Στήλες Billaras

Billaras: Με απουσίες η Έβερτον

Metrosport Team27 Αυγούστου 2024

Ξεκινάω κάπως... διαφορετικά το κείμενο σήμερα. Πιο...ελληνικά. Δεν ξέρω λοιπόν αν το προσέξατε, ο ΠΑΟΚ έφτυσε αίμα με τον “κολλητό” (πείτε τον ομόσταβλο, πείτε τον αδερφό σωματείο, ότι θέλετε), Πανσερραϊκό. Με δύο πέναλτι τα κατάφερε. Αυτά προ εβδομάδος.

Τώρα, προ ημερών, η ΑΕΚ γκέλαρε με τη Λαμία, ένα σωματείο “παραδοσιακά” φιλικό προς την Ενωση. Κι όμως, όπως και ο Πανσερραϊκός με τον ΠΑΟΚ, το ματς ήταν ροντέο, παίζανε σαν σε τελικό, πήραν την ισοπαλία, δεν “χάρισαν” τίποτα. Και μετά, προχθές το βράδυ, είδαμε και το ΠΑΟ-Λεβαδειακός. 

Ομοίως με καλές σχέσεις. Κομπότης-Αλαφούζος φίλοι, τους συνδέουν από τον Ιωαννίδη και τον Γερεμέγεφ ως τα...μαύρα τζιπ. Κι όμως οριακά ο Παναθηναϊκός κέρδισε με γκολ στο 97', αλλιώς θα πήγαινε άκλαφτος, ο Λεβαδειακός δεν χάρισε κι αυτός τίποτα, του ακυρώθηκε γκολ για χιλιοστά, είχε δοκάρι, το αποτέλεσμα εύκολα μπορούσε να είναι άλλο. Πρώτο συμπέρασμα λοιπόν, τα... κόζια δείχνουν να αλλάζουν. Μπορεί να είναι πρώιμο, θα δείξει, αλλά “3 στα 3” ματς κάτι λέει.

Γράφει ο Billaras

Το κρατάμε και να δούμε τη συνέχεια. Ξεκίνησα έτσι σήμερα γιατί ήμουν στο γήπεδο και είδα από κοντά το ΑΕΚ-Λαμία, ενώ και τα άλλα δύο που ανέφερα, τα είδα ολόκληρα στην τηλεόραση.

Αυτά με “δικά μας”, δεν θέλω (για καιρό) να ξανασχοληθώ, πάμε στα στοιχηματικά, ρεβάνς για τα ευρωπαϊκά, καθοριστικά παιχνίδια, μετά θα έχουμε ομίλους. Ο ΠΑΟΚ έχει καθαρίσει, δεν είναι μόνο το 4-0, είναι και η εικόνα των δύο ομάδων. Για τον Παναθηναϊκό, παρά την πανστρατιά που έχει κηρυχθεί, δεν αισιοδοξώ κι ας έχει και 60.000 το ΟΑΚΑ. Γιατί και πάλι η εικόνα “μιλάει”. Η Λανς είναι καλύτερη. Πολύ καλύτερη. 

Βέβαια, σε 90' όλα γίνονται και μακάρι, αλλά φοβάμαι ότι δεν θα είναι καλό βράδυ. Στοιχηματικά απολύτως τίποτα, όπως και...κανένα από τα παιχνίδια-ρεβάνς στις 3 διοργανώσεις! Μεσοβδόμαδα (τι πιο σύνηθες) θα την βγάλω με τον 2ο γύρο του αγγλικού Λιγκ Καπ.

Εκεί όπου αρχικά έχουμε την είσοδο των 13 (απ τις 20) ομάδων της Premier League. Οι “ευρωπαίες” συν την κάτοχο Λίβερπουλ θα μπουν στον 3ο γύρο. Τώρα έχουμε τις άλλες δεκατρείς, οπότε...κάπου θα σκάσει το “παπάκι”. Έχουμε δύο ζευγάρια μεταξύ τους (Γουέστ Χαμ-Μπόρνεμουθ και Νότιγχαμ-Νιουκάστλ), αυτά δεν τα αγγίζω, όλα πιθανά είναι. Μένουν λοιπόν άλλες εννιά. Έβερτον, Λέστερ, Μπράιτον, Πάλας, Γουλβς, Φούλαμ, Ίπσουϊτς, Σαουθάμπτον, Μπρέντφορντ.

Αυτομάτως, το πρώτο ερώτημα: 

  • Ποιες κοντράρουμε; 
  • Ποιες δεν είναι καλά ή δεν θα ασχοληθούν και πολύ με το Λιγκ Καπ; 

Και βέβαια ποιες απ τις “μικρές” αντιπάλους τους μπορούν το μπαμ; Στα μάτια μου, για κόντρα είναι η Έβερτον, η Γουλβς, η Φούλαμ και η Ίπσουϊτς. Αυτές οι τέσσερις. Πάνω απ όλα, η Έβερτον που έχει ξεκινήσει άθλια (μια 4αρα και μια 3αρα), έχε απόντες σοβαρούς και η Ντόνκαστερ είναι εξαιρετική ομαδούλα. Έπαιξαν και πέρυσι, ήρθε 2-1 εκτός έδρας. Μετά, έχει θέματα πολλά στην άμυνά της η Γουλβς.

Η Μπέρνλι άνετα την “σκοτώνει”, κολλάω λίγο στο γεγονός ότι πούλησε δύο παιχταράδες τα τελευταία 24ωρα και άμεσα αυτό φάνηκε (έχασε στο Σάντερλαντ). Η Φούλαμ δεν είναι άσχημα αλλά πάει εκτός και σε αντίπαλο-παγίδα. Τρίτη βράδυ στο Μπέρμιγχαμ θα... γίνει λίγο Peaky Blinders η φάση. Για την Μπέρμιγχαμ μιλάμε, που μετά τον υποβιβασμό θα διψάει για ένα... σκαλπ. Και τέλος, η Ίπσουϊτς που επίσης παίζει εκτός, στην πάντα υπολογίσιμη λόγω ονόματος Γουίμπλεντον. Αυτό είναι το πιο δύσκολο απ' τα τέσσερα.

Από εκεί και πέρα, περίεργο ματς το Γουότφορντ-Πλίμουθ (ίδια κατηγορία απλώς στον ένα πάγκο είναι ο Τομ Κλέβερλι και στον άλλο ο Γουέιν Ρούνεϊ), ενώ μου αρέσει και ο πλούσιος άσος στο Μπάροου-Ντέρμπι. Εκεί ψηλά στα βορειοδυτικά όπου φυσάνε τα ρεύματα του Ατλαντικού, στο γηπεδάκι της Μπάροου δίπλα στο κανάλι της θάλασσας, έχουν γονατίσει πολλές ομάδες. Κόρνερ πας να βαρέσεις και σου σκάει... ένα κύμα αρμύρας (γέλια). Το κρατάω κι αυτό και έκλεισα. Όλα μπόμπες, θα κρατήσω τα τρία για ένα patent!

Οι προτάσεις

Σύστημα με ζητούμενα (patent):

  • ΕΒΕΡΤΟΝ – ΝΤΟΝΚΑΣΤΕΡ 2 (Χ)
  • ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ – ΦΟΥΛΑΜ 1
  • ΓΟΥΛΒΣ– ΜΠΕΡΝΛΙ 2

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.