Στήλες Bookadoros

«Bookadoros»: Η Ιορδανία έχει αλλάξει επίπεδο

Metrosport Team05 Σεπτεμβρίου 2024

Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών περιλαμβάνει Nations League στην Ευρώπη και προκριματικά Μουντιάλ σε Νότια Αμερική και Ασία. Αυτά που κράτησα για απόψε έχουν ως εξής:

ΔΑΝΙΑ – ΕΛΒΕΤΙΑ

Δύο ομάδες που αμφότερες παίζουν επιθετικά, κάτι που διαπιστώθηκε και στο πρόσφατο Euro, όχι απαραίτητα από τα σκορ, αλλά κυρίως από τις τελικές προσπάθειες που δημιούργησαν μπροστά από την αντίπαλη εστία. Ταλαντούχα γενιά και με ποιότητα η Δανία, πάντα ισχυρή εντός έδρας με Βιντ, Σκοβ Όλσεν και Ντάμσγκααρντ μπροστά, απέναντι στην Ελβετία του Γιακίν που οι «οικοδεσπότες» Γερμανοί χρειάστηκαν τα πέναλτι για να τους αποκλείσουν στο Euro. Ρίντερ, Βάργκας, Εμπολό και γενικά με μεγάλο πλουραλισμό στο σκοράρισμα και οι Ελβετοί. Μου αρέσει το G/G.

ΙΟΡΔΑΝΙΑ – ΚΟΥΒΕΪΤ

Προκριματικά Μουντιάλ της Ασίας με τις δύο ομάδες να έχουν μεγάλη διαφορά στην ποιότητα τους και στους στόχους τους. Η Ιορδανία τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει επίπεδο, όχι μόνο είναι ανταγωνιστική απέναντι σε πιο «μεγάλα» ονόματα, αλλά τους κερδίζει κιόλας, όπως έκανε τον περασμένο Ιούνιο απέναντι στην Σαουδική Αραβία εκτός έδρας (νίκη με σκορ 2-1), αλλά και τον περασμένο Φεβρουάριο απέναντι στην Νότια Κορέα (νίκη με 2-0). Ηγέτης ο φορ Αλ Τάμαρι της Μονπελιέ, απέναντι σε ένα Κουβέιτ που προκρίθηκε σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης, επειδή ήταν σε εύκολο όμιλο με ομάδες όπως το Αφγανιστάν και η Ινδία. Μου αρέσει ο άσος από το ημίχρονο.

Οι επιλογές μου:

ΔΑΝΙΑ – ΕΛΒΕΤΙΑ

G/G (1,90)

ΙΟΡΔΑΝΙΑ – ΚΟΥΒΕΪΤ

1 ΗΜΙΧΡΟΝΟ / 1 ΤΕΛΙΚΟ (2,00)

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.