Στήλες Billaras

«Στο ένα Metro»: Το under αξίζει στο «Κλεάνθης Βικελίδης»

Metrosport Team18 Μαΐου 2024

Θα το ξαναγράψω για πολλοστή φορά: Μακάρι κάθε χρόνο να έχουμε τέτοιο πρωτάθλημα σαν το φετινό. Να φτάνουμε στην τελευταία αγωνιστική για να στεφθεί ο πρωταθλητής και στην προτελευταία αγωνιστική να έχουμε προσπέραση. Και κυρίως, να μην χαρίζει τίποτα κανείς σε κανέναν. Ολοι στα ίσα και όποιος αντέξει. Οσο πιό ψηλα ανεβαίνει ο πήχης, τόσο καλύτεροι γίνονται όλοι. 

Ο υγιής ανταγωνισμός είναι αυτό που βελτιώνει και ατομικά τον κάθε παίκτη και συνολικά την κάθε ομάδα. Θα το πάρει ο ΠΑΟΚ με διπλό στο Βικελίδης; Αξιος και μάγκας και χίλια μπράβο. Δεν θα κερδίσει και θα το παρει η ΑΕΚ; Ακριβώς το ίδιο. Η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στο νικητή. Μπορεί όλα να κριθούν στο τελευταίο λεπτό. Κάποτε λέγαμε για την Αγγλία ή την Γερμανια αυτά τα κλισέ. Τώρα τα ζούμε κι εμείς. Πέρυσι, στο φινάλε, η αδιάφορη Μάιντς πήρε 2-2 μέσα στο Βεστφάλεν από τη Ντόρμουντ και η κούπα πήγε-ανέλπιστα- στη Μπάγερν. Φέτος η Ντόρτμουντ είναι στον τελικό του Champions League. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο.

Και το κερασάκι; Τα (συνήθως) ελληνικά φαινόμενα τα είδαμε προχθές στην Αγγλία. Στο Τότεναμ-Σίτι μέχρι και οπαδούς της Τότεναμ είδαμε να πανηγυρίζουν τα γκολ των φλοξενούμενων, αρκεί να μην το πάρει η μισητή Αρσεναλ! Απίστευτο αλλα συνέβει. Τι θα γίνει αύριο; Ποιός μπορεί να ξέρει; Ο Αρης (αυτό θα έλειπε) δεν θα χαριστει, το αντίθετο, θα σκυλιάσει. Κάποτε λέγαμε “θα είναι με τα ραδιοφωνάκια όλοι”, τώρα θα είναι με τα κινητά και τα τάμπλετ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Οσο για την Αγγλία; Εκεί απλώς επιβεβαιώθηκε το φαβορί, δεν ήταν έκπληξη ότι η Σίτι προσπέρασε την Αρσεναλ. Και πάει πλέον να κάνει αυτό που δεν έχει γίνει ποτέ στο Νησί. Να το σηκώσει 4η σερί φορά. Ούτε επί Premier League ούτε πρωτύτερα δεν έχει γίνει αυτό. Θα το καταφέρει; Η λογική λέει ναι, αλλα...μην υπογράφετε κιόλας.

Πάμε λοιπόν στα φρέσκα. Εχουμε 18 του Μάη, άρα...σφυρίζει λήξη για τη μισή Ευρώπη, και σε μια εβδομάδα για την άλλη μισή! Τώρα τελειώνει η Premier, η Βundesliga, η Λιγκ 1 απο τα “μεγάλα” ενώ Ιταλία και Ισπανία σε οκτώ μέρες, τώρα έχουν την προτελευταία. Φυσικά τελειώνει και η Σούπερ Λίγκα, όπως και η Αυστρία, η Πορτογαλία, η Ολλανδία. Απο την άλλη εβδομάδα τα κουπόνια θα είναι...μικρά και απο την παράλλη θα...ειναι ψείρες, θα μπούμε σταδιακά σε ρυθμούς Euro μόλις μπει Ιούνιος. Στην Premier League για αρχή, θεωρώ ότι όλα έχουν κριθεί και τελειώσει. Η Σίτι με νίκη παίρνει το πρωτάθλημα, η τετράδα έχει κλειδώσει με την Αστον Βίλα μεσα, Τοτεναμ και Τσέλσι θα μείνουν σε 5η-6η θέση, στην ουρά έχουν πέσει οι γνωστές εδώ και μέρες, δεν μπορεί η Λούτον να καλύψει τα -12 γκολ απο την Νότιγχαμ, μην τρελλαθούμε. Τι μπορούμε να παίξουμε;

