Bloomberg: «Ο πιο καυτός Ιούλιος των τελευταίων ετών» στην Ελλάδα

Metrosport Team29 Ιουνίου 2024

Το Bloomberg προβλέπει τον πιο καυτό Ιούλιο των τελευταίων ετών για την Ελλάδα!

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους και την έρευνά τους τα κύματα καύσωνα θα ανεβάσουν ακόμη περισσότερο τον υδράργυρο συνολικά στη Νότια Ευρώπη. Ο πιο ζεστός Ιούλιος αναμένεται να καταγραφεί σε Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg.

Αντίθετα για τις χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης όπως η Γερμανία, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο αναμένονται θερμοκρασίες κάτω του μέσου όρου. Σύμφωνα με τον Μάθιου Ντρος, μετεωρολόγο στην εταιρεία προβλέψεων Maxar Technologies, οι θερμοκρασίες στον Ατλαντικό Ωκεανό σπάνε ρεκόρ τους τελευταίους μήνες και θα συμβάλουν στη ζέστη της νοτιοανατολικής Ευρώπης:

«Η κατάσταση των παγκόσμιων θερμοκρασιών στην επιφάνεια της θάλασσας παίζει ρόλο, καθώς οι ωκεανοί και η ατμόσφαιρα αλληλεπιδρούν στενά». Όπως μεταδίδει το Bloomberg η κλιματική αλλαγή επιδεινώνει τις επιπτώσεις των ακραίων καιρικών φαινομένων σε παγκόσμιο επίπεδο. Το 2024 είναι το θερμότερο έτος που έχει καταγραφεί ποτέ και το βόρειο ημισφαίριο προετοιμάζεται για ένα ακόμη καυτό καλοκαίρι.

Τον Ιούνιο ξέσπασαν πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα, καθώς οι θερμοκρασίες ξεπέρασαν τους 40 βαθμούς Κελσίου. Από τα δημοφιλή νησιά της Σαντορίνης και της Μυκόνου μέχρι την πρωτεύουσα Αθήνα, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για περισσότερες πυρκαγιές την ερχόμενη εβδομάδα.

Ισχυρές βροχοπτώσεις αναμένονται τον Ιούλιο στη Βόρεια Ιταλία, τα βόρεια Βαλκάνια και τις Βαλτικές χώρες, καθώς εκεί συναντώνται ψυχρότερες συνθήκες από τη βόρεια Ευρώπη και θερμότερος αέρας από τα νοτιοανατολικά. Ο Τάιλερ Ρόις, ανώτερος μετεωρολόγος στην AccuWeather, δήλωσε σχετικά: «Αυτή η ζώνη είναι πιθανό να φέρει γύρους σοβαρών καταιγίδων που θα μπορούσαν να φέρουν καταστροφικούς ανέμους, χαλάζι και αστραπιαίες πλημμύρες».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.