Billaras: Μια… πεντάδα που με «ψήνει»

Metrosport Team13 Αυγούστου 2024



Αρχικά, ας είναι δύο μέρες νωρίτερα, χρόνια πολλά σε όλους και όλες, ειδικά σε εορτάζουσες και εορτάζοντες (στη... μισή Ελλάδα). Να βάλει το χέρι της η Μεγαλόχαρη, με αυτά που ζούμε κάθε καλοκαίρι, δεν μπορώ να ελπίζω κάπου αλλού, έχει καεί πλέον όλη η Ελλάδα, μαύρισε η ψυχή μας.

Μετά, όποιος κοιτάξει ένα πρόγραμμα, βλέπει το προφανές. Οτι απο Παρασκευή αρχίζει το κανονικό γλέντι. Πλην Bundesliga, όλες οι μεγάλες Λίγκες μπαίνουν στον χορό, με κορωνίδα φυσικά την Premier League.

Ομως, πριν πάμε στο Σαββατοκύριακο, μεσολαβεί ένα βαρύ μεσοβδόμαδο. Πολύ βαρύ για τρεις ελληνικές ομάδες. Παίζουν ρέστα ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός για πρόκριση. Θα έχουν κι άλλο ένα εμπόδιο μετά αν περάσουν, αλλά τώρα καίγονται. Και χωρίς να θέλω να γίνω μάντης κακών, δεν τις είδα καλά προ μιάς εβδομάδας. Οπως και να'χει, δεν πρόκειται να παίξω κάτι, γενικά δεν θα παίξω κάτι στα προκριματικά αυτά, όπως δεν έκανα και προ εβδομάδος στα πρώτα ματς. Θα παίξω...την λόξα μου.

Αγγλιδούλες. Εχουμε τον 1ο γύρο του Λιγκ Καπ σήμερα και αύριο, 35 παιχνίδια. Στο Λιγκ Καπ πάντα σκάνε μπόμπες, είναι πολλά ζευγάρια απο διαφορετικές κατηγορίες, είναι “περιεργη” εποχή, μόλις προ ημερών ξεκίνησαν κι αυτές τα επίσημα ματς. Οι ομάδες της Premier League απουσιάζουν από αυτό τον γύρο, οπότε που στρεφόμαστε για κόντρα; Στις αμέσως επόμενες, δηλαδή κυρίως σε ομάδες της Championship. Πριν πάω ομως σε αυτές, πρωτα πάω σε δύο της 1ης Αγγλίας και σε μιά της 2ης. Να το πάρω λοιπόν ανάποδα, μπορώ να κοντράρω αρχικά την Μπάροου. Μπορεί να κέρδισε στην πρεμιέρα την Κρου με 1-0, αλλά ήταν μέτρια και γενικά δεν την πιστεύω φέτος. Η Πορτ Βέιλ ήταν επιβλητική με την Σάλφορντ, πήρε το ματς με 0-2, πέρυσι ήταν ομάδα της 1ης, το 2,80 είναι λαθάκι. Πάω στις δύο ομάδες της 1ης που αξίζει να ρισκάρουμε την κόντρα τους. Μπόλτον και Σριούσμπερι. Η ομάδα μου, η Μπόλτον, φέτος ακούει στα αυτιά της μόνο μια λέξη. Ανοδος. Καθε σαιζόν φτάνει στην πηγή αλλά κατί στραβώνει (πέρυσι ο τελικός των πλέι οφ). Καλή ομάδα μεν, δεν ξέρω αν θα “χτυπήσει” το Λιγκ Καπ δε. Και η Μάνσφιλντ του Νάιτζελ Κλαφ έχει δοντάκια. Ανάποδα, η Σριούσμπερι είναι ένα μαύρο χάλι. Και ο στόχος θα είναι μόνο η (οριακή) σωτηρία. Μπορεί η Νοτς Κάουντι τη ζημιά.

Και πάμε τώρα στα έξι...βουνά (από πλευράς αποδόσεων). Ποιές ομάδες της Championship “σηκώνουν” κόντρα; Χαλ, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Κάρντιφ, Ντέρμπι Κάουντι, Γουότφορντ και Νόριτς. Το μικρότερο διπλό είναι αύριο της Γουένσντεϊ κόντρα στην Χαλ στο 3,25. Ποιές ήταν μέτριες ή κακές το Σαββατοκύριακο; Η Κάρντιφ, η Χαλ, η Νόριτς, η Ντέρμπι. Οι τέσσερις από τις έξι. Οι τρεις έχασαν, η Χαλ ισοφάρισε με πέναλτι στο 90'. Τα Κάρντιφ-Μπριστολ Ρόβερς και Ντερμπι-Τσέστερφιλντ είναι και ντερμπάκια.

Αν επιχειρήσω δεύτερη διαλογή, μ'αρέσουν περισσοτερο οι ΜΚ Ντονς. Δυνατή ομάδα, άλλαξε και ιδιοκτησιακό καθεστώς μόλις την Παρασκευή, μετά απο 20 χρόνια ο Γουίνκελμαν (ο άνθρωπος που όταν διαλύθηκε η παλιά Γουίμπλεντον πήγε και ίδρυσε την ΜΚ Ντονς) την πούλησε σε στον Φατάχ Αλ Γκανίμ απο το Κουβέιτ. Μ'αρεσει η Μπρίστολ Ρόβερς, ντέρμπι εδώ (Ουαλία-Αγγλια), η Κάρντιφ έχει σοβαρά θέματα. Και μετά μου αρέσει αυριο η Σέφιλντ Γουένσντεϊ κόντρα στην Χαλ. Αυτά τα τρία, συν Μάνσφιλντ και Νοτς Κάουντι είναι η 5αδα που με...ψήνει. Φυσικά είναι για σύστημα και μονά.


Οι προτάσεις


Μονά αποδεκτά:

ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ – ΜΚ ΝΤΟΝΣ 2

ΚΑΡΝΤΙΦ – ΜΠΡΙΣΤΟΛ ΡΟΒΕΡΣ 2


Σύστημα με ζητούμενα (2-3):

ΣΡΙΟΥΣΜΠΕΡΙ – ΝΟΤΣ ΚΑΟΥΝΤΙ 2

ΧΑΛ – ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΟΥΕΝΣΝΤΕΪ 2

ΜΠΑΡΟΟΥ – ΠΟΡΤ ΒΕΙΛ 2

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube




Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.