αποχωρήσει τελικά 2,5 μήνες μετά.

Κι αυτό γιατί, στις 15 Δεκεμβρίου του 2021, ο δήμος Θερμαϊκού υπέγραψε συμφωνητικό μίσθωσης διάρκειας 60 ημερών για να εγκαταστήσει παγοδρόμιο και μηχανήματα λούνα παρκ σε δημοτικό οικόπεδο στην Περαία. 

Ωστόσο, αν και η διάρκεια μίσθωσης έληξε στις 12 Φεβρουαρίου του 2022, ο 58χρονος όχι μόνο δεν αποχώρησε, αλλά λειτουργούσε αυθαίρετα μέχρι το Πάσχα του ίδιου έτους.

Έτσι, ο δήμος, σε συνεργασία με τις ΕΛΑΣ, κατέβασε τους διακόπτες ρεύματος ώστε να διακόπτει την παροχή ηλεκτροδότησης και από την άλλη ο 58χρονος τους σήκωνε αυθαίρετα, συνεχίζοντας κανονικά τη λειτουργία του. Ακόμη κι όταν εκπρόσωποι του δήμου έφεραν ηλεκτρολόγο για να κόψει τα καλώδια, ο 58χρονος επιστράτευσε δική του γεννήτρια στο οικόπεδο για να λειτουργεί τα παιχνίδια.

Αμέσως μετά, ο δήμος  όρισε δικαστικό επιμελητή για να επιδώσει διοικητική αποβολή στην εταιρεία και οι αρμόδιοι προχώρησαν στη βεβαίωση προστίμου για κατάληψη κοινόχρηστου χώρου ύψους 2.500 ευρώ αλλά και για την αυθαίρετη επανασύνδεση ρεύματος που μάλιστα, αναμένεται να εκδικαστεί τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.