Εχει λάθος σοβαρό το under στο Αρσεναλ-Εβερτον. Τι είναι αυτό το 3,20; Η Αρσεναλ δεν τρώει γκολ, θα έχει το νου της στην Σίτι, ίσως βγάλει και απογοήτευση αν μαθαίνει τα άσχημα μαντάτα, η Εβερτον σε φόρμα και με άμυνα-μπετό πρόσφατα (7-1 γκολ στα τελευταία πέντε). Πλην του αγώνα με την Τσέλσι, η Εβερτον έφερε 0-2 με Σίτι, 0-2 με Γιουνάιτεντ, 1-1 με Νιουκάστλ, 2-0 με Λίβερπουλ, 0-0 με Αστον Βίλα. Στο Λίβερπουλ-Γουλβς στο -σίγουρα συναισθηματικά φορτισμένο- αντίο του Κλοπ, δεν είναι κακό το 1+gg γύρω στο 2,20 (9 στα 10 τελευταία εντός της Λίβερπουλ ήταν gg), το ίδιο μπορούμε να παίξουμε και στο Τσέλσι-Μπόρνεμουθ, κι αυτό εκεί γύρω στο 2,25. Και τέλος, στο Μπέρνλι-Νότιγχαμ, θεωρώ ότι η Μπέρνλι στο αντίο της στην Premier θα βγάλει εγωισμό ενώ ανάποδα η σωσμένη πλέον Νότιγχαμ θα είναι χαλαρή. Και άσος ξερός του 2,90 παίζεται, για μεγαλύτερη ασφάλεια 1-Χ+gg στο 2,10.

Παρακάτω, στις μικρές Αγγλίας έχουμε τον τελικό της Λιγκ 1 με Μπόλτον-Οξφορντ, θεωρώ ότι η ομάδα μου θα κερδίσει στο Γουέμπλεϊ και θα ανέβουμε, αλλά το 1,90 είναι μικρό. Στο φινάλε της Σούπερ Λίγκας δεν αγγίζω σημείο, αλλά έχει λάθος το under στο Αρης-ΠΑΟΚ. Ο Αρης ξέρει να παίζει εξαιρετικά το “περιμένω πίσω και παίζω κόντρα” και έχει πάρει και τον αέρα του -ενδεχομένως αγχωμένου- ΠΑΟΚ. Θα κριθούν πολλά στο...χρονόμετρο και στο πρώτο γκολ. Το under αξίζει.

Στην Αυστρία, στο φινάλε, αν η Στούρμ κερδίζει παίρνει τον τίτλο και έχουμε ένα Σάλτσμπουργκ-Λασκ. Η Λασκ καλή ομάδα, σε φόρμα, στις 12 Απρίλη κέρδισε 3-1 εντός, τον Οκτώβρη 0-1 μέσα στο Σάλτσμπουργκ και γενικα εκεί δεν χάνει τρια σερί ματς. Τεράστια τα 5,50. Στην Ολλανδία φινάλε κι εδω, ποιός θα αποφύγει τα μπαράζ υποβιβασμού; Η Χέρακλες με ένα Χ κόντρα στη Φορτούνα γλυτώνει και δεν κοιτάει τα άλλα. Οσο για το Φέγενορντ-Εξέλσιορ; Κάποτε η μικρή ηταν δορυφόρος της μεγαλης (1997 με 2005). Τώρα πλέον έχουν αντιπαλότητα (και οι δύο στο Ρόττερνταμ). Ισως..θυμηθούν τις σχέσεις τους και δεν αποκλείω το Χ2. Πορτογαλία δεν αγγιζω κάτι, δεν αξίζουν οι αποδόσεις, προσοχή στην Χατάισπορ στην Τουρκία (με την φετινή κακή Μπεσικτάς και με τις άλλες της ουράς να παίζουν μεταξύ τους), στην Ιταλία λίγο η Φροζινονε παίζεται (αλλά ψυλλιασμένο το 2,40) και κλείνω με Γερμανία. Ισως μας καλοπληρώσει το φινάλε. Αρχικά έχουμε δύο πιθανές και καλοπληρωμένες ισοπαλίες. Βέρντερ-Μπόχουμ και Βόλφσμπουργκ-Μάιντζ. Οι γηπεδούχοι αδιάφοροι, οι φιλοξενούμενοι θέλουν πόντο για να μην μπλέξουν με μπαράζ και να μην ασχολούνται με την Ουνιόν Βερολίνου. Και στο πλέον κρίσιμο ματς, αυτό της Ουνιόν με την Φράιμπουργκ, δεν δέχομαι τόσο χαμηλά την ομάδα του Βερολίνου και στο 3,70 την ομάδα του Στράιχ που λέει και επίσημα αντίο μετά από 12 χρόνια. Θα πάω με το διπλό. Εν κατακλείδι, όπως βλέπω το πρόγραμμα, σήμερα είμαστε για να παίζουμε μόνο στο φινάλε της Bundesliga και αύριο να γίνει “καλύτερη” μάχη.

Οι προτάσεις

Σύστημα Σαββατου (2-3):

ΒΕΡΝΤΕΡ – ΜΠΟΧΟΥΜ Χ

ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΜΑΙΝΤΖ Χ

ΟΥΝΙΟΝ – ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ 2

Δυάδα:

ΑΡΣΕΝΑΛ UNDER / ΑΡΗΣ UNDER

Δυαδα:

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ 1+GG / TΣΕΛΣΙ 1+GG

Σύστημα Κυριακής (2-3):

ΧΕΡΑΚΛΕΣ – ΦΟΡΤΟΥΝΑ Χ

ΜΟΝΤΣΑ – ΦΡΟΖΙΝΟΝΕ 2

ΜΠΕΡΝΛΙ – ΝΟΤΙΓΧΑΜ 1

ΓΡΑΦΕΙ Ο BILLARAS

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.