Στήλες Billaras

Billaras: Κόντρα στη… λογική

Metrosport Team01 Ιουνίου 2024

Στη ζωή μου, έχω μάθει να διαχωρίζω τα πράγματα. Σιχαίνομαι ας πούμε όλους τους διοικούντες του Ολυμπιακού, εδώ και πολλά χρόνια, από τον Κοσκωτά και μετά ως και σήμερα. Θεωρώ ότι έχουν μέγιστη ευθύνη για τα χάλια του ελληνικού ποδοσφαίρου τουλάχιστον μέχρι πριν μια δεκαετία. 

Πρόεδροι, αντιπρόεδροι, παράγοντες, παρατρεχάμενοι, μου φέρνουν αναγούλα. Επίσης, έχω μάθει να μην χαίρομαι με τον πόνο του άλλου, ούτε χαίρομαι αν του “προκαλεί πόνο” άλλος. Τι εννοώ; Όταν παίζει ΑΕΚ-Ολυμπιακός θέλω να έρθει 6-0 και να κάνω σαν παλαβός. Να τον πατήσω κάτω που λέμε. Αν όμως έρθει Αστον Βίλα-Ολυμπιακός 6-0, δεν μου καίγεται καρφάκι. Εγώ του έβαλα τα έξι; Όχι. Οπότε δεν με απασχολεί. Τέλος, έχω μάθει να σέβομαι τον αντίπαλο και να τον χειροκροτώ όταν του αξίζει. Οοοολα τα παραπάνω τα λένε αθλητική παιδία! 

Εν κατακλείδι: Μπράβο στον Ολυμπιακό. Προσέξτε! Στην ομάδα! Στα 11 παιδιά που έπαιξαν, στον Μεντιλίμπαρ, στις αλλαγές, στον φροντιστή ακόμα. Τελεία εκεί. Ιστορική κατάκτηση, τεράστια επιτυχία. Ξαναλέω: Μέχρι εκεί τα συγχαρίκια μου. Ούτε πόντο παραπέρα. Χαίρομαι για τον Τζολάκη, δεν χαίρομαι για τον κάθε Μαρινάκη και τον κάθε Καραπαπά. 

Και προφανώς αυτή η νίκη στο 116' τους βοηθάει όλους. Με το γκολ του Ελ Κααμπί στο 116' και τη νίκη, η Ελλάδα “έκλεψε” την 15η θέση από την Δανία στο χιλιοστό κυριολεκτικά. Και 15η θέση σημαίνει ότι του χρόνου (σαιζόν 2025-26) θα βγάλουμε 5 ομάδες ξανά στην Ευρώπη και δύο στα προκριματικά του Champions League.

Φυσικά, μιάς και έγραψα για αθλητική παιδία, το θέμα είναι να κάνουμε ένα βήμα μπροστά και εμείς ως άνθρωποι, ως φίλαθλοι. Καιρός δεν είναι; Γιατί είδα κάμποσες εικόνες ντροπής από βανδαλισμούς στο γήπεδο, ειδικά αυτή που ο πατέρας καμαρώνει με την κορούλα του κρατώντας “λάφυρα” δύο καρεκλάκια του γηπέδου, μου έφερε μια αναγούλα.

Και για να το κλείσω το ματς της Τετάρτης, στοιχηματικά αυτό το γκολ του Ελ Κααμπί μου στέρησε λεφτά, είχα προτείνει/παίξει να κριθεί ο τελικός στα πέναλτι αλλά δεν ήταν γραφτό Χαλάλι του Μαροκινού, χαλάλι του Ολυμπιακού. Και την ισοπαλία είχα παίξει, αλλά με gg. Πλεονεξία δεν ήταν, περίμενα να έχουν έστω από ένα γκολ η κάθε ομάδα. Τα gg ως τώρα σε δύο τελικούς, δεν ήρθαν. Και τα κέρδη πήγαν στους μπουκ γιατί είχαν πολυπαιχθεί και στο Αταλάντα-Λεβερκούζεν 3-0 και προχθές.

