Στήλες Billaras

«Στο ένα Metro»: Η Λέστερ ικανή για την έκπληξη

Metrosport Team16 Μαρτίου 2024

To 1999 o Σερ Αλεξ Φέργκιουσον, με αφορμή την αδιανόητη ανατροπή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικό του Champions League επί της Μπάγερν, πάνω στον...χαμό, είπε μια ατάκα που έμεινε στην ιστορία. Σε τρεις λέξεις, αγγλικές λέξεις προφανώς, έκλεισε μέσα όλο αυτό που γουστάρουμε, όλο αυτό που μας τρελλαίνει: “Football, bloody hell”.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλη τέτοια ατάκα που να περιγράφει απλά και και με ακρίβεια ότι ζήσαμε την Πέμπτη. Δυο επικές ανατροπές, δύο επικές προκρίσεις, δύο αποτελέσματα που δεν θα ξεχαστούν. Προσωπικά πανηγύρισα πολύ παραπάνω τον άθλο του ΠΑΟΚ γιατί είχε να κάνει με τον αντίπαλο. Ξερνάω με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ, δεν έχω ξεχάσει τι έκαναν τα φασισταριά το καλοκαίρι που μας πέρασε, είναι μιά ανοιχτή πληγή. Και ως φίλος της ΑΕΚ άφησα τα λαρύγγια μου στα δυο ματς τότε. Προχθες...τα ξανάφησα. Πανηγύρισα πολύ έξαλλα, εδώ δεν χωράνε οπαδικά, όπου βρεις (νεο)ναζί τους πατάς στο κεφάλι.

Ομως και του Ολυμπιακού δεν ήταν λίγο. Αθλος ήταν κι αυτό. Και ακριβώς αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Την Τρίτη έγραφα “μην ξεγράφετε κανέναν, στη μπάλα όλα αλλάζουν ακόμα και μέσα σε ένα 24ωρο”. Προσέξτε: Φάπα από τη Μακάμπι, ντόρτι στο Φάληρο. Καπακι φάπα απο τον ΠΑΟ, τρίμπαλο. Και ένα γήπεδο να φωνάζει “αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό”. Φάπα στο Ζάγκρεμπ με άθλια εμφάνιση. Φάπα καπάκι απο τον Αρη στο ντέρμπι. Γκρίνια, μουρμούρα, πίκρα.

Και δείτε τώρα. Μέσα σε τέσσερις μέρες, απο Κυριακή σε Πέμπτη πήγαμε στο...άλλο άκρο. Αποθέωση! Γράφτηκαν χρυσές σελίδες. Οπότε...football bloody hell. Οπως θα λέγαμε εμείς, εδώ είναι ο παράδεισος και η κόλαση εδώ!

Αυτά με τις μεγάλες στιγμές της Πέμπτης, γράφω χωρίς να ξέρω την κλήρωση τη χθεσινή, οπότε δεν έχω να σχολιάσω κάτι άλλο. Ή μάλλον, δείτε τι...έκανε αυτή η απίθανη φετινή Λεβερκούζεν. Στο ποδόσφαιρο πολλά αλλάζουν όχι μόνο σε διάστημα ημερών, όχι σε διάστημα ωρών αλλά ακόμα και σε...διάστημα λεπτών! Γιά το Champions League απλά θα πω ότι δεν έχουμε καμιά ιταλική ομάδα στην οκτάδα, δυο αγγλικές (Αρσεναλ, Σίτι)/τρεις ισπανικές (Ρεάλ, Μπάρτσα, Ατλέτικο)/δύο γερμανικές (Μπάγερν, Ντόρτμουντ)/μια γαλλική (Παρί). Οκτάδα απο τα “μεγάλα” πρωταθλήματα. Πέρυσι είχαμε μια μεγάλη διαφορά, είχαμε τρεις (!) ιταλικές ομάδες, ενώ τώρα δεν θα έχουμε καμιά.

Ούτε εδώ ξέρω κλήρωση την ώρα που έγραφα, οπότε πάμε στα φρέσκα. Στην Ελλάδα έχουμε μόνο πλέι άουτ (να μου επιτρέψετε να μην έχω καταλάβει τι είδους διευκόλυνση κάναμε στην Εθνική αναβάλοντας τα πλέι οφ για εννιά παίκτες που παίζουν εντός συνόρων ενώ όλοι οι άλλοι θα παίξουν κανονικά και θα ένσωματωθούν την Δευτέρα), ενω στην Αγγλία έχουμε “μισή” αγωνιστική στην Premier League γιατί παράλληλα έχουμε και FA CUP με μεγάλα πλέον παιχνίδια!

Στο Νησί λοιπόν, στις τέσσερις αναμετρήσεις, δεν αποκλείω να έχουμε τέσσερα g/g. Απλώς πληρώνουν ψίχουλα και τετράδα έχω να παίξω κάπου 20 χρόνια. Εξάποντο το Λούτον-Νότιγχαμ (ειδικά μετά τα προχθεσινά), η Μπέρνλι κόντρα στην Μπρέντφορντ θα δώσει ότι έχει μετά το αποτέλεσμα που πήρε στην Γουέστ Χαμ, στο κυριακάτικο Γουέστ Χαμ-Αστον Βίλα παίζουν δύο ευρωπαίες και δεν ξέρω τι έκαναν χθες, οπότε έμεινε το Φούλαμ-Τότεναμ. Ντερμπάκι λονδρέζικο αυτό, αν κρατήσω κάτι εδώ θα είναι το 2+g/g που μας πάει κάπου στο 3,25. Τίποτα άλλο απο την Premier.

