Στήλες Billaras

Billaras: Οι Τούρκοι μπορούν να μη χάσουν…

Metrosport Team06 Ιουλίου 2024

Είμαστε από χθες στα προημιτελικά. Είναι λίγο άδικο να βγαίνει η στήλη Σάββατο ενώ έχουν ήδη γίνει τα δυο πρώτα ματς. Θα ήθελα να “μιλήσουμε” και για τα Ισπανία-Γερμανία και Πορτογαλία-Γαλλία, εσείς τώρα ξέρετε ήδη το αποτελέσματα.

Οπότε έμειναν τα άλλα δύο. Πριν πάμε σε αυτά, μια ματιά σε ότι έγινε στα τελευταία ματς των “16”. Όταν έκανα το δικό μου “δοκιμαστικό” ταμπλό, το λεγόμενο bracket, είχα την Γαλλία στο κάτω ταμπλό, εκεί που είναι τώρα η Τουρκία, να είχαμε δηλαδή Γαλλία-Ολλανδία στην οκτάδα. Βγήκε όμως δεύτερη και ήρθαν όλα τούμπα. Βγήκε και η Ολλανδία τρίτη και... μπίνγκο, προέκυψαν ζευγάρια που δεν τα περίμενα. 

Το μόνο που περίμενα έτσι ακριβώς, είναι το Γερμανία-Ισπανία. Βγήκαν πρώτες, μοιραία θα βρισκόντουσαν στους “8”. Αγωνιστικά, περίμενα πιθανή μπόμπα στο Ρουμανία-Ολλανδία, δεν έκανε κιχ, 0-3 σβηστό. 

Ανάποδα, περίμενα να προχωρήσει η Αυστρία, αλλά εδώ...κοιμήθηκε λίγο ο Θεούλης (ή ο Αλλάχ αν προτιμάτε) και η Τουρκία...ούτε κι αυτή δεν ξέρει πως πέρασε. Με τον -αντικαταστάτη του τιμωρημένου Ακαϊντίν- Ντεμιράλ να βάζει δύο γκολ, το πρώτο στο...1' με καραμπόλα. Όταν η μπάλα θέλει, τα κάνει όλα, το έχουμε ξαναπεί. Και στο τέλος, να έχουμε και μυθική απόκρουση για να αποφευχθεί το 2-2 και η παράταση.

 Όπως και να' χει, αυτό ήταν και το μόνο “βαρβάτο” ματς. Ρυθμός, πόλεμος, γκολ, αγωνία, βροχή, ματσάρα. Τα άλλα ήταν...λίγο (ως πολύ) ξενέρωτα. Πέντε από τα οκτώ ματς ήταν στο no goal, τα μισά ήταν και under, προφανώς θα θυμόμαστε και τα πέναλτι στην Πορτογαλία, προφανώς θα θυμόμαστε και το ανάποδο ψαλίδι του Μπέλιγχαμ αλλά αυτά ήταν “στιγμές”. Σαν ολοκληρωμένα ματς ήταν κάτω του μετρίου και τεράστια ευθύνη γι αυτό έχουν και ο Σαουθγκέιτ (τα΄ χει κάνει σαλάτα) και ο Μαρτίνεζ (που έχει κάνει δέκα “σκλάβους” να παίζουν για τον ένα, τον “βασιλιά” Ρονάλντο).

Στατιστικά, πριν φυσικά τα δύο χθεσινέ, είχαμε 100 γκολ ως σήμερα (2,28 ανά αγώνα, έπεσε πολύ ο μέσος όρος), είχαμε εννιά (!) αυτογκόλ, τα περισσότερα γκολ από τη Γερμανία (10) αλλά την μεγαλύτερη κατοχή η Πορτογαλία (65,2%). Τέσσερις παίκτες είχαν από τρία γκολ, οι δύο έχουν αποχωρήσει (Μικαουτάτζε και Σραντζ), μένουν κορυφή οι Γκάκπο και Μουσιάλα στη “μάχη” των σκόρερ, ο ένας έπαιξε χθες, ο άλλος απόψε. Πάμε λοιπόν στο “απόψε”:

Αρχικά, θέλω να περάσει η Αγγλία. Εφόσον την έχω για τελικό από τα μακροχρόνια, το πρώτο που με “καίει” είναι αυτό και είναι βασικό για το ατομικό μου παιχνίδι. Μετά, ευχής έργον θα ήταν να πέρασε χθες βράδυ η Πορτογαλία την Γαλλία. Αν στην 4αδα είναι και οι Άγγλοι και οι Πορτογάλοι, δύσκολο να μην πληρωθώ καλά. Βεβαια, μιλάμε για τις δύο...προβληματικές, μόλις πιο πάνω έγραψα για τα αδιανόητα που κάνουν Σαουθγκέιτ και Μαρτίνεζ. Όμως, έχουν τεράστια περιθώρια βελτίωσης. Η Ολλανδία ας πούμε, ή η Ελβετία, είναι ομάδες του 6-7. Και παίζουν εκεί. Η Πορτογαλία και η Αγγλία παίζουν στο 5, αλλά είναι ομάδες του 9-10.

Χθες δεν αποκλείω να είχαμε οριακά και κλειστά ματς, αν όντως αυτό συνέβη, μάλλον σήμερα θα έχουμε πιο ανοιχτά ματς. Light φαβορί η Αγγλία με 2,20, μεγάλο φαβορί του 1,55 η Ολλανδία. Διαφωνώ κάθετα σε αυτό το τελευταίο της Ολλανδίας, θα παίξω Χ2+gg, οι τούρκοι έχουν το γκολ και μπορούν να μην χάσουν στα 90' (κακά τα ψέματα, έχουν και ρέντα και το ζυγίζω και αυτό). Επίσης επιμένω ότι οι ολλανδοί είναι μια μέτρια ομάδα.

Στο Αγγλία-Ελβετία λέω να μείνω αμέτοχος. Διαβάζω για αλλαγή συστήματος από τον Σαουθγκέιτ (για τον οποίο θα είναι το 100ο του ματς στον αγγλικό πάγκο αυτό εδώ). Πραγματικά δεν ξέρω τι να περιμένω. Οι Ελβετοί είναι πραγματικά καλή και κυρίως δουλεμένη ομάδα, αν προηγηθούν και το άγχος κυριεύσει τους Άγγλους, μπορεί (χτυπάω ξύλο) να σκάσει και η μπομπίτσα. Εφόσον θέλω Αγγλία στα ημιτελικά, απλώς... κάνω το σταυρό μου (γέλια)!

Οι προτάσεις

ΟΛΛΑΝΔΙΑ – ΤΟΥΡΚΙΑ Χ/2 + G/G

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.