Στήλες Billaras

«Στο ένα Metro»: Κρατάω το 1 & G/G στη Μάντσεστερ Σίτι

Metrosport Team25 Μαΐου 2024

Γράφει ο Billaras

Βγήκε η μιά απο τις τρεις “μεγάλες” ετυμηγορίες. Και το ταμπό έγραψε Αταλάντα. Το “τραίνο” της Λεβερκούζεν εκτροχιάστηκε μετά απο 51 ματς, στο 52ο όχι απλά έχασε, αλλά...εξαφανίστηκε. Οι ιταλοι τους μπλόκαραν απόλυτα, αλλά για να έρθει αυτό το 3-0 πρωτίστως η ίδια η γερμανίδα ευθύνεται γιατί πνίγηκε από το άγχος. Μόλις μπήκε στην εξίσωση το “πρέπει να το πάρουμε”, τους κατάπιε το μυαλό τους. 

Οπότε δικαιότατο το 3-0 και η κατάκτηση του Europa League για την ομάδα της “γριάς αλεπούς”, του μεγάλου Γκασπερίνι, αν και στοιχηματικά πρέπει να πόνεσε. Οχι ο άσος, αλλά το no goal. Απο εκεί και πέρα, η Φορτούνα του Ντίσελντορφ και του Τζόλη είναι μια ανάσα απο την Bundesliga μετά την τριάρα στη Μπόχουμ, ενω έχει ξεκινήσει και η προπονητολογία για πολλές ομάδες (ήδη μας χαιρέτησε ο Ποκετίνο απ΄την Τσέλσι).

Αγωνιστικα, πάμε ολοταχώς για την...πτώση της υπόλοιπης αυλαίας. Η άλλη μισή είχε πέσει προ εβδομάδος. Τώρα τελειώνουν και τα άλλα δύο “μεγάλα” πρωταθλήματα (Ισπανία, Ιταλία), μαζί με Βέλγιο, Ελβετία, Δανία, Τουρκία και έχουμε και έξι τελικούς κυπέλλου. Αν προσθέσουμε και τον τελικό των πλέι οφ της αγγλικής Championship (“το πιό ακριβό ματς στον πλανήτη” όπως το αποκαλούμε), έχουμε επτά τελικούς. Και μετά θα “απομείνουν” δύο ακόμα μεσοβδόμαδα (Ολυμπιακός-Φιορεντίνα) και το επόμενο Σάββατο (Ρεάλ-Ντόρτμουντ) για το οριστικό φινάλε της σαιζόν 2023-2024.

Ξεκινώντας απο τα δύο “μεγάλα”, να πούμε ότι και σε Ιταλία και σε Ισπανία όταν έχουμε ισοβαθμία μετράνε τα μεταξύ τους ματς. Στην Ισπανία, μετά την ισοπαλία προ ημερών της Κάντιθ, όλα ξεκαθάρισαν. Δεν υπάρχει καμιά εκρεμμότητα, είναι αρκετά...ξενέρωτο το τέλος. Οι τρεις Ανδαλουσιάνες πέφτουν (Αλμερία, Γρανάδα, Κάντιθ), ενω στα ψηλά ξέρουμε και τις τέσσερις του Champions League, και την πρωταθλήτρια Ρεάλ φυσικά και τις άλλες που βγαίνουν Ευρώπη (5η Μπιλμπάο, 6η Σοσιεδάδ, 7η Μπέτις, 8η Βιγιαρεάλ, δεν αλλάζει καν η σειρά). 

Οπότε, στοιχηματικά αν κρατάω κάτι είναι το 1-Χ+gg της Σεβίλλης με την Μπάρτσα, να κλείσει καλά μιά πονεμένη σαιζόν η Σεβίλλη. Κάπου στο 2,90 αυτό το combo. Και μετά, σε ένα επίσης αδιάφορο ματς, παίζω και Αλμερία, ματς υποβιβασμένων γειτόνων, απλά θεωρώ ότι με το 0-8-10 εντός η γηπεδούχος, θα επιδιώξει να κάνει έστω τώρα μια νική στο σπίτι της. Η Κάντιθ θα έχει και απογοήτευση, ο άσος στο 2,10.