Οπότε...για να πάμε στα φρέσκα, έμεινε ένας. Ο μεγάλος, ο μεγαλύτερος, η κορωνίδα. Το Champions League.

Τι παίζουμε; Η λογική λέει goal/goal για αρχή. Αλλά και στο Αταλάντα-Λεβερκούζεν το έλεγε και η Γερμανίδα μετά από 52 ματς όχι απλά έχασε αλλά δεν σκόραρε καν (και έκανε μονάχα μια ψευτοφάση). Η λογική επίσης, λέει...Ρεάλ. Οταν μια ομάδα έχει 14 κούπες (σε 17 τελικούς) και έχει 8 στα 8 στη σύγχρονη ιστορία του Champions League, δεν μπορεί να λέει κάτι άλλο. Τέλος, η λογική λέει ότι άπαξ κι έχεις τον μεγάλο Καρλίτο στον πάγκο, το παίρνεις. Αήττητος με την Ντόρτμουντ όπου τη βρει, πολυνίκης επίσης (τέσσερα έχει μόνο αυτός). Άρα; Παίζουμε ένα 2+gg και καθαρίσαμε; Κοτσάρουμε κι έναν Μπέλιγχαμ που σάρωσε στην Ισπανία φέτος, βγήκε κορυφαίος και τώρα βρίσκει απέναντί του την παλιά του αγάπη/ομάδα και αυτό ήταν; Θεωρητικά ναι.

Αλλά στο ποδόσφαιρό (και κατ' επέκταση στο στοίχημα), υπάρχει λογική; Υπήρχε λογική σε αυτό που πέτυχε φέτος ο Ολυμπιακός ας πούμε; Όχι. Οπότε...πάω κόντρα της.

Πέντε σερί τελικοί είναι στο under και στο no goal. Οι τέσσερις τελευταίοι είναι όλοι στο 1-0. Η Ρεάλ και στους τελευταίους οκτώ (που τους πήρε όλους, στη σύγχρονη μορφή του Champions League), δεν έχει φέρει ακόμα 2-0, παρότι είναι άκρως συνηθισμένο σκορ. Επίσης, δεν έχει φέρει 2-2, γενικά είναι ένα σκορ...απαγορευμένο το 2-2, έχει έρθει μιά φορά, το 1958, πάλι μέσα ηταν η Ρεάλ και είχε κερδίσει τότε 3-2 στην παράταση τη Μίλαν, με 2-2 στα 90'! Τι θα παίξω;

Θα παίξω αρχικά (το βασικό μου μπετ), 1-Χ+under 3 γκολ, στο 3,00. Έτσι καλύπτω και το Χ στα 90'. Κόντρα σε κάθε λογική κοινώς, κοντράρω τη Ρεάλ να μην κερδίσει στα 90' και επίσης παίζω τα λίγα γκολ. Και ένα δεύτερο μπετ, “να το σηκώσει η Ντόρτμουντ+under 4 γκολ”. Εδώ αρχικά δεν κοντράρω το αρχικό μου, μπορεί να πληρώσουν και τα δύο. Όμως, έχω ένα γκολ αβάτζο παραπάνω να μπει, και θέλω να το πάρει η Ντόρτμουντ. Αυτό είναι κάπου στο 4,50.

Έκλεισα. Παίρνω μεγάλο ρίσκο να πάω κόντρα στην...απόλυτη Ρεάλ και κόντρα στα γκολ, αλλά είπαμε, τελικός είναι, ας πάμε κόντρα στην λογική, μαζί με βεράντα/πίτσα/μπύρα! Και καλό μήνα!

Οι προτάσεις

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ – ΡΕΑΛ 1-Χ UNDER 3 goals

ΝΤOΡΤΜΟΥΝΤ – ΡΕΑΛ KATAΚΤΗΣΗ ΝΤOΡΤΜΟΥΝΤ UNDER 4 goals

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.