Χαλκίδα: Ποια στοιχεία «πρόδωσαν» τον 39χρονο δράστη - Έπαιζε πολυήμερο θέατρο

Metrosport Team04 Ιουνίου 2024

Την άγρια δολοφονία της μητέρας παιδικής του φίλης ομολόγησε ένας 39χρονος από τη Χαλκίδα, υποστηρίζοντας πως μοναδικό του κίνητρο ήταν να κλέψει τα χρήματα που έκρυβε στο σπίτι της η άτυχη γυναίκα.

Όπως έγινε γνωστός, ο 39χρονος συνήθιζε να πηγαίνει συχνά στο σπίτι του θύματος, ενώ φαίνεται να γνώριζε πού βρίσκονταν τα δεύτερα κλειδιά, στοιχείο που τον είχε «προδώσει» αρχικά, παράλληλα με το γεγονός ότι τα σκυλιά δεν είχαν γαβγίσει την μέρα της δολοφονίας της 63χρονης.

Μάλιστα, δακτυλικά αποτυπώματα του 39χρονου εντοπίστηκαν κοντά στη σορό της 63χρονης, ενώ από κάμερες ασφαλείας προέκυψε ότι  τριγυρνούσε κοντά στο σπίτι. Κατά τους ισχυρισμούς του, ο 39χρονος, που στο παρελθόν μπλεξίματα με ναρκωτικές ουσίες και είχε συλληφθεί, το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε εθιστεί στον τζόγο και χρωστούσε χρήματα, γι' αυτό και αποφάσισε να κλέψει την 63χρονη.

Όμως, η 63χρονη τον είδε και τον αναγνώρισε, με αποτέλεσμα να τη σκοτώσει για να μην αποκαλυφθούν τα ίχνη του. «Με αναγνώρισε και τη σκότωσα», φέρεται να ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς.

«Γι' αυτό ομολόγησε...» 

Την ίδια ώρα, ο δικηγόρος της κόρης της 63χρονης, Αθανάσιος Τάρτης, εξήγησε ότι υπήρχαν εξ αρχής σκέψεις ότι ο 39χρονος ήταν ο δράστης της στυγερής δολοφονίας, ο οποίος δεν δίστασε την επομένη της δολοφονίας που αυτός είχε διαπράξει να παρηγορεί το θύμα.

«Ομολόγησε γιατί βρέθηκε δαχτυλικό του αποτύπωμα στον χώρο που ήταν τα κοσμήματα και επίσης βίντεο από παραπλήσια κάμερα που τον τοποθετεί την ώρα ακριβώς του συμβάντος έξω από το σπίτι, μέσα στο αυτοκίνητό του. Υποχρεώθηκε να ομολογήσει.

Χρειάζεται μια προσοχή στην ανάλυση του χαρακτήρα γιατί κινδυνεύουμε γιατί κινδυνεύουμε να χαρακτηρίσουμε την πράξη μη καταλογισθείσα σε αυτόν. (…) Δεν ξέρω πώς κατάφερα να συγκρατήσω χθες την εντολέα μου όταν πλέον και η ίδια πληροφορήθηκε ποιος είναι ο δολοφόνος. Η ίδια μου είπε ότι δε θυμάται να του είπε πού είναι τα λεφτά και δε νομίζει ότι έψαχνε τα λεφτά. Πήγαινε ψάχνοντας για τα κοσμήματα. Στα λεφτά νομίζω ότι έπεσε τυχαία, το ομολογεί ότι πήρε τα χρήματα, πιστεύω όμως ότι δεν πήγε για τα χρήματα, πήγε για τα κοσμήματα», τόνισε ο κ. Τάρτης.


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.