Στο FA CUP, η Γουλβς ήταν η πλέον ευνοημένη της κλήρωσης, κόντρα στην Κόβεντρι έχει την ευκαιρία να πάει στα ημιτελικά με σχετική ευκολία. Δεν το αγγίζω το ματς στοιχηματικά πάντως, σημειώστε ότι δεν είναι απο τα “μεγάλα”, αλλά είναι κι αυτό ντέρμπι των Μιντλαντς, με ότι συνεπάγεται (κυρίως από πλευράς Κόβεντρι). Σίτι-Νιουκάστλ δεν νομίζω ότι μπορούμε να παίξουμε κάτι. Εδώ και χρόνια δεν βάζει ούτε γκολ εκεί η Νιουκάστλ. Θα το παλέψει αλλα ως εκεί. Το πλέον στοιχηματικό ματς είναι το Τσέλσι-Λέστερ. Στον προηγούμενο γύρο είχαμε Τσέλσι-Λιντς 3-2 (άνετα μπορούσε να είναι και 2-3). Τώρα έρχεται η Λέστερ, η πρώτη και καλύτερη της Championship. Με τον γνωστό μας Εντσο Μαρέσκα στον πάγκο (παιδί του Γουαρδιόλα κι αυτός), έχει το ύψος. Και θεωρώ βέβαιο ότι -έλειψε ένα χρόνο- θα είναι στην Premier σε δύο μηνάκια. Το θέμα ειναι μην τυχόν και δεν δώσει βάρος στο κύπελλο (η άνοδος είναι πρώτος στόχος). 

Η Τσέλσι ανάποδα, δεν έχει άλλο στόχο. Το κύπελλο την “καίει” μπας και βγει Ευρώπη από εκεί. Τα 7αρια της Λέστερ μεγάλα, πιό safe το Χ-2+g/g στο 3,75. Τέλος, έχουμε το ντέρμπι. Το μεγάλο ντέρμπι. Μάντσεστερ-Λίβερπουλ. Τις βρίσκουμε καλά και τις δύο. Δεν θα παίξω τίποτα, προτιμώ να το απολαύσω και μόνο αν προκύψει κάτι στο live. Στην Championship με τσιγκλάνε...δύο ντέρμπι. Σημερα νωρίς Σουόνσι-Κάρντιφ, ουαλλικό. Και την Κυριακή Λιντς-Μίλγουολ (καμιά σχέση γεωγραφικά, αλλά απο το 2007 και μετά η κόντρα τους μεγαλώνει, μην ξεχνάμε μιλάμε για δύο ομάδες με στρατιές χουλιγκάνων-που απλά δεν πατάνε μέσα στο γήπεδο). Κοιτάω δεξιά και στα δύο, στη Μίλγουολ με κάλυψη. Η 1η δεν έχει σημεία, αλλά στην 2η μπορώ να συζητήσω και για Ακριγκτον, και για Κρου, και για Γκρίσμπι και για Ντονκάστερ. Ακριγκτον και Ντονκάστερ τα -ας τα πούμε- πιό βατά.

Φεύγοντας απο την Αγγλία, στα δικά μας σκέφτομαι σοβαρά και τον ΠΑΣ Γιαννινα και τον Βόλο. Παίζουνε μέσα σε Περιστέρι και Τρίπολη. Ατρόμητος και Αστέρας είναι οι δύο άνετες. Και θεωρώ ότι θα υπάρχουν δύο “μπλοκ”. Αυτό που θα θέλει να πέσουν Σέρρες και Κηφισιά κι αυτό που θα θέλει να πέσουν ΠΑΣ και Βόλος. Θα ρισκάρω με ένα εκ των δυο, μάλλον με το διπλό των Ιωαννίνων, προφανώς δεν μιλάω καθαρά αγωνιστικά.

Απο εκεί και πέρα, κρατάω την Λουστενάου στην Αυστρία, την Μάλιν στο Βέλγιο (φινάλε κανονικής περιόδου), την Βιντερτούρ στην Ελβετία, την Ναϊμέγκεν στην Ολλανδία, την Κάλιαρι και την Λέτσε στην Ιταλία (εδώ να πούμε ότι παραιτήθηκε ο Σάρι από τη Νάπολι και απολύθηκε ο Ντ'Αβέρσα στην Λέτσε, ανέλαβε ο Γκότι), στην Ισπανία μου αρέσει η Μπέτις (με 1-7-5 εντός η Ράγιο και αυτή η μοναδική νίκη ηταν τον...Σεπτέμβρη), ενώ είχαμε και απόλυση Ράφα Μπενίτεζ στην Θέλτα. Τέλος, στην Γερμανία κρατάω σίγουρα την Αουγκσμπουργκ (καλό σερί νικών, κάκιστη η Βόλφσμπουργκ ισοφάρισε το δικό της αρνητικό ρεκόρ των δέκα αγώνων χωρίς νίκη).

Οι προτάσεις

Δυάδα:

Λέτσε 2 / Μαλίν 2

Δυάδα:

Τότεναμ 2+gg / Κρου Χ-2

Μονα αποδεκτά:

Ατρόμητος – ΠΑΣ 2

Τσέλσι – Λέστερ (Χ) 2

Λιντς - Μίλγουολ 2 (Χ)

Συστημα με ζητούμενα (2-3):

ΣΟΥΙΝΤΟΝ – ΝΤΟΝΚΑΣΤΕΡ 2

ΡΑΓΙΟ – ΜΠΕΤΙΣ 2

ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΑΟΥΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ 2

Γράφει ο Billaras

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.