Απ' την 2η Ισπανίας (εδώ έχουμε προτελευταία αγωνιστική, θα παίξουν ακόμα μιά), κρατάω μόνο τον άσο της Αμορεμπιέτα στο 3,60. Η βάσκικη ομάδα καίγεται, έχει ελπίδες αλλά κυρίως έχει καλή φόρμα, στο -1 απο Μιραντές και Ουέσκα, στο -3 απο την Ελντένσε. Η Εσπανιόλ νομίζω δεν έχει κίνητρο. Εκτός πλέι οφ δεν μένει με τίποτα (+6 απο τη Χιχόν η οποία παίζει με την 3η Εϊμπάρ) και δεν νομίζω ότι προλαβαίνει και τις 2 θέσεις απ' ευθείας ανόδου (-4 απο τη Βαγιαδολίδ που έχει πανεύκολο ματς εντός με την πεσμένη Βιγιαρεάλ Β').

Στην Ιταλία, η Κάλιαρι έχει ηδη σωθεί (o μεγάλος Ρανιέρι ανακοίνωσε ότι φεύγει και σταματάει την προπονητική), στοιχηματικά με απασχολεί κυρίως το Αταλάντα-Τορίνο της Κυριακής. Μετά τον θρίαμβο και το βέβαιο γλέντι από προχθες στο Μπέργκαμο, μιά στεκιά ας την ρίξω στο διπλό. Στην ουρά σκοτωμός μεταξύ Φροζινόνε και Ουντινέζε, οπότε άμεσο κίνητρο για την Εμπολι. Σόρυ όμως, δεν μπορώ να παίξω αυτό τον άσο του 1,95 (παρότι η Ρόμα...θέλει να μείνει πέμπτη η Αταλάντα). Δεν πάει το χέρι. Μένω με την Τορίνο και τα άλλα για live.

Στην Τουρκία έχουμε μέχρι και ισοπαλία του 1,90 στο Κόνιασπορ-Γαλατασαράι, αφού με πόντο η μιά σώζεται, η άλλη παίρνει τον τίτλο. Σορυ, δεν αγγίζω τέτοια Χ, ας έρθει, χάρισμά τους. Αφήστε που το φοβάμαι, γιατί ανάμεσα σε ζώνη και Κόνιασπορ υπάρχει μια Ανκαραγκούτσου. Η οποία παίζει στην Τραπεζούντα! Μεταξύ Κόνια και Ανκαρα σώζεται η Κόνια απο τα μεταξύ τους, που σημαίνει ότι αν η Ανκαραγκούτσου δεν κερδίζει, τότε η Κόνιασπορ είναι αδιάφορη (ας κερδίζει η Χατάισπορ, θα πάμε σε τριπλή ισοβαθμία). Γελάω που βλεπω φαβορί την Ανκαραγκούτσου μέσα στην Τραμπζονσπόρ, κι εδώ θα ήθελα να ξέρω τι έγινε στον τελικό κυπέλλο με την Μπεσικτάς χθες βράδυ, αλλά και πάλι δεν πιστεύω ότι θα χαριστεί (η Ανκαραγκουτσου ελέω Εμρέ που είναι προπονητής δεν αποκλείω να είναι “στο μάτι” όλων).

Απο τους 6+1 τελικούς κυπέλλων κρατάω 1+gg την Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στην Γιούναϊτεντ, κρατάω και το Χ-2+under τον Αρη κόντρα στον Παναθηναϊκό (θεωρώ ότι και πνευματικά και σωματικά και σε βαθμό ετοιμότητας ο Αρης είναι σε καλύτερη κατάσταση). Στους τελικούς των Λεβερκούζεν, Σέλτικ, Παρί και Σπόρτινγκ δεν αγγίζω τίποτα, ούτε πλησιάζω το Λιντς-Σαουθάμπτον όπου θα κριθούν όλα σε μικρές λεπτομέρειες. Για να κλείσουμε, στη Δανία σε φοβερό φινάλε, εδώ μετράνε τα γκολ, η διαφορά τερμάτων. Οπότε θεωρώ ότι η Μίντιλαντ θα κάνει ότι μπορεί μπας και γίνει κανένα θαύμα (υπολείπεται επτά γκολ της ισοβαθμής Μπρόντμπι). Το 1+over 3,5 κόντρα στην Σίλκεμποργκ δίνει κάπου στο 2,40 και δεν είναι κακό. Τα λέμε απο Τρίτη πολύ πιό χαλαρά πλέον.

Οι προτάσεις

Δυάδα

Σιτι 1+g/g - Αλμερία 1

Δυάδα:

Μιντιλαντ 1+over 3,5 - Σεβιλλη 1-Χ+g/g

Συστημα με ζητούμενα:

ΤΡΑΜΠΖΟΝΣΠΟΡ – ΑΝΚΑΡΑΓΚΟΥΤΣΟΥ 1

ΑΤΑΛΑΝΤΑ – ΤΟΡΙΝΟ 2

ΑΜΟΡΕΜΠΙΕΤΑ – ΕΣΠΑΝΙΟΛ 1

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.