Χαλιλάι: «Προσπαθώ καθημερινά να τους δικαιώσω για την επιλογή τους»

Metrosport Team11 Μαΐου 2024

Την τελευταία μέρα του Δεκεμβρίου του 2023 ο Θερμαϊκός Θέρμης έδωσε τα ηνία του στον Εμιλιάνο Χαλιλάι. Ο νεαρός προπονητής κάθισε στον πάγκο στο δεύτερο μισό της σεζόν και κατάφερε να τερματίσει με την ομάδα της Θέρμης στην 5η θέση του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

 Ο Χαλιλάι μιλώντας για την πρώτη του παρουσία σε επίπεδο Γ’ Εθνικής, στον Παύλο Κερασιώτη επισήμανε: «Ηταν η πρώτη φορά που εργάστηκα στη Γ’ Εθνική και δύσκολο ήταν που ανέλαβα μεσούσης της σεζόν. Παρόλα αυτά με τη βοήθεια όλων προσαρμόστηκα σχετικά γρήγορα και με τη καθημερινή δουλειά και την δεκτικότητα των παιδιών καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες», ενώ για τις διαφορές σε σύγκριση με το τοπικό, τόνισε: «Οι διαφορές είναι στο ότι όλες οι ομάδες είναι ανταγωνιστικές. Είναι όλοι αθλητές και φαίνεται στον ρυθμό αλλά και στις σωματοδομές τους, όπως επίσης ότι έχει πολύ ιστορικές ομάδες στον όμιλο». Ακόμη, ο προπονητής του Θερμαϊκού για την πορεία της ομάδας, τόνισε: «Καταφέραμε να τερματίσουμε στην 5η θέση σε τριπλή ισοβαθμία και αυτό θεωρώ πως ήταν το λιγότερο που άξιζαν τα παιδιά με τη δουλειά, την δεκτικότητα, την αφοσίωση και με την εικόνα που παρουσίασαν στον δεύτερο μισό. Με εξαίρεση, 2-3 παιχνίδια, σε όλα τα άλλα η εικόνα μας ήταν παραπάνω από καλή.

 Ο Θερμαϊκός είναι μια ιστορική ομάδα που παλεύει όλα τα παιχνίδια με τη δύναμη του και δεν χαρίστηκε σε κανέναν. Εμένα μου έδωσαν την ευκαιρία παρά το νεαρό της ηλικίας μου να εργαστώ στην ομάδα και προσπαθώ καθημερινά να τους δικαιώσω για την επιλογή τους. Υπάρχει καλή διάθεση και από τις δυο πλευρές για τη συνέχεια της συνεργασίας μας. 

Η πορεία μας βάση της εικόνας μας ήταν για να τερματίσει η ομάδα στις θέσεις 4-5 αλλά να έχει ξεκαθαρίσει λίγο νωρίτερα αυτό στον βαθμολογικό πίνακα. Θεωρώ πως μετά τη πρώτη 3αδα, Καβάλας, Νέστου Χρυσούπολης και Πανθρακικού, εμείς και η Χανιώτη ήμασταν οι καλύτερες ομάδες, όμως λόγω κάποιων άτυχων αποτελεσμάτων ή έλλειψης εμπειρίας σε κάποια παιχνίδια που αξίζαμε την νίκη δεν την πήραμε. Θεωρώ πως αυτά τα νεαρά παιδιά θα είναι πιο έτοιμα τη νέα αγωνιστική ποδοσφαιρική χρονιά να αντιμετωπίσουν αυτές τις καταστάσεις πιο εύκολα».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.