Στήλες Billaras

Billaras: «Ίσως κριθεί στα πέναλτι το Ελβετία-Ιταλία»

Metrosport Team29 Ιουνίου 2024

Πάλι καλά, ήρθε το... famous «χινάρι» (σιγά μην το χαλάγαν ρουμανοσλοβάκοι) και πληρώθηκε λαός, πήραμε πίσω μερικά απ' όσα χάσαμε ως τώρα στο Euro. Ένα Euro, που και στο φινάλε της 3ης αγωνιστικής, παρέμεινε παράξενο. Αν σταθώ στα τελευταία ματς, είδαμε ομάδες, που ήθελαν μόνο νίκη, να μένουν στο...0-0. Για παράδειγμα; Ουκρανία-Βέλγιο. Τι κατάλαβαν;


Η μια ήρθε δεύτερη και πήγε πάνω στα δόντια της Γαλλίας και η άλλη αποκλείστηκε παρότι έφτασε 4 βαθμούς (η Ουκρανία έγινε η πρώτη σε Euro που την πατάει έτσι). Είδαμε γενικά πολλές ισοπαλίες, λίγα γκολ, έπεσε και η ποιότητα του θεάματος. Πλην του Ολλανδία-Αυστρία 2-3, δεν είχε θέαμα.

Μπόλικο σασπένς είχε, θέαμα δεν είχε. Και μία μπόμπα, την πρόκριση της Γεωργίας. Εδώ...τα παράπονά σας στην Πορτογαλία, δεν νομίζω το έπαιξε ή το περίμενες κανείς, οι δε Ούγγροι θα την βρίζουν για καιρό. Το κεντρικό θέμα πάντως, είναι το ταμπλό. Σαν να δούλεψαν όλοι για την... άθλια Αγγλία. Πρώτα η Γαλλία, που βγήκε δεύτερη.

Μετά το Βέλγιο που επίσης βγήκε δεύτερο. Αποτέλεσμα; Στο “πάνω μονοπάτι” να έχουνε μαζευτεί Ισπανία/Γερμανία/Πορτογαλία/Γαλλία/Βέλγιο οι οποίες προφανώς και θα αλληλοσκοτωθούν και στο “κάτω μονοπάτι” η Αγγλία να έχει τώρα Σλοβακία, μετά Ιταλία ή Ελβετία και μετά Αυστρία ή Τουρκία ή Ολλανδία ή Ρουμανία (μιά από αυτές τις τέσσερις θα πάει ημιτελικό ότι και να γίνει). Δηλαδή όσο χάλια είναι η ομάδα του Σαουθγκέιτ, τόσο τυχερή είναι. Λίγο να ανεβάσει απόδοση, θα φτάσει τελικό χωρίς να “κουραστεί”.

Και όπως το είπαμε, στην άλλη μπάντα θα...γίνει μακελειό. Ήδη έχουμε Γαλλία-Βέλγιο. Και αν δεν προκύψει κάτι περίεργο, στην οκτάδα θα έχουμε Γερμανία-Ισπανία και Πορτογαλία-Γαλλία. Και μετά οι νικητές μεταξύ τους ημιτελικό!

Ήδη οι μπουκ αλλάξαν τιμές στα μακροχρόνια. Η Αγγλία (το ξαναλέμε, χωρίς να παίξει τίποτα, άθλια μπάλα), είναι στο 4,50 το 1ο φαβορί. Η Ισπανία πέρασε 2ο, η Γερμανία τρίτο και Γαλλία πλέον τέταρτο στο 6,50 (ήταν οριακά δεύτερο, πίσω από τους Άγγλους). Για μένα που έχω παίξει ως βασικό bet ζευγάρι τελικών με Αγγλία και...όποια άλλη να' ναι, μία χαρά μου έκατσε...

Αρκεί βέβαια να κλωτσήσουν και λίγο το τόπι τα Αγγλάκια, γιατί ως τώρα είναι πονόματος. Για να κλείσουμε με όσα έγιναν, τα under στην...στροφή, όπως αναμενόταν, προσπέρασαν με διαφορά τα over. Στο τέλος της 2ης αγωνιστικής είχαμε 12/12 (σε 24 ματς) και τώρα μετά το τέλος των ομίλων έχουμε 14 over/22 under! 

Δηλαδή σε όλη την τρίτη αγωνιστική ήρθαν μόνο δύο over, φοβερό. Βαρεθήκαμε να βλέπουμε 1-1 (και 0-0), έχουμε ήδη εννιά φορές 1-1 σκορ (σε 36 ματς, άρα ακριβώς κάθε τέσσερα ματς ερχόταν και ένα 1-1). Τα g/g ακόμα “κερδίζουν” (ελέω 1-1), έχουμε 20 στα 36. Τέλος, έπεσε και ο μέσος όρος των γκολ, έχουμε 81 πλέον τέρματα (μ.ο. 2,25 ανά ματς).

Ας δούμε τώρα τα νοκ άουτ. Για πολλούς τώρα ξεκινάει η διοργάνωση. Δυο ματς από σήμερα και μετά, ως και την Τρίτη. Είναι πολύ νωρίς να καταπιαστώ με της Δευτέρας, της Τρίτης θα τα δουμε στο επόμενο φύλλο, οπότε στέκομαι μόνο στα δύο σημερινά και τα δύο αυριανά.

Ελβετία-Ιταλία με φαβορί τους γείτονες στο 2.35. Δεν θα...υπέγραφα τη νίκη των Ιταλών. Μια μέτρια ομάδα (κλασικά βέβαια τους...πεθαμένους Ιταλούς τους φοβάσαι). Η Ελβετία τους κοιτάει στα μάτια, ίσως νωρίς νωρίς να ξεκινήσουν τα νοκ άουτ με...παράταση και πέναλτι! Ισοπαλία δηλαδή στα 90'.

Γερμανία-Δανία μέσα στο...ζεματιστό Βεστφάλεν, έχουν ένα θέμα στα μετόπισθεν οι διοργανωτές αλλά θεωρώ ότι στο τέλος θα τα καταφέρουν. Ψηλό το gg (στο 2,10), μαζί με τον άσο το combo με πάει στο 4,00 και το κρατάω.

Aγγλία-Σλοβακία, το μέγα ερώτημα είναι ένα: Θα...ξυπνήσει ο Σαουθγκέιτ; Θα βάλει τον Μέινο στα χαφ και τον Πάλμερ δεξιά; Έφαγε γιούχα προ ημερών, η Αγγλία προχώρησε ως τώρα με τα ψέματα, να έχεις τόσο ταλέντο και το χαραμίζεις. Θα παίξω περισσότερο ως fun bet, σκορ 1-0 ή 2-0. Πίσω γκολ δεν τρώνε, μπροστά τα βάζουν με το στανιό.

Και τέλος, Ισπανία-Γεωργία. Οκ, καλό το παραμυθάκι των Γεωργιανών και μπράβο τους, αλλά εδώ...είναι άλλη πίστα. Αν υπάρχει μια “μεγάλη” που έδειξε πράγματα ως τώρα, αυτή είναι η Ισπανία. Άσος από ημίχρονο, να φτάσουμε το 1,75. Αυτά ήταν τα τέσσερα ματς του Σαββατοκύριακου, ομολογώ ότι δεν περιμένω κάποιο μεγάλο μπαμ.

Οι προτάσεις

Δυάδα:

Ισπανία 1ημ. / 1τελ. - Γερμανία 1 & g/g

Mονά αποδεκτά:

ΕΛΒΕΤΙΑ – ΙΤΑΛΙΑ ΝΑ ΚΡΙΘΕΙ ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ

ΑΓΓΛΙΑ – ΣΛΟΒΑΚΙΑ 2-0 ΣΚΟΡ

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.