Στήλες Billaras

Billaras: Η Μπράιτον ξεκίνησε εξαιρετικά…

Metrosport Team31 Αυγούστου 2024

Γράφει ο Billaras

Τώρα θα πετάξω καμιά κοτσάνα και δεν το θέλω (γέλια). Δεν έχω καταλάβει γρι από την προχθεσινή κλήρωση του Champions League. Του νέου σεντονιού! Ούτε κατάλαβα πως την έκαναν, αλλά κατάλαβα κάτι άλλο. Οτι απο 17 του Σεπτέμβρη θα... πάθουμε overdose μπάλας! 

Τριανταέξι ομάδες, τέσσερις όμιλοι των εννιά, τέσσερα “μικρά” πρωταθλήματα με βαθμολογία. Η πρεμιέρα ας πούμε θα έχει ματσάρες. Γενικά, ενώ ο καιρός χάλασε και φθινοπωριάζει, προχθές και χθες οι ομάδες ζούσανε σε...καύσωνα. Μία οι κληρώσεις για 108 συλλόγους, μία το τέλος των μεταγραφών χθες αργά τη νύχτα στα μεγάλα πρωταθλήματα, το θερμόμετρο είχε ανέβει.

Οι ημερομηνίες “παίζουν” λίγο, αλλά παγκοσμίως να θυμάστε ότι ως τα μέσα του μήνα που έρχεται κλείνουν παντού τα μεταγραφικά παράθυρα , για την Ευρώπη μας, στο 70% των πρωταθλημάτων το φινάλε είναι απο τώρα, ως τις 6/9, την άλλη Παρασκευή δηλαδή.

Μιλώντας στοιχηματικά, η ουσία είναι μία: Τέλειωσαν οι κληρώσεις. Να τελειώσουν οι μεταγραφές, να παίξουν τώρα την τρίτη/τέταρτη αγωνιστική τα πρωταθλήματα. Να γίνει και η πρώτη διακοπή για τις Εθνικές ομάδες την άλλη εβδομάδα. Και επιτέλους, να... ξεκινήσει σωστά (και για τα καλά) η σαιζόν 2024-25 από το Σάββατο 14/9. Οπότε τώρα πάμε να δούμε τις (λιγοστές και πάλι) επιλογές της αγωνιστικής αυτής. Φουλ πρόγραμμα, έχει και κάμποσα ντέρμπι παντού, αρχικά πάμε στο Νησί και την Premier League.

Εκει που έχουμε και το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της σαιζόν, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ μεθαύριο. Ξεκινώντας ανάποδα λοιπόν, από το τελευταίο ματς, λέω να παίξω ένα ξερό Χ! Καμιά δεν θέλει να χάσει, ο Σλοτ πάει πιο συντηρητικά την Λίβερπουλ, πέρυσι έφεραν τρια στα τρία χινάρια (2-2 και 0-0 στο πρωτάθλημα και 2-2 στο FA CUP (4-3 στην παράταση).

Απο εκεί και πέρα, “επιστρέφω” στο...πρώτο ματς του προγράμματος, στο μεσημεριανό Αρσεναλ-Μπράιτον. Ξεκινάω απο τα βασικά: Οι αποδόσεις έχουν λάθος. Οσο καλή και αν είναι η Αρσεναλ, δεν παίζει 1,30 με 8,00. Με τίποτα. Η Μπράιτον έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά, θυμίζει τις... καλές εποχές της, πέρυσι ήταν παρένθεση όπως φαίνεται (η Ευρώπη όπου βγήκε για 1η φορά την επηρέασε). 

Τα στατιστικά και η παράδοση απο το 2017 που παίζουν οι “γλάροι” στην Premier, είναι φοβερά! Η Αρσεναλ έχει κερδίσει μόλις τρεις φορές εντός, όλες με 2-0. Όποτε δέχθηκε γκολ δεν κέρδισε, η Μπράιτον έχει πάρει τέσσερα διπλά (τρία για το πρωτάθλημα κι ένα για το Λιγκ Καπ) και μία ισοπαλία (με σκορ 0-3, 1-3, 1-2, 1-2 και 1-1). Αν αυτό ξαναγίνει, είτε θα δούμε 2-0, είτε Χ-2! Θα κρατήσω με ρίσκο το Χ-2+gg στο 4,50. Ολα τα άλλα ματς θα τα προσπεράσω και θα κάνω στάση μόνο σε ένα. Στο Νότιγχαμ-Γουλβς. 

Τους συνδέει φυσικά ο Νούνο Εσπίριτο Σάντο, χρόνια στο πάγκο των “λύκων”. Η Γουλβς υποφέρει πίσω, ήταν καλή με Τσέλσι αλλά πίσω ήταν... τρύπια και έφαγε έξι. Το 2,05 του άσου (έχει ξεκινήσει καλα η Νότιγχαμ) είναι τίμιο, αλλά κρατάω το 1+gg στο 4,00.

Στις “μικρές” Αγγλίας, αρχικά στην Championship. Τραβηγμένο το διπλό της Νόριτς στο 4,20, το Μπέρνλι-Μπλάκμπερν είναι καλό ντέρμπι, εγώ λέω να κρατήσω μονάχα ένα σημείο με ρίσκο, ακόμα ένα 4+! Κάπου στο 4,33 βλέπω την Γουότφορντ που έχει ξεκινήσει στα...κόκκινα με 5 στα 5 (τρεις νίκες πρωτάθλημα και δυο στο Λιγκ Καπ). Οποιος θέλει, βάζει και κάλυψη.

Στην 1η, θεωρώ ότι η Ρέξαμ (αήττητη ως τώρα) μπορεί να μην χάσει από την Πιτέρμπορο, ωραίο το Χ-2+gg, ενώ μου αρέσει και το 2,90 της Τσάρλτον που έχει ξεκινήσει εξαιρετικά.

Το καλύτερο πάντως είναι το διπλό της Λίνκολν μέσα στη Στιβενέιτζ, στο 3,10. Προ ημερών είδα το Λίνκολν-Μάνσφιλντ 4-1. Ηταν σούπερ η Λίνκολν. Ας ξαναπαίξει έτσι! Τέλος, στην 2η, μου αρέσει ακόμα ένα σημείο, στο 3,30 το διπλό της Νιούπορτ. Η Μόρκαμ (το περιμέναμε) χαροπαλεύει από νωρίς με τέσσερις ήττες σε πρωτάθλημα και Λιγκ Καπ χωρίς καν να σκοράρει.

Πέρα απο τη Μάγχη πάντως, είναι λιγοστά σημεία που έχω, βασικά μου αρέσει λίγο Φαμαλικάο, έχει ξεκινήσει σούπερ στην Πορτογαλία (3 στα 3 ούτε γκολ δεν έχει φάει) και δεν είναι για 4αρι μέσα στην Γκιμαράες, ενώ μου άρεσε χθες το Στρασβούργο. Λέω να μην παίξω τίποτα εκτός Αγγλίας, η υπομονή είναι όπλο. Καλό μήνα για αύριο.

Οι προτάσεις

Μονά αποδεκτά:

  • ΑΡΣΕΝΑΛ – ΜΠΡΑΙΤΟΝ Χ-2+GG
  • ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝ. - ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ Χ
  • Σύστημα με ζητούμενα (2-3):
  • ΣΤΙΒΕΝΕΙΤΖ – ΛΙΝΚΟΛΝ 2
  • ΡΕΝΤΙΓΚ – ΤΣΑΡΛΤΟΝ 2
  • ΜΟΡΚΑΜ – ΝΙΟΥΠΟΡΤ 2

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.