Bράμπας: «Περιμέναμε μετάλλιο και από τον Ντούσκο-Έρχεται διψασμένη φουρνιά κωπηλατών»

Metrosport Team13 Αυγούστου 2024

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της κωπηλατικής ομοσπονδίας, Γιάννης Βράμπας, μιλώντας για τα μετάλλια, που συγκέντρωσαν οι Έλληνες κωπηλάτες στους φετινούς Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισίου, τονίζοντας μάλιστα και τους στόχους για τους επερχόμενους του Λος Άντζελες, το 2028.

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε στον αέρα του Metropolis 95.5: «Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι, είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Ελληνικής κωπηλασίας που καταφέραμε να προκρίνουμε 4 πληρώματα στους Ολυμπιακούς αγώνες και αυτά τα 4 ήταν στους τελικούς, και τα 2 εξ αυτών να κατακτήσουν χάλκινα μετάλλια. Άρα είμαστε πραγματικά ευτυχισμένοι!

Ο στόχος ήταν να μπούνε όλα τα πληρώματα στον τελικό και ήταν απόλυτα επιτυχημένος. Στους Ολυμπιακούς αγώνες είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα, γιατί όλοι οι αθλητές προετοιμάζονται για 4 χρόνια. Τα δύο μικρά, ελαφριά μας πληρώματα είχαν πολλές πιθανότητες για ένα μετάλλιο, βάσει των χρόνων τους. Η αλήθεια είναι ότι πιστεύαμε και στον Ντούσκο, που θα μπορούσε να χτυπήσει ένα μετάλλιο. Βέβαια όλοι οι αντίπαλοι ήταν πολύ δύσκολοι. Και η 6η θέση μας αφήνει απόλυτα ικανοποιημένους, είναι όλοι τους Ολυμπιονίκες».

Για το τι θα τους δώσει κίνητρο για τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες: «Στη κωπηλασία η δίψα δεν αλλάζει, γιατί αν φύγει είναι αδύνατον κανείς να βγάλει τα προγράμματα προπόνησης. Είναι ένα άθλημα που όποιος το αγαπήσει αφοσιώνεται σε αυτό, γίνεται μια πολύ σοβαρή και καθημερινή δουλειά. Οπότε και αυτοί που κατέκτησαν ήδη τα μετάλλια, αλλά και η φουρνιά που έρχεται από πίσω και είναι ακόμα πιο διψασμένοι για διακρίσεις, μας κάνει αισιόδοξους για τους αγώνες του 2028».

Για τις προπονήσεις που κάνουν οι αθλητές της κωπηλασίας: «Τα πληρώματα που ετοιμάζονται για την ελληνική ομάδα τα κοινόβια είναι 20 μέρες τον μήνα. Ο στόχος είναι πολύ σοβαρότερος και είναι αδύνατον να τα καταφέρεις αν δεν έχεις αυτή την προετοιμασία».

Τέλος, αναφέρθηκε και για τους επερχόμενους  αγώνες του Καναδά: «Αναχωρούμε  για το παγκόσμιο πρωτάθλημα όλων των κατηγοριών. Συνεπώς, πηγαίνουμε με μια ομάδα 16 αθλητών και ευελπιστούμε σε πολύ καλά αποτελέσματα».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news
